You are here: Home // Dezvaluiri // Agentiile guvernamentale pot sa-ti foloseasca smartphone-ul pe post de microfon chiar si atunci cand este inchis

Agentiile guvernamentale pot sa-ti foloseasca smartphone-ul pe post de microfon chiar si atunci cand este inchis

Experţi au susţinut recent că agenţia de securitate americană NSA poate să asculte la microfonul unui smartphone chiar dacă terminalul este oprit. Primul care a susţinut acest lucru a fost Edward Snowden, fost consultant NSA. Acum, alţi specialişti în securitate digitală au confirmat că tehnic acest mod de interceptare este posibil.

Practic, NSA poate accesa toate funcţiile unui smartphone fără ca utilizatorul să ştie şi chiar dacă dispozitivul este oprit, a declarat Eric McDonald, inginer hardware, pentru revista Wired. În timpul procedurii „ecranul va fi negru şi nimic nu se va întâmpla dacă apeşi pe butoane”, a spus el.
Un alt expert în securitate, Robert David Graham, spune că tehnica folosită de NSA se numeşte „implant”. „NSA interceptează un telefon şi introduce în acesta software şi hardware fără ca utilizatorul să ştie”, explică el. Agenţia poate face acest lucru fie prin accesul direct la telefon (ex.: un specialist NSA se furişează în camera de hotel a utilizatorului), fie de la distanţă, pe internet, cu ajutorul unui program malware.
Acest implant îi oferă agenţiei control complet asupra dispozitivului. În ceea ce priveşte activarea microfofonului atunci când telefonul este oprit, Graham crede că acest lucru este posibil doar dacă unangajat NSA a avut acces direct la terminal.
Graham susţine că un telefon inteligent nu mai permite controlul de la distanţă atunci când este în mod DFU (Device Firmware Upgrade), folosit, în general, pentru realizarea de actualizări software.
Detectivul de serviciu

Tags: @email ro mail, cum imi pot folosi smartphone-ul pe post de microfon?, telefonul se poate folosi ca microfon, ascultare prin telefon, cum folosim tel ca microfon, cum poti folosi un smartphone ca si microfon, telefon pe post de microfon, pot folosi telefonul pe post de microfon

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.