You are here: Home // Actualitate, Dezvaluiri // Cehii de la C. E. Z ne fura cu maxima eleganta

Cehii de la C. E. Z ne fura cu maxima eleganta

„Stimate client,

Aşa cum ţi-am promis, venim mereu în întîmpinarea ta şi vrem să îţi  oferim din ce în ce mai multe motive să te bucuri că ne-ai ales ca şi furnizor de energie electrică”. Prin astfel de vorbe unsuroase îi păcălesc  cinstiţii de le C. E. Z   pe cei care, în urma unor decizii  imbecile ale reprezentanţilor statului, le asigură un profit de invidiat. Că au înţeles bine şi ei cum e  cu zicerea românească despre  „vorba dulce”, care „mult aduce”. Mai nou, cei  ce ne aduc lumină în case şi o bună dovadă a modului în care se fac „afacerile” în România şi-au diversificat metodele prin care scurtcircuitează buzunarele  „stimaţilor „clienţi”. Preavizele de deconectare sînt trimise… recomandat, iar astfel de operaţiuni trebuie plătite.

C. E. Z s-a cuplat cu AK Poştal Sevices Holding S.A

Nu ştiu dacă s-a observat, dar facturile de curent electric sunt plimbate de AK Poştal Services Holding S. A. Ca mai dau şi cehii un… şpiţ Poştei Române, care se află în dificultate. Doi oameni, ici, trei colo, unu şi… o gheară dincolo şi gata holdingul. Normal serviciile de curierat sunt plătite, că doat cît mai multe lipitori trebuie să trăiască din banii abonaţilor  C. E. Z. Ca să nu pară aţoşi, adică lipsiţi total de generozitate, au lăsat poştaşilor… plimbarea  preavizelor de deconectare. Care vin, mai  nou… recomandat  şi trebuie plătite.

 

Facturica, facturica…

Mi-a fost şi îmi este silă, silă, greaţă, scîrbă, şi cîte „tamponări” mai vreţi, de diminutive. Dar nu am ce face în cazul de faţă. Pentru, ştiţi cum se spune, pic cu pic se face marea. Săî zicem că nu ai platit factura de energie   la termenul stabilit. Dar nu întratît încăt să rişti deconectarea. Ai dat banii, dar că  acopere circuitul greoi al facturilor, bravii noştri cehi, le emit cît ai zice… sarcină electrică. Îţi timite la fel şi… facturica. Pre limba noastră, avizul de deconectare. Nu mai trebuie să plăteşti factura…mare, dar eşti obligat să plăteşti preavizul cu pricina, pentru că hîrtiuţa vine însoţită de o… facturică. În valoare de 5,50 lei. Adică 55.000 de lei, spre lămurirea celor care nu au înţeles de ce leul greu e mai slab decît cel dinaintea lui.

Plata unui alt serviciu pe care nu l-au cerut consumatorii

Furnizorii de gaze şi curent, foarte grijulii cu ale noastre cunoştinţe în domeniu, vor da bice unei campanii de informare, ce se vrea lămuritoare în ceea ce priveşte facturile. Printre luminătorii consumatorilor de numără, normal, şi C.E.Z. Toate cheltuilelile le vor suporta consumatorii casnici, deoarece reprezintă „ costuri justificate, recunosute de către Auroritate Naţională de Reglementare  în domeniul Energiei. Se merge după zicerea românească ”vrei nu vrei, bea Grigore agheasmă”, cu toate că, după contractele dinte furmizorul de energie elctrică şi benefiaciar, orice neînţelgere între părţi se discută… la ghişeu şi după aceea în altă parte. Numai Autoritatea  Naţională pe deasupra, prin şeful ei, pune anormalul în poziţie normală. „Păi, nu e normala ?” Operatorul descarcă aceste costuri în factura consumatorului. Noi îi obligăm să facă astel de informare, ei o fac pe banii lor, apoi recuperează costurile în factura clienţilor”, zice, sentenţios, Nicolae Havrileţ, preşedintele A. N. R. E. Băi, nea Nae, de cînd te-ai făcut tu stăpîn pe buzunarele noastre ?

La Mehedinţi, rămurica C. E. Z face donaţii

Severinenilor le-au căzut, la un moment dat, sentimentele… la buric. Dina cauza unei ştiri, de zvîrcoleală… mondială, preluată şi vînturată de ziarişti, jurnalişti, jurnaliste şi  deci care se cred Guliveri în scorburile lilipuţilor de Mehedinţi. C.E.Z a facut o „donaţie importantă” pentru noua maternitate din capitala judeţului. Valoarea a rămas secretă. De ce ? Păi, prin astfel de gesturi umaintare, C.E.Z îşi  acoperă spatele. Corpolentul şi, totuşi, slăbuţul nostru prefect ştie de ce.

Pînâ la noi ordine ale A.N.R.E,  rămîne cum v-am zis. Cehii de la C.E.Z ne fură cu maximă eleganţă.

Nae Detectivu

 

 

 

 

 

 

Tags: ak postal holding sa, ak postal services, ak postal services holding s a, ak postal holding, ak postal services holding sa, ak postal, ak post romania, ak post posta, ak postal services holding, ak postal services holding sa contact

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.