You are here: Home // Diaspora // Cu ce se mai ocupă românaşii noştri prin lumea întreagă!

Cu ce se mai ocupă românaşii noştri prin lumea întreagă!

 

1. Români condamnati în Panama pentru trafic de droguri

O sută unsprezece luni de închisoare trebuie să ispăşească în Panama românii Bogdan Ştefan Munteanu şi Carmen Mihaela Cosimbescu, arestaţi din 2010 pentru că au încercat să iasă din ţară cu destinaţia Madrid cu două geamantane cu fund dublu în care ascunseseră cocaină.

Procuratura Antidroguri a formulat capete de acuzare pentru infracţiunea de trafic internaţional de stupefiante şi a demarat o investigaţie penală, în cadrul căreia s-au găsit dovezi clare ale participării celor doi români la această infracţiune, scrie Agerpres.

Tribunalul penal 13 din Panama i-a găsit responsabili pe Munteanu şi Cosimbescu de participare la infracţiunea de tentativă de trafic cu 5,050.00 grame de cocaină pe care intenţionau să o introducă în Spania, având ca destinaţie finală Germania. Femeia a fost găsită cu două pungi de cocaină în geamantan.

Bogdan Stefan Munteanu s-a declarat vinovat de capetele de acuzare formulate după ce a fost prins în flagrant delict pe aeroportul Internaţional din Tocumen.

Pe de altă parte, s-a dovedit că Mihaela Cosimbescu a manevrat şi a avut controlul deplin asupra bagajului său, astfel încât a fost eliminată posibilitatea ca românca să nu fi fost informată despre prezenţa de substanţe ilicite în interiorul geamantanului.

2.     1.100 de minori români au fost retinuti pentru furt, în Madrid, anul acesta

Politia din Madrid a făcut 1.100 de retineri de minori români în primele sapte luni ale acestui an. Minorii de etnie rromă erau specializati în furtul de telefoane si portofele, Conform cotinianului La Razon, politistii din capitala Spaniei au făcut nu mai putin de 1.100 de retineri temporare ale unor minori originari din România, care se ocupă cu furtul de telefoane si portofele în zona centrala a Madridului, transmite corespondentul Digi24 Madrid, Ciprian Băltoiu.

3.    Treisprezece români au fost condamnaţi în Franţa pentru furtul a 4,1 tone de metale

Treisprezece romăni au fost condamnaţi în Franţa, pentru furtul în decurs de puţin peste o lună la sfârşitul lui 2012 a 4,1 tone de metale, conform parchetului din Colmar, în provincia Haut-Rhin, relatează Le Figaro în pagina de Internet.

Cei 13 acuzaţi au primit pedepse care pleacă de la 8 luni la 4 ani de închisoare.

Condamnările cele mai mari au fost pentru trei indivizi acuzaţi că au agresat în septembrie 2012 cu bare de fier un gardian de noapte în timpul unui furt dintr-o companie din regiunea specializată în recuperarea şi reciclarea metalului, scrie Mediafax.

4. O bandă de români a furat peste 100.000 de dolari din 15 bancomate din Sydney

O bandă de infractori români a folosit o tehnologie “aproape nedetectabilă” pentru a sustrage bani de la utilizatorii de ATM-uri la Sydney, valoarea prejudiciului fiind de 100.000 de dolari, potrivit poliţiei, citate de radioteleviziunea australiană SBS.
Infractorii au vizat cel puţin 15 ATM-uri şi au furat aproximativ 100.000 de dolari, a precizat poliţia, adăugând că aceştia au venit probabil prin Statele Unite.
Dispozitivele folosite de români sunt “foarte sofisticate comparativ cu cele din trecut”, fiind aproape “nedetectabile”, a precizat un detectiv, colonelul Dyson.
El a explicat că dispozitivele au fost introduse fraudulos în ATM-uri pentru a înregistra datele, în timp ce o cameră video minusculă înregistra codurile PIN.
Detectivul nu a confirmat că banda era formată din rromi, dar a afirmat că majoritatea banilor furaţi au fost trimişi în România.
Detectivul de serviciu

Tags: furturi comise de romani, munteanu bogdan panama, cu ce semai ocupa romanii in spania, pedepse furt de portofele in germania

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.