You are here: Home // Dezvaluiri // CEO a atribuit, fără licitație, un contract de transport unui evazionist

CEO a atribuit, fără licitație, un contract de transport unui evazionist

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a atribuit fără licitație un contract, în valoare de peste două miliarde de lei vechi, pentru transportul unor salariați.
Mai mult decât atât, firma care a primit pe tavă contractul este a unui afacerist severinean periculos, care a fost și arestat pentru evaziune fiscală și alte infracțiuni.

Firma Transport Public Urban Drobeta SA, aparținând omului de afaceri severinean Constantin Bădescu a primit de la Complexul Energetic Oltenia un contract de peste două miliarde de lei pentru transportul unor salariați de la locul de domiciliu la sediul Termocentralei Turceni.
CEO nu a organizat licitație, ci doar o negociere fără anunț de participare sub motivul unei „situații de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condițiile stricte stabilite în directivă“. Singura firmă care a depus o ofertă a fost Transport Public Urban Drobeta.

Nu este primul contract pe care omul de afaceri Constantin Bădescu îl încheie cu CEO. Acesta i-a mai transportat anul trecut, în lunile martie și aprilie, pe salariații de la Termocentrala Turceni, pentru suma de patru miliarde de lei. Atunci, contractul a fost la un pas de reziliere, după ce conducerea CEO a avertizat societatea să nu mai transporte alte persoane din afara complexului.

Acuzat de evaziune fiscală de milioane de euro

La sfârșitul anului 2012, milionarul severinean Constantin Bădescu a fost arestat preventiv sub acuzațiile de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup,  înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală în valoare de 12 milioane de euro. Bădescu şi alţi patru inculpaţi au fost arestaţi în data de 1 noiembrie 2012 pentru 29 de zile.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009 – 2012, persoanele vizate s-au constituit într-un grup infracţional organizat, ce avea ca scop emiterea şi implicit înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor şi impozitelor, prejudiciind bugetul general consolidat al statului.

Mircea Andrei

Preluat din ziarul Scandal de Gorj
Detectivul de serviciu

Tags: badescu

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.