You are here: Home // Dezvaluiri, Investigatii // Calendarul Eroii Anticoruptie

Calendarul Eroii Anticoruptie

Anticoruptia, lupta oamenilor curajosi!

 
Cred ca toti cititorii nostrii si-au dat seama ca Agentia TUDOR cu Directorul ei in frunte lupta alaturi de autoritatile statului impotriva coruptiei. Ne bucuram nespus cand constatam ca alaturi de noi fac acelasi lucru si alti concetateni de-ai nostri.

 
Severineanca Laura Baritz, care l-a înfruntat pe baronul Adrian Duicu, a fost premiată pentru bună conduită civică.
Laura Baritz, asistentul medical de la Turnu Severin căreia baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, a vrut să-i însceneze un flagrant pentru luare de mită, deranjat de postările acesteia de pe Facebook, apare în Calendarul ”Eroii” Erupţie Anticorupţie 2015 al Fundaţiei SynergEtica. Tot din Mehedinţi, mai apare în acest calendar şi localitatea Eibenthal, ca satul unde nu se fură.  Ascensiunea baronului roşu din Mehedinţi, de la muncitor la doctor în …  nu stie nici el in ce. Mehedinţiul ocupă două poziţii în calendarul “Eroii” Erupţie Anticorupţie 2015 al Fundaţiei SynergEtica, cu localitatea Eibenthal, “satul unde nu se fură” şi asistentul medical de la Spitalul Judeţean Mehedinţi, Laura Baritz, cea care l-a iritat pe Adrian Duicu, baronului PSD de Mehedinţi, motiv pentru care acesta a dorit să-i însceneze un flagrant.

 

Laura Baritz a primit din partea Fundaţiei SynergEtica şi un premiu în semn de recunoaştere şi admiraţie pentru exemplul de bună conduită civică şi pentru promovarea unui comportament etic în societate.  «”Eroii” Erupţie Anticorupţie sunt oameni obişnuiţi care au făcut gesturi simple dar pline de semnificaţie pentru noi toţi. Românii care au spus NU corupţiei în 2014, merită evidenţiate şi sărbătorite acum, la sfârşit de an, pentru a servi drept modele în anul care vine», se arată pe site-ul Fundaţiei SynergEtica. Potrivit procurorilor DNA, deranjat de postările de pe Facebook ale Laurei Baritz, Adrian Duicu l-a instigat pe directorul unei televiziuni locale, pe care o controla, să îi ofere bani asistentei, iar flagrantul să fie înregistrat. Victima înscenării a refuzat însă primirea banilor. Concret, la data de 16 ianuarie 2014 şi în zilele următoare, conform stenogramelor procurorilor DNA, Adrian Duicu i-a solicitat lui Adrian Bidilici (director al postului de televiziune locală TELE 2 DROBETA, post de televiziune controlat în fapt de către Adrian Duicu) să determine alte persoane să-i ofere Laurei Baritz Laura (asistentă în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi) o sumă de bani în schimbul eliberării unei adeverinţe medicale şi, totodată, să filmeze cu o camera ascunsă momentul în care Laura Baritz  ar fi primit această sumă de bani. Acţiunile de instigare realizate de către Adrian Duicu şi Adrian Bidilici au avut ca urmare oferirea, la data de 20 ianuarie 2014, de către persoanele instigate a unei sume de bani Laurei Baritz, în vederea eliberării unei adeverinţe medicale, sumă a cărei primire însă aceasta a refuzat-o.

 

Mobilul comiterii infracţiunilor, spun procurorii DNA,  l-a constituit “dorinţa inculpatului Duicu Ioan-Adrian de a se răzbuna pe numita Baritz Laura şi pe soţul acesteia, numitul Baritz Angelo-Iulian (ambii asistenţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi), pentru faptul ca aceştia au postat pe reţeaua de socializare facebook mesaje prin care îşi exprimau opoziţia faţă de acţiunile inculpatului”. Laura Baritz este asistent medical de 17 ani şi de 14 ani lucrează în secţia dermato-venerologie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Drobeta Turnu Severin. ”Îmi place această meserie deoarece aduce nişte satisfacţii sufleteşti enorme pe care nu le găseşti în altă profesie (eventual în cea de dascăl). Consider că datoria  mea de asistent medical nu trebuie să fie condiţionată de primirea unor bunuri, foloase materiale sau sume de bani!”, spune Laura Baritz, femeia care a avut curajul să-l înfrunte pe baronul PSD Adrian Duicu, într-o perioadă în care mulţi stăteau cu capetele plecate în faţa acestuia şi răspundeau comenzilor lui politice fără să crâcnească. În acelaşi calendar apare şi localitatea Eibenthal, un sat mehedinţean locuit de etnici cehi în proporţie de 95 la sută. Localitatea a devenit celebră în România “ca satul unde nu se fură” fiindcă “pe timp de vară, oamenii nu au timp pentru a aştepta maşina cu pâine care vine din comuna vecină Şviniţa, doar în zilele de marţi, joi şi sâmbătă. Atunci, fiecare îşi pune banii în plasă şi o atârnă la drum pe stâlp. În caz că nu ai bani mărunţi, se pune un bilet în plasă, pe care scrie câte pâini vrei, iar omul care vine cu maşina de pâine, pune pâinea şi restul de bani în plasă”.

Asa, da.

 
Detectivul de serviciu

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.