You are here: Home // Editorial // Editorial: Căpuşa… politicianului !

Editorial: Căpuşa… politicianului !

Dumitru_TudorCăpuşa, un acarian parazit, care se hrăneşte cu săngele gazdei, ce poate fi pasăre, mamifer, om. Înţepătura căpuşelor poate determina leziuni ale pielii, poate provoca paralizii.
În România au fost identificate 27 de specii de căpuşe, cea mai periculoasă fiind căpuşa… politicianului. În Mehedinţi a părut o formă ciudată, un fel de mutant, care nu are forma pe care o ştim, ci a luat forma de „covrig”.
Politicienii noştri sunt căpuşile firmelor de stat, şi ele sug “sângele poporului”, adică avuţia naţională. Dar exista şi simbioză. Aşa cum copacul are muşchiul, şi politicianul are căpuşa lui. I se înfige în gât, sub păr, să nu se vadă şi îl infecteză pe politician, de te miri că l-ai cunoscut cândva ca om ca lumea şi de când a devenit politician nu mai dă nici bună ziua. Mereu auziţi întrebarea: “Ce s-o fi întâmplat oare cu omul ăla, de s-a schimbat aşa de mult!”
Nimic, afost înţepat de o căpuşă care s-a aciuit în gâtul lui, şi suge, până bietul politician ajunge la paralizie.
Căpuşele, au şi ele duşmani naturali: frigul(-20 grade), viespiile şi bibilicele( doar două păsări pot curăţa 8.000 de metri pătraţi, într-un an).
Cine însă le omoară pe căpuşele din gâtul politicianului? Acestea sunt extrem de periculoase. Am tras aceasta concluzie după ce am citit un studiu comparat făcut între căpuşa insectă şi căpuşa politician.
Desigur, n-a durat mult până când am observat asemănări demenţial de izbitoare între cei doi subiecţi.
Prima ar fi că atât căpuşei insecte cât şi celei politican le place să se înfingă cu tot corpul în gazdă şi s-o sugă până la epuizare. Şi totuşi, dornică de îngrăşare rapidă, căpuşa politician este mult mai agresivă decât insecta. Îşi schimbă gazda (partid, primărie, funcţie politică, parlament, guvern, consiliu, orice unde sunt bani), cu o repeziciune de neimaginat, iar debitul cu care poate suge este alarmant de mare.
O altă asemănare ar fi că îşi fac apariţia şi ne invadează în aceeaşi perioadă a anului: mai-iunie. Aparent sunt blânde şi inofensive dar în realitate atacă şi muşcă pe neaşteptate. Victimele nu au scăpare şi pot rămâne distruse pe viaţă dacă nu sunt extrase repede din gazdă şi nimicite. Dacă pe căpuşele insecte mai poţi da cu flit ca să le alungi de pe tine, de căpuşele politician este extrem de greu să scapi. Au un ADN atât de scârbos că nici cu DNA-ul nu le pui pe fugă. Sug totul până nu mai rămâne absolut nimic în urma lor. Căpuşele insecte au apărut doar prin câteva judeţe în timp ce cele politice sunt peste tot în ţară. Singura neasemănare este că insecta trăieşte puţin şi suge cât îi trebuie să se hrănească pe sine, iar căpuşa politician are o viaţă lungă, lipsită de griji şi agoniseşte şi pentru urmaşii, urmaşilor ei. Concluzia este una singură. Ambele sunt paraziţi şi trebuie stârpite pentru că atacă omul. Pentru căpuşele insectă s-a început deja să se dea cu flit prin parcuri. Când oare va începe şi o campanie de stârpire a căpuşelor politician?!!!

Dumitru TUDOR

Tags: capusa politicianului

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.