You are here: Home // Diaspora // Ce mai fură românaşii noştri de prin EUROPA !?

Ce mai fură românaşii noştri de prin EUROPA !?

 

 

În România, agricultura a început să meargă binişor. Avem pământ fertil, mult nemuncit, se vede cu ochiul liber din tren sau maşină cum bălăriile au pus stăpânire pe tarlale cât vezi cu ochii. Nu mai este forţă de muncă la ţară, tinerii noştri sunt la muncă afară (unii), sau la furat (alţii), iar pe câmp vezi numai babe cocoşate ca semnul întrebării, cu cîte-o sapă pe spate.

Unii românaşi, au arendat suprafeţe măricele, alţii chiar le-au cumpărat, ba chiar şi preşedintele Basescu a devenit de curând fermier cu acte–n regulă, fiind astfel un bun exemplu că agricultura se inviorează.

Din păcate , nu prea avem cu ce să-l lucrăm. Utilajele performante, străine de altfel, costă enorm şi nu şi le pot permite.  Iată că băieţii deştepţi au sesizat o oportunitate de nişă: furtul tractoarelor din vest şi vinderea lor agricultorilor din România la preţuri de 10% din valoarea lor reală.

Şi a început afacerea. S-au repezit pe Austria, pentru că este aci mai aproape de noi cei din sud-vest, şi le pot aduce uşor şi repede. Cu acte false au trecut prin vamă ca prin brânză, comenzile le aveau din ţară, unii au plătit chiar şi avans să fie siguri că prind primii comenzile. Înainte se furau maşini scumpe (gipane) prin aceeaşi metodă.

Şi acum, să vă povestesc cum, în perioada 1996-2000, am lucrat ca detectiv particular (eram primul şi singurul detectiv autorizat din România la acea dată), la firma ASTRA ASIGURĂRI BUCUREŞTI pe recuperări de maşini furate, cu contract de prestări servicii avand comision din valoarea primelor de asigurări de la maşinile găsite.

Ce căutam!? Maşini furate din Germania şi văndute la comandă cu 10% din valoarea lor reală în România. Cei care nu mă cred să-mi scrie pe mail pentru a le trimite o copie de pe contractul de prestări servicii încheiat cu Astra Asigurări.

 

Similitudini între furtul maşinilor şi al tractoarelor.

 

Foştii mei colegi de la Furturi auto din IGPR m-au cuplat cu un detectiv neamţ (român de etnie germană, timişorean, fugit din ţară prin 1970) care venea cu contractele de la firmele de asigurări din Germania, şi care cu ajutorul meu le căuta în România.

Am găsit cu sutele. De exemplu, ne-am postat într-o parcare lângă Opera Română şi am început să verificăm tot ce intra în parcare. 80% dintre ele erau furate. Colegul meu neamţ avea un telefon fax cu care suna la Biroul Interpol Germania –dep. maşini furate. 

Comunica marca, culoarea şi numărul de înmatriculare. În câteva minute venea faxul cu datele: maşină furată din… în data de… este dată în urmărire internaţională din…  Numai bună de ridicat de către poliţie. După care ne-o predau nouă să o ducem în Germania la firma de asigurări proprietară. Care la rîndul ei o punea în vânzare întrucât neamţului păgubit i se dăduse alta nouă în baza asigurării.

Umplusem curtea la Poliţia capitalei de numai aveai loc să mergi la birouri de maşini. Atunci, conducerea poliţiei a închiriat o parcare privaţă si astfel au scăpat de puzderia de maşini din curte. Contractul de depozitare avea o clauză şmecheră care spunea cam aşa: dacă în timp de 60 de zile propietarul nu se prezintă să ridice maşina,  va fi scoasă la vânzare pentru a se putea recupera de către proprietarul parcării preţul chiriei. Şi să vezi aranjamente. Poliţişti, procurori, judecători, avocaţi, fotbalişti, etc. deveneau pe sume modice „proprietari de bună credinţă” şi dacă încercai să o confişti judecătorii îti dădeau peste mână imediat aplicând regula cu „cumpărător de bună credinţă”. Supăraţi noi cu nu puteam să mai recuperăm maşinile furate, am mers la un ofiţer superior care  lucra la BCCO Capitală, să vedem cum poate să ne ajute să ne recuperăm maşinile. Răspunsul acestuia a fost stupefiant:

-    Băi tizule, pe el îl chema Tudorică, da românaşii noştri de ce să nu aibă mă şi ei maşini bengoase ca nemţălăi!

-    Da, zic eu, dar sunt de furat, nu cred că este bine să încurajăm furturile.

-    Ştii ceva, am fost la nişte conferinţe cu nemţii pe tema asta. Ştii ce mi-au spus?  Că firmele germane producătoare de maşini, acoperă pierderile firmelor de asigurări în cazul maşinilor furate şi să o lase mai moale cu căutarea acestora.  Văzând că mă uit mirat la el, îmi explică mai departe:

-    Nemţii zic aşa: orice maşină furată este echivalent cu una vândută, ea fiind practic înlocuită cu una nouă. Ba mai mult, ce să facă românii cu maşinile furate după ce se strică? Le trebuie pise de schimb să le repare. Şi atunci, hop şi nemţu cu Servisul în capitală şi prin marile oraşe. Şi uite aşa le cresc vânzările şi la piesele de schimb de-ţi ia pe o planetară căt ai dat pe maşina întreagă.

-    Deviza: orice maşină furată însemnă o maşină nouă vândută” le convine de minune nemţilor. Aşa că , ia lăsaţi-i voi pe hoţii noştri în pace, pentru că românii cu maşini furate dar cumpărate pe bune de la hoţi, devin cumpărători de bună credinţă, şi na, dacă mai poţi să-i confişti maşina. Aşa au ajuns toţi ţiganii din Strehaia să aibă gipane, ba chiar şi matroanele lor, ălea cu fustele largi şi lungi până-n pământ cât să poată ascunde o plasmă sub ele.

               Am dat acest exemplu că se aplică de minune văd şi la tractoare. Adică ce, românaşii să nu aibă şi ei tractoare bune cu care să-şi lucreze bunăciune de pământ ?

Şi acum să revin la tractoare.

 

Peste 100 de tractoare furate din Austria brăzdează sud-vestul României !

 

Autorităţile austriece au dat anunţ la mica publicitate. Acestea au stabilit o recompensă de 7.000 de euro pentru cel care poate elucida păienjenişul tractoarelor furate.

O pată nouă pe obrazul românilor: 16 tractoare furate din Austria sunt căutate în ţară. Poliţia austriacă a pornit o amplă anchetă pentru recuperarea mai multor tractoare despre care se ştie că au fost furate şi vândute în România, anchetă în care lucrează alături de autorităţile române!?  „Producătorii agricoli austrieci reclamă doar în ultima perioadă dispariţia a 16 utilaje, în total fiind vorba de peste 100 de tractoare furate din Austria, fapt care necinsteşte din nou imaginea românilor peste hotare. Valoarea acestor utilaje este foarte mare, fiind vorba de circa 60.000 de euro pentru un singur tractor“ ori o sută fac 6.000.000 de euroi, se arată într-un comunicat de presă al Profil Media Timişoara, agenţia de publicitate care se ocupă de mediatizarea situaţiei şi mâncatul banilor de la austrieci.  Autorităţile austriece au descoperit deja că tractoarele au fost introduse în ţară, unde s-au vândut terţilor!?. , care terţi fraţilor, fermierilor români că doar nu le-au luat cocălarii să se plimbe cu ele!  Pentru recuperarea acestora, producătorii austrieci oferă 7.000 de euro recompensă publică pentru cel/cei care oferă informaţii suficiente ce vor putea duce la elucidarea acestui caz. În acest sens, austriecii au apelat la presa locală din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, unde au publicat anunţuri pentru recuperarea utilajelor, urmând ca această campanie să fie prezentă şi în alte judeţe. Şi unde am dat un telefon şi nu răspunde nimeni la el. Eu am încercat de cinci ori.

Stimaţi poliţişti austrieci, nu vă mai bazaţi pe colegii voştri români. Dacă aceştia gândesc ca tizul meu Tudorică BCCO, nu le veţi găsi în veci.

Apelaţi la detectivi, pentru că pentru bani aceştia le scot din pământ, din iarbă verde, din brazdă sau de sub şura de paie. Oferiţile contracte bune şi să vedeţi cum dăm noi de ele, şi vi le aducem imediat. Lăsaţi dracului reclama în presă că nu faceţi decât să-i puneţi în gardă pe cumpărătorii de bună credinţă”.

Aştept cu nerăbdare oferta voastră.

 

Dumitru TUDOR

 

 

 

 

Tags: cum fura tigani prin europa, anunturi fermier vânzare tractor cu mail@yahoo com românia, tractoare furate, furturi tractoare din vest, la furat in europa, detectiv telefoane furate, http://detectivulonline ro/560/, tractoare bengoase, masini furate europa vest

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.