You are here: Home // Eveniment // Clopoţelul a sunat!

Clopoţelul a sunat!

scoalaClopoţelul a sunat şi într-o atmosferă festivă, brăzdată de o copleşitoare emoţie, doamna director Dora Tudor, printr-un discurs călduros, i-a îmbrăţişat cu gânduri frumoase pe cei prezenţi. A fost menţionat faptul că au fost implicaţi partenerii tradiţionali pentru: asigurarea resursei umane; monitorizarea stadiului lucrărilor de reparaţii curente şi igienizare a spaţiului şcolar; amenajarea sălilor pentru funcţionarea claselor pregătitoare; aprovizionarea cu manuale şcolare; obţinerea/reînnoirea autorizaţiilor sanitare de funcţionare. Aşadar, şcoala este înzestrată cu tot ce este necesar desfăşurării unui învățamânt modern de calitate. De asemenea, s-a evidențiat rolul şcolii, în general, în formarea unei educații integrale, fundamentată pe formarea de caractere și infuzarea de valori morale, deschiderea către spațiul culturii și al spiritualității.

 
Sărbătoarea a  fost încununată de participarea pr. Grumăzescu Constantin care a oficiat slujba de Te Deum, adresându-se rugaciuni de mulţumire lui Dumnezeu şi cerându-i-se binecuvântarea pentru creşterea în raţiune şi în simţire, precum şi duhul înţelepciunii şi al înţelegerii, al cunoaşterii şi al ştiinţei, al credinţei şi al evlaviei, dăruindu-le lumina cunoștinţei Sale, spre dobândirea a toată învăţătura cea bună şi folositoare!
Doamna inspector de limbi străine, prof. Cotoroianu Aurelia, absolventă a acestei şcoli a transmis mesajul ISJ-ului Mehedinţi, urând tuturor un nou an şcolar plin de realizări, aşteptate de toţi şi evidenţiind importanţa susţinerii elevilor în demersul educaţional pentru ca aceştia să răspândească ecoul unor fapte demne de laudă.
În acest cadru festiv, elevii care au păşit pentru prima dată pragul şcolii, însoţiţi de profesorii pentru învăţământ primar, au pătruns curioşi în sălile de clasă spre a descoperi tainele învăţăturii. Li s-au alăturat  colegii lor mai mari si celelalte cadre didactice, toţi dornici de a urca împreună încă o treaptă pe scara formării.
Tuturor le dorim un nou an şcolar cât mai fructuos, amintindu-le că apele cunoaşterii pot fi uneori învolburate căci:

Această mare e acoperită de adolescenţi
Care învaţă mersul pe valuri, în picioare,
Mai rezemându-se cu braţul de curenţi,
Mai sprijinindu-se de-o rază ţeapănă, de soare.
Eu stau pe plaja-ntinsă… Şi aştept
Un pas greşit să văd sau o alunecare (…)
Dar ei sunt zvelţi şi calmi, şi simultan
Au şi deprins să meargă pe valuri, în picioare.
(N. STĂNESCU – Adolescenţi pe mare)

 

Prof. Simona Popescu

Tags: a inceput scoala

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.