You are here: Home // Actualitate // Crin Antonescu a descoperit că are “apetit de detectiv” şi că ar fi un ziarist ratat

Crin Antonescu a descoperit că are “apetit de detectiv” şi că ar fi un ziarist ratat

 

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat, că va încerca să afle în ce condiţii au fost aprobate, o serie de proiecte de lege în Comisia juridică din Camera Deputaţilor, afirmând: “Am şi eu apetitul meu de detectiv, sunt şi eu un ziarist ratat”.

Antonescu a fost întrebat de jurnalişti dacă modul în care au fost promovate o serie de iniţiative în Camera Deputaţilor, fără să fie prezentate rapoartele Comisiei juridice înaintea votului din plen, nu ridică mari semne de întrebare.

Sunt absolut de acord cu dumneavoastră că, mai ales pe o asemenea iniţiativă, lucrurile trebuie făcute sau trebuiau făcute cât mai la vedere şi cât mai în Regulament. N-am niciun fel de ezitare să spun că încercând să fac abstracţie de calitatea mea de politician, de calitatea mea de parlamentar, de calitatea mea de lider politic în majoritate şi acţionând numai în calitatea mea de cetăţean, faptul că aceste modificări au apărut aşa, într-o suită foarte rapidă şi foarte aglomerată a unei ordini de zi, că nu a existat din partea iniţiatorilor curajul de a ieşi şi a spune «Vom modifica Codul penal, aceste lucruri le vom modifica din aceste motive» acest lucru este regretabil, sunt perfect de acord cu dumneavoastră“, a spus Antonescu.

Liderul PNL a fost întrebat dacă nu va încerca să afle de la colegii de partid care a fost situaţia la nivelul Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, unde o serie de proiecte de lege au fost aprobate în mod netransparent.

Voi încerca să aflu, mai ales că acum mi-aţi deschis…am şi eu apetitul meu de detectiv. Sunt şi eu un ziarist ratat“, a asigurat liderul PNL.

Camera Deputaţilor a adoptat, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.

Este vorba despre proiectul de Lege pentru abrogarea art. 74 indice 1 din Codul penal, la care au fost adoptate mai multe amendamente.

Prin această decizie, preşedintele şi parlamentarii ies şi de sub incidenţa articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definit drept “fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură“.

Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a Camerei şi a fost votat fără ca raportul comisiei să fie publicat şi fără dezbatere în plen.

De altfel, Comisia juridică a întocmit raportul luni seară, în aceeaşi şedinţă controversată în care a fost adoptat şi proiectul Legii amnistierii.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a postat pe Facebook, înaintea votului din Parlament privind proiectul de lege, un mesaj în care arată că “se va crea o super-imunitate“, iar “istoricul de cazuri al ANI va fi aruncat în aer în cazul a 25 de senatori şi deputaţi”.

Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat că, în urma acestor modificări aduse Codului Penal, parlamentarii trimişi în judecată pentru fapte de corupţie sau asimilate acestei infracţiuni ar putea să fie achitaţi, iar cei aflaţi în detenţie, prin condamnări definitive, ar putea fi puşi în libertate.

DNA a precizat că preşedintele, senatorii şi deputaţii, avocaţii, notarii şi executorii judecătoreşti nu vor mai putea fi cercetaţi şi sancţionaţi pentru infracţiuni de corupţie şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, cum ar fi luarea de mită şi abuzul în serviciu. Menţionăm că pe rolul instanţelor de judecată se află în curs de judecare sau în executarea pedepselor un număr de 28 de parlamentari, în cauze instrumentate de DNA“, a arătat instituţia, într-un comunicat de presă.

Consiliul Superior al Magistraturii a criticat, la rândul său, modificările aduse Codului Penal, subliniind că nu le-a primit spre avizare, aşa cum prevede legea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că va retrimite Parlamentului legea prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici, el menţionând că “nu putem confunda Preşedinţia şi Parlamentul cu un butic din Gara de Nord“. Băsescu a mai spus că modificările la Codul penal adoptate de Camera Deputaţilor sunt “dramatice” şi “dărâmă zece ani de muncă şi activitate a instituţiilor anticorupţie” precum DNA sau ANI.

P.S. Noroc cu judecătorii de la Curtea Constituţională care au respins aceste aberaţii  ale unor politicieni puşcăriabili.

Detectivul de serviciu

 

Tags: crin antonescu

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.