You are here: Home // Dezvaluiri // CRISTIAN BUSOI, IN DOSARUL LUI ADRIAN DUICU

CRISTIAN BUSOI, IN DOSARUL LUI ADRIAN DUICU

 

Europarlamentarul Cristian Buşoi (PNL), fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate apare în dosarul trimis în judecată de DNA, în care vizat este preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, anchetatorii arărând că Buşoi negocia cu Duicu fondurile pentru CJAS Mehedinţi.

Anchetatorii susţin că fostul preşedintel al CNAS, Cristian Buşoi şi-ar fi stabilit mai multe întâlniri în Capitală cu Adrian Duicu, întâlniri în urma cărora, în anul 2013, fondurile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi au fost suplimentate cu peste 7% din fondurile CNAS, mai mult chiar şi decât cele acordate către alte judeţe mai mari din ţară.

Motivul pentru care Adrian Duicu a fost direct interesat de suplimentarea fondurilor pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi era unul strict personal. Adrian Duicu deţine în Drobeta Turnu Severin, societatea ROMRAD RMN, specializată în servicii medicale paraclinice, de tip RMN. De altfel, CJAS Mehedinţi acceptat spre decontare sume mari pentru servicii medicale tip RMN efectuate la  firma lui Duicu. Spre exemplu, în 2013 ROMRAD RMN a primit aproximativ 70% din bugetul total al Casei.

Cristian Buşoi a fost interceptat de procurori în anul 2013, când era şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Potrivit realitate.net, în ziua de 03.11.2013, la ora 17:36:11, DUICU IOAN-ADRIAN a luat legătura cu BUŞOI CRISTI, cei doi purtând următoarea discuţie:

BUŞOI CRISTI: Da, ADI?

DUICU IOAN-ADRIAN: Bună CRISTI. Pe unde eşti?

BUŞOI CRISTI: În BUCUREŞTI. Tu?

DUICU IOAN-ADRIAN: Am ajuns în BUCUREŞTI.

BUŞOI CRISTI: Da? Ne vedem?

DUICU IOAN-ADRIAN: Aha. Da. Unde vrei, acolo vin.

BUŞOI CRISTI: Pe unde eşti acuma?

DUICU IOAN-ADRIAN: Sunt chiar în centru, chiar lângă Piaţa Victoriei, aici.

BUŞOI CRISTI: Vii pe la mine?

DUICU IOAN-ADRIAN: Eşti acasă?

BUŞOI CRISTI: Ajung într-un sfert de oră.

DUICU IOAN-ADRIAN: Păi, vin şi ne vedem chiar în parcare jos, CRISTI. Te aştept chiar la intrare la tine, la barieră, acolo.

BUŞOI CRISTI: Bine. Nu vrei să urci puţin sau…?

DUICU IOAN-ADRIAN: Nu mai urc. Că mai trebuie să mă duc în altă parte, da’ vreau să mă văd cu tine puţin.

BUŞOI CRISTI: Da. Da.

DUICU IOAN-ADRIAN: Tu prin ce parte vii, CRISTI? De unde vii?

BUŞOI CRISTI: Păi, dacă vrei, vin unde eşti tu şi vorbim. Unde eşti?

DUICU IOAN-ADRIAN: Păi şi… Eu sunt de la Calea Victoriei, am luat-o aicea… unde-i Mac Donalds-ul ăla, pe linia de tramvai, e strada închisă, unde se lucrează pe ea.

BUŞOI CRISTI: Aşa. Şi vrei să vin la Mac Donald’s acolo?

DUICU IOAN-ADRIAN: Eu sunt chiar aici, la Mac Donald’s, în faţă.

BUŞOI CRISTI: Da’ durează un pic că …

DUICU IOAN-ADRIAN: Da, CRISTI. Te aştept aici.

BUŞOI CRISTI: Un sfert de oră.

DUICU IOAN-ADRIAN: Da, CRISTI. Te aştept aicea.

BUŞOI CRISTI: La Mac Donald’s în faţă.

DUICU IOAN-ADRIAN: Deci, la Calea Victoriei, da? O iei către clădirea… către… nu ştiu cum dracu’ îi zice, pe strada asta unde nu se circulă tramvaiele, unde se lucrează, care duce spre tine, mă, vine la IBIS, la gară.

BUŞOI CRISTI: Da. Da. Ştiu. Ştiu.

Realitatea.net arată, de asemenea că în urma convorbirii, bugetul CJAS Mehedinţi a fost suplimentat cu sumade 795.840 de lei (credite de angajament [sume pentru care se puteau angaja cheltuieli] pentru anul 2013, ajungându-se astfel la suma anuală totală de 5.999.840 de lei), ceea ce reprezintă 7,70% din suma suplimentară alocată la nivel național caselor județene de asigurări de sănătate; aceasta în condiţiile în care judeţul Mehedinți are doar 1,21% din numărul de asiguraţi de la nivel naţional; în cifre absolute suma alocată judeţului Mehedinţi a fost depăşită doar de cea alocată municipiului Bucureşti.

Cristian Buşoi a declarat că în perioada în care a fost preşedinte al casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, s-a întâlnit cu mai mulţi şefi de judeţe interesaţi de fondurile din sănătate, negând orice negociere cu Adrian Duicu.

Detectivul de serviciu

 

 

Tags: cristian busoi, duicu ioan adrian 2013, in tara lui duicu la drobeta turnu severin, duicu ioan cristian arest

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.