You are here: Home // Dezvaluiri, Justitie // Cum au ajuns în buzunarele BARONULUI de Mehedinti, Adrian Duicu, 70 la suta din banii pentru sănătatea judetului. Curtea Supremă a decis să-l tină la arest

Cum au ajuns în buzunarele BARONULUI de Mehedinti, Adrian Duicu, 70 la suta din banii pentru sănătatea judetului. Curtea Supremă a decis să-l tină la arest

Magistratii de la Înalta Curte de Casatie si Justitie au decis că presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, rămâne în arest pentru 30 de zile. De asemenea, vor fi cercetati în stare de arest si seful Politiei Mehedinti, Stefan Ponea, si omul de afaceri Constantin Popescu, liderul PSD Orsova.

 

Cei trei sunt cercetati într-un dosar de coruptie, ancheta DNA scotând la iveală amănunte uluitoare despre modul în care baronul de Mehedinti a făcut avere. Astfel, una din firmele sale a făcut un profit record de pe urma afacerilor cu decontări medicale. Societatea Romrad RMN SRL, controlată de familia lui Adrian Duicu (PSD), a primit 70% din totalul sumelor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate pentru servicii paraclinice pentru întreg judetul Mehedinti.
Detaliile apar în propunerea procurorilor DNA în care au cerut arestarea preventivă a Presedintelui CJ Mehedinti, pentru coruptie.
Pacienti fictivi
Societatea este controlată de Adrian Duicu, dar în acte, ca asociati, apar mama si sotia acestuia. Este vorba de sume uriase de bani care s-au scurs din bugetul CAS, în anii 2012-2013, direct către firma Romrad RMN, iar procurorii DNA au date potrivit cărora au fost înscrisi pacienti fictivi si au fost înregistrate în acte efectuarea de investigatii medicale care nu au fost realizate în realitate.

De înscrierea pacientilor s-a ocupat unul dintre oamenii de încredere ai baronului, Valentina Drăghia, care are functia de administrator Romrad RMN. Deciziile de decontare erau semnate chiar de Zenovia –Elisabeta Rolea, director al Casei Judetene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinti. Femeia fusese numită în functie chiar de către Duicu. Pentru ca societatea să poată primi efectiv sumele a căror decontare a fost aprobată, una dintre functionarele de la CJAS Mehedinti, Grigorita Feraru, la solicitarea lui Duicu, a tergiversat sau respins cererile de decontare depuse de alte unităti medicale.
În schimbul serviciilor, Duicu a avut grijă ca sotii celor două functionare să primească servicii bine plătite de bugetar. Sotul directoarei CJAS, Sorin Rolea, a ajuns într-o functie de executie la Biroul Vamal Portile de Fier I, după ce baronul a discutat cu Ioan Moldoveanu, seful Directiei Regionale Vamale Timisoara. Sotul Grigoritei Feraru, Florin, a fost numit într-o functie de conducere în cadrul aparatului tehnic al Primăriei Drobeta Turnu-Severin, după ce Duicu a discutat cu edilul Gheorghe Constantin.
Atunci când a fost arestat, judecătorul l-a întrebat pe Duicu despre această afacere, dar acesta a aruncat întreaga vină pe administratorul firmei sale. „Casa de Sănătate este într-o relatie directă cu Consiliul Judetean, având în vedere că Spitalul judetean este în subordinea Consiliului Judetean, iar banii acordati de Casa de Sănătate, Spitalului Judetean. Programele infomatice asigură imposibilitatea decontării fictive a unor sume de bani, iar responsabilul direct este numita Drăghia Valentina si nu eu”.
Judecătorul l-a întrebat pe Duicu despre relatia cu Cristi Busoi (PNL), fost ministru al Sănătătii si fost sef al CNAS. „Cu Busoi sunt în relatii foarte bune, fiind tot din Turnu Severin, suntem de o vârstă, dar nu i-am cerut bani pentru RMN. Nu am nicio legătură cu încheierea contractului dintre RMN si Casa de Sănătate”, s-a dat nevinovat politicianul PSD.
Voia să bage în puscărie o asistentă medicală
Un caz scandalos, descoperit de procurorii DNA, în timpul monitorizării lui Adrian Duicu, priveste modul în care politicianul a încercat să însceneze un flagrant de luare de mită unei asistente medicale.
Răzbunare de politician

Baronul PSD era nemulţumit de mai multe postări pe Facebook făcute de Laura Baritz, care critica activitatea sa în funcţie de preşedinte al CJ Mehedinţi. Duicu a luat decizia de a se răzbuna pe femeie si pe sotul acesteia, Angelo- Iulian Baritz. Cei doi lucrau asistenţi la Spitalul judeţean de Urgenţă Mehedinţi. Iniţial, politicianul i-a solicitat direct șefei Sectiei de Radiologie, medicul Mura Petronelli si asistentei – sefe Elena Bololoi de „a le găsi ceva” şi a-i „da afară”, în sensul de a le desface contractul de muncă.
În ianuarie 2014, el i-a solicitat lui Adrian Bidilici, dircetorului postului TV Tele 2 Drobeta- controlat de Duicu, să facă un reportaj cu camera ascunsă. Concret, era vorba de un reportaj cu camera ascunsă, în care un jurnalist îi dădea „mită” Laurei Baritz pentru eliberarea unei adverinte medicale. Înscenarea a fost pusă în aplicare pe 20 ianuarie 2014, dar asistenta a refuzat banii. Duicu a explicat magistratului care l-a arestat că de fapt toată actiunea era a lui Adrian Bidilici, care ar fi vrut să facă o investigatie jurnalistică. Flagrantul jurnalistic a contat atunci când judecătorul a decis arestarea.


„Satisfacerea intereselor”

„Inculpaţii s-au folosit de demnităţile şi funcţiile deţinute pentru satisfacerea unor interese personale sau au încercat introducerea în penitenciar a unui opozant politic, ca în cazul inculpatului Duicu”, arată judecătorul.
Angelo Iulian Baritz ne-a declarat că soţia sa nu acuză pe nimeni de nimic. „Nu stiu de unde sunt toate astea. Nu mai are nici facebook, i l-am sters. Nu stiu ce voi face mai departe. Mai întâi mă voi sfătui cu un avocat şi după aceea vorbim. Nu se poate discuta cu soţia mea. Nu mai are telefon mobil. I l-am luat. Are probleme de sănătate ce nu-i permit să treacă prin chestii de astea. De asta i-am şi luat telefonul, care este la mine.” (A colaborat Teodor Abagiu)

Consilierul Duicu a votat pentru afaceristul Duicu

Georgeta Petrovici

„Evenimentul zilei” a dezvăluit, la începutul acestei săptămâni, modul în care firma lui Adrian Duicu a ajuns proprietarul parterului policlinicii Spitalului de Urgentă Drobeta Turnu- Severin.
Mai mult, Consiliul Judetean a rupt facturi pentru societatea Romrad RMN SRL pe data de 30 martie 2007, dar firma a fost înfiintată abia pe 2 aprilie 2007. În plus, Adrian Duicu a votat în Consiliul Judetean pentru aprobarea închirierii spatiilor si apoi a cumpărării acestora. El a încălcat legea si a intrat în conflict de interese.
Judele Norel, sfătuitor de taină
Preşedintele Tribunalului Mehedinţi, Norel Popescu (44 de ani), membru interimar în CSM, este verificat de Inspectia Judiciară, pentru posibile abateri disciplinare. Numele lui apare în ancheta DNA. La dosar sunt mai multe discuţii între Duicu şi Norel, în care judecătorul îl sfătuieşte pe baron cum să-şi facă apărarea în procesul în care era acuzat de incompatibilitate la Craiova. Într-o discutie cu un subordonat, Duicu îi cerea să vorbeasccă cu Norel despre „aia”, „cu aceeasi functie, „că el a fost pe contencios…judecător”.


Magistratul Dorel Matei, de la Curtea de Apel Bucureşti, care l-a arestat pe Duicu a explicat ironic că aceste consultaţii juridice „s-au dovedit a fi de calitate, judecătorul anticipând cu exactitate solutia care a fost si pronuntată de Curtea de Apel Craiova în dosarul inculpatului.” Norel candidează pentru un mandat în CSM ca reprezentant al tribunalelor şi este vicepreşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România. În 2013, el a contestat alegerea Oanei Hăineală în fruntea CSM si a militat pentru eliminarea din Consiliu a judecătorilor Cristi Danilet si Alina Ghica.

Împrumuturi misterioase de la firmele „Regelui Asfaltului” din Banat către baronul Duicu

Controversatul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a fost finantat de la Timisoara cu sume importante, scoase ilegal din firma patronată de „Regele Asfaltului” din Banat, Georgică Cornu.


Omul de afaceri a descoperit în contabilitatea grupului Izometal – Confort un contract de împrumut si niste bilete de bancă, pe care i-a fost falsificată semnătura. „Documentele sunt de la societatea Confort, de care se ocupa asociatul meu, Lucian Caraiman”, a declarat Georgică Cornu.
Întreg împrumutul e cusut cu ată albă, iar anumite surse dau de înteles că, de fapt, a fost vorba de ascunderea unei spăgi în vederea obtinerii unor contracte.

Încâlceala ordinelor de plată semnate în fals

Primul ordin de plată, de la SC Confort SA către SC Invest Petroleum SRL a fost parafat în 26 aprilie 2010, ocazie cu care Adrian Duicu a încasat 130.000 de lei.
În data de 28 iunie, acelasi an, cealaltă firmă a lui Duicu, SC Romrad RMN SRL, încasează tot de la SC Confort SA suma de 140.000 de lei. Tot în 28 iunie, între SC Confort SA si SC Romrad RMN SRL s-a încheiat un contract de împrumut pentru suma de 140.000 de lei, fără să se specifice decât că restituirea se va face în două transe: prima peste o săptămână si a doua peste încă o lună. Bizar este că, în aceeasi zi, 28 iunie 2010, apare si o factură prin care SC Romrad RMN SRL, în calitate de „furnizor”, dă un „avans” de 140.000 de lei ”cumpărătorului” SC Confort SA. Pe factură, e notat numărul de telefon al lui Duicu, dar si al contabilei firmei acestuia care vinde produse petroliere.

„Mi-au falsificat semnăturile”

„Semnătura mea pe biletele la ordin cu care s-au dus la bancă si au scos banii, a fost falsificată. Am să mă îndrept împotriva băncii pentru că nu a verificat specimenul de semnătură”, a declarat Georgică Cornu. Acesta spune că nu stie detalii despre ”afacerile” dintre asociatul lui, Lucian Caraiman, si Adrian Duicu. ”Amândoi sunt din Toplet, au copilărit împreună.
Cert e că, la momentul respectiv, nu aveam de ce să scoatem bani din firmă. Cu atât mai mult fără stiinta mea. Nu stiu despre ce a fost vorba”, a mai spus Cornu. El sustine că 100.000 de lei au fost restituiti, asa cum rezultă din contabilitate. Viorica Iarcu, fosta contabilă de la SC Invest Petroleum SRL, ne-a declarant că stie de un singur împrumut. „Stiu că s-a făcut un împrumut, pentru Romrad, însă nu stiu destinatia banilor. Eu eram contabilă la firma cealaltă, am făcut oficiile, pentru că ambele firme apartineau aceleiasi persoane”, a declarat femeia.
Caraiman, bogătas în topul Forbes

Prosper om de afaceri, Lucian Caraiman (foto), asociatul lui Georgică Cornu, avea în 2010, potrivit Topului Forbes, o avere de 24 de milioane de euro.

El este închis, de anul trecut, pentru fapte de coruptie: doi ani de zile, în dosarul Electrica II. În acest dosar, fostii directori de la Electrica Banat sunt acuzati că au atribuit firmei detinute de Lucian Caraiman si Georgică Cornu o lucrare contra unor spăgi.
Procurorii sustin că Lucian Caraiman a dat spagă materiale de constructii fostilor directori de la Electrica Banat, pentru a beneficia, pe firma SC Confort SA, de un contract în valoare de 700.000 de lei pentru executarea unor reparatii la un cămin de nefamilisti. Contractul ar fi fost dat ilegal, conform procurorilor care au instrumentat cazul.

Detectivul de serviciu
Autor: Ionel Stoica , Virgil Burlă | Sursa: Internet

Tags: moldoveanu ioan consilier la consiliul judeţean mehedinţi mehedinţi, ordin de plata, medicul sef de la rmn din severin jud mh, poze ordine de plata, varsta lui lucian caraiman, valentina draghia, lucian caraiman, draghia valentina, coruptie, ordin de plata bcr

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.