You are here: Home // Politic // „Cartea Verde”, proiecţia politică a României de azi ?!

„Cartea Verde”, proiecţia politică a României de azi ?!

Muammar al- Gaddafi, fostul conducător libian, este un fel de Erich von Daniken al realităţilor politice ale României de azi. Acesta a scris „Amintiri despre viitor”, o carte despre OZN-uri şi posibilul impact al mesajelor şi tehnologiei purtate de farfuriile zburătoare în evoluţia omenirii, în vreme ce libianul şi-a expus crezul politic în „Cartea Verde”, ce are ca temă un pretins sistem politic nou şi, evident, o nouă orînduire socială.

Reprezentaţiile de vodevil ale multora dintre politicienii noştri ne dau impresia că, în elaborarea lucrării lui, Gaddafi s-a inspirat din cotidianul românesc postdecembrist, iar „Cartea Verde” s-ar fi putut numi ”Amintiri despre viitor” ! Gaddafi susţine că a descoperit a treia teorie mondială a puterii. Nici unipartidism, nici pluripartidism, ci un fel de sindicalism de cartier, bazat pe „comitete populare”. Aceste structuri ar permite participarea directă a oamenilor la luarea deciziilor majore care privesc viaţa lor. Aşa s-a întâmplat şi în România postdecembristă. Noile structuri create pe „vidul de putere”, FeSeNoiul naţional, FeSeNelele judeţene, orăşeneşti, comunale şi de întreprinderi n-au fost altceva decât nişte comitete populare, ai căror membri începuseră lupta pentru viitorul….luminos al patriei ! După care au apărut partidele politice şi s-au declanşat disputele pentru putere. Gaddafi consideră că oamenii constituie un partid „pentru a-şi îndeplini scopurile” . Acestea ar consta în impunerea credinţelor lor politice asupra întregului corp social. Drept pentru care, pe albitura paginii în care trata subiectul, şi-a expus cu litere verzi, normal, verdictul : „ cine se înrolează într-un partid îşi trădează poporul!” Poate că „trădare” este un cuvânt prea dur, dar în România zilelor noastre poporul contează doar în campaniile electorale. Atunci politicienii şi susţinătorii lor apropiaţi îi croiesc o nouă potecă, de…picior, ca să meargă în şir indian, spre pomul lăudat. După ce s-au văzut cu sacii în căruţă, politicienii noştri au în grijă un popor mult mai redus numeric, format doar din cei care trebuie să-şi primească răplata pentru umărul pus la greu. Vin la rând susţinătorii financiari, care musai să-şi recupereze înzecit cheltuielile, neamurile, amantele prezente şi cele de perspectivă, prietenii cu dare de mână, guriştii din grupele de agitatori şi agenţii de influenţă care continuă mesajele de îmbărbătare şi întreţin speranţele de mai bine într-un viitor ce se tot îndepărtează. Pentru că… sufletele zburătoare din politica românească se identifică în periodele electorale şi participă cu sârg la bătălia pentru ciolan. Zboară în cerc, orizontal sau vertical până ajung în tării. Nu în tăriile cerului, ci în tăriile puterii. Cu toate că profesional sînt…în aer! Aterizează, însă, în jurul farfuriei naţionale, în care se mai găseşte destulă hrană pentru „măşti rîzânde, puse bine pe-un caracter inimic” a căror preocupare politică vizează doar parvenirea şi îmbogăţirea!

Nae Detectivu

Tags: politicieni, romania de azi

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.