You are here: Home // Detectivi // Atentie la hoti, in vacanta

Atentie la hoti, in vacanta

Pentru mulţi dintre noi, vacanţa înseamnă relaxare totală. Poliţia Română ne atrage atenţia însă că hoţii nu au vacanţă, iar relaxarea noastră poate fi pentru ei mană cerească. Iată de ce e bine să iei în calcul aceste sfaturi, ca să nu fii victima hoţilor.


Ca să ştii sigur că ai parte de odihnă şi distracţie în vacanţă, este bine să fii atent la următoarele “detalii”:

 
Bani lichizi. Păstrează sumele mari de bani şi obiectele de valoare în seiful hotelului. Ia cu tine zilnic numai sumele strict necesare.
Bagaje. Fii cu ochii pe ele în permanenţă, mai ales când eşti în locuri aglomerate sau în mijloacele de transport în comun.
Taxi. Nu te urca într-un taxi care nu poartă însemnele firmei sau nu are aparat de taxat.
Schimb valutar. Nu te lăsa momit de persoane care îţi propun să îţi schimbe leii în euro sau invers, pe stradă sau în holul hotelului. Fă astfel de tranzacţii doar la casele de schimb valutar sau la bănci.
Prieteni de ocazie. Este bine să fii prudent în relaţiile cu persoanele nou cunoscute. Printre ele se pot afla şi escroci.
Poliţie. Pentru obţinerea unor informaţii poţi apela oricând la poliţiştii în uniformă. Apelează numai la oamenii legii şi dacă eşti victima unei infracţiuni. Ca să poţi oferi cât mai multe date despre infractori şi să sporeşti şansele de a-ţi recupera bunurile furate, încearcă să oferi cât mai multe date despre locul în care crezi că ai fost prădat şi despre persoanele cu care ai venit în contact. Pe de altă parte, dacă te opreşte un agent, pentru un motiv sau altul, cere să rezolvaţi problema la secţia de poliţie.
Jocuri de noroc. Nu participa la jocurile de noroc de pe stradă. Pentru astfel de distracţii există săli autorizate, unde nu rişti să fii înşelat.

Ai grijă şi de maşină!
Dacă pleci cu autoturismul în concediu, ia-ţi câteva măsuri de siguranţă:
* înainte de a porni la drum, stabileşte precis traseul, marcând locurile de popas şi de staţionare pe timpul nopţii;
* alege locurile de parcare special amenajate sau măcar zonele bine luminate;
* dacă doreşti să te odihneşti, nu opri în locuri izolate;
* nu părăsi autoturismul dacă este încărcat cu bagaje sau dacă sunt la vedere obiecte tentante: laptop, genţi, aparate foto etc.;
* când opreşti ca să ceri informaţii, nu pierde din vedere bunurile de valoare din maşină;
* nu lua în autoturism persoane necunoscute;
* când cobori din maşină, asigură-te că nu uiţi cheile în contact, nici în încuietoarea portierei sau a portbagajului.

 
Detectivul de serviciu

Tags: vacanta

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.