You are here: Home // Investigatii // Colţul ţeparilor

Colţul ţeparilor

tepariDe îndată ce democraţia şi-a întins aripile protectoare şi asupra României şi s-au îmblînzit condiţiile din locurile de detenţie, vocabularul călcătorilor de lege s-a mai îmbogăţit cu un cuvînt:  ţepar. Acesta defineşte persoana care dă ţepe, adică îi manevrează pe naivi, în scopul obţinerii unor câştiguri imediate şi fără prea mult efort.

 
El, ţeparul, mizează pe farmecul personal şi pe debitul verbal, iar, uneori, îşi dovedeşte calitatea de reprezentant serios al unei firme serioase cu ajutorul unui act procurat de unde numai el ştie. Alteori, se recomandă cu profesia lui, una în afara oricărui dubiu.
Omul nostru oferă câteva petice din blană de vulpe, după care trece la vânzarea pielii ursului din pădure. Oferă de toate şi cumpără la fel, vehiculând preţuri generoase ce ar trebui să dea de gândit oricui vrea să intre în combinaţie cu el. Vinde de toate, de la lemne pentru foc la aparatură electronică, dar şi cumpără. În cel de- al doilea caz, face comerţ cu linguriţa. Cumpără în tranşe mici şi plăteşte la timp. Apoi măreşte ştrocul, dând o comandă serioasă şi Radu îl cheamă.
Mulţi mehedinţeni s-au aflat în compania ţeparilor. Despre cât le-a fost de „plăcut” ne pot scrie pe adresa redacţiei, oferindu-ne date verificabile depre păţaniile lor. Nu luăm în considerare anonimele. Sperăm ca împreună cu cei care au călcat pe urmele lui Stan Păţitu’ să le întoarcem ţeparilor… ţeapa. Din lemn de prun, vorba cîntecului. Ca să fie şi ei mulţumiţi.

 
Să trecem la prima sesizare despre un ţepar autohton.
Iată că, administratorul societăţii Squirrel srl. din Turnu Severin ne descrie unul din ţeparii care s-au aciuit în municipiul nostru. Se numeşte Robu Cicerone Florinel, administratorul unic al S.C. Razmer Comgen srl. care deţine o fabrică de tocat materiale plastice şi are sediul la fostul abator. Este de apreciat activitatea lui care care e un fel de Bratner al plasticelor, însă ce te faci cu caracterul lui. Pentru că iată îl îmbrobodeşte pe administratorul Squirrel srl. căruia îi spune câtă nevoie are el de combustibil pentru maşinile firmei, dar mai ales pentru Audi-ul Q7 pe care o foloseşte personal şi cu care trece drept mare om de afaceri mai ales dacă-şi pune şi costum cu cravată, şi ciocaţi în picioare, face un contract ferm cu penalităţi usturătoare, ba se mai bagă si garant în solidar cu firma punându-şi la bătaie şi averea personală, de zici că numai dacă ar fi nebun i-ar trece prin minte să dea ţepe. Şi totuşi o face. Pentru că din data de 25.04.2013, se aprovizionează cu motorină şi GPL, atenţie cu plata la 7 zile, şi tot ia combustibili citaţi mai sus în valoare de 11.482,61 lei, dar nu i-a trecut prin cap nci o clipă că la 7 zile conform contractului trebuie să mai şi achite. Şi iată că penalizările curg devenind mai mari de cateva ori decât suma iniţială, adică 42.630,75 lei. Văzând că nu are de gănd să achite datoria, creditorul începe sa-l sune pentru a-l întreba ce are de gînd cu datoria, însă Cicerone al nostru îi spune că nu are timp să stea de vorbă cu el, întrucât el este om de afaceri extrem de ocupat şi că atunci când va avea timp va rezolva problema. Dar timpul trece, penalităţile cresc şi creditorul deschide acţiune în instanţă cerându-şi drepturile în mod legal. Abia aştept să văd cum vine executorul şi pune sechestru pe Q 7. L-am verificat pe internet şi am găsit un fapt extrem de convingător că este ceva în neregulă activitatea lui. În ultimii cinci ani cu toate că a inregistrat o cifră de afaceri extrem de mare, firma a avut tot timpul profit 0. Mă întreb dacă cei de la finanţe au trecut în control pe la firma respectivă, dacă au sesizat ceea ce am sesizat eu în câteva secunde, sau totul merge uns ca pe roate când vin controalele. O să ne adresăm oficial si organelor de control, poate aflăm lucruri noi şi mai interesante decât cele pe care vi le-am relatat.

Oricum, stimaţi cititori, o să vă ţinem la curent.

 
Detectivul de serviciu

Tags: robu florinel cicerone, sc razmer comgen srl, coltul teparilor, robu cicerone, telefon florinel cicerone robu, robu cicerone florinel, teparii din vanju mare, razmer comgen srl, tepari, cicerone@sindacatoorsa it loc:ro

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.