You are here: Home // Dezvaluiri // Cum functioneaza mafia tiganeasca din Strehaia, partenerul de afaceri al milionarilor evazionisti

Cum functioneaza mafia tiganeasca din Strehaia, partenerul de afaceri al milionarilor evazionisti

Valoarea fraudei: 40 de milioane de euro

 

Zeci de oameni de afaceri din România au fost interceptaţi de procurorii DIICOT atunci când negociau cu romii din Strehaia, în schimbul unui comision de 10%, facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive. Scopul era de a diminua taxele şi impozitele aferente bugetului de stat.

Printre clienţii romilor: afaceristul Constantin Bădescu – care are o avere de 10 milioane de euro (Mehedinţi).
Creierul întregii reţele, este Gheorghe Mihai, zis Busuioc, originar din Strehaia (Mehedinţi). Pe numele lui Busuioc procurorii DIICOT nu au găsit nici-o societate comercială deoarece are cazier judiciar (prin Sentinţa penală 469/28 noiembrie 2006, rămasă definitivă prin Decizia Penală 55/A/29 mai 2007, a fost condamnat la patru ani cu suspendare sub supraveghere timp de opt ani).
Astfel, el nu a lăsat nici o urmă materială (înscris) pentru a nu fi descoperit. Pe cele mai multe acte apărea fiul său, Ion Mihai, zis Mitea, cel care a înfiinţat la 05 februarie 2008 firma SC Under Construct Grup SRL, cu sediul în sediul în Strehaia, strada Matei Basarab numărul 102 şi cu conturi deschise în alte judeţe din ţară şi care, personal, a retras în numerar peste 80.160.000 de lei (aproximativ 20.000.000 euro), în baza unor documente justificative fictive.

 
„Vine tata la matale”  Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi au în lucru două anchete în care investighează modul în care sume de aproximativ 40 de milioane de euro au fost sustrase impozitării, prim emiterea de facturi fictive. Gruparea coordonată de Busuioc a angajat o contabilă, Maria Bâltac, care sfătuia clienţii cum să-şi potrivească contabilitatea şi rezolva problemele administratorilor societăţilor cu autorităţile statului. Era vorba de controalele Gărzii Financiare şi ale ANAF-ului.
De exemplu, omul de afaceri Ionuţ- Marius Balint, avea probleme cu facturile primite de la romii din Strehaia. El l-a sunat pe Ion Mihai care îi transmite: ”vine tata la matale şi tot ce trebuie să faci cu el” . „Evident că, problema a fost rezolvată, în sensul că deficienţele constatate nu au făcut obiectul unor sesizări penale, deşi se impunea acest lucru”, arată procurorii DIICOT în actul de acuzare.
Pentru transport, romii au angajat ca şoferi şi curieri doi români: Fănel Daniel Jianu şi Petre Măndoiu. Cei doi erau folosiţi să ridice banii din bănci.  Ofertă: 9% din valoarea facturii Preţul facturilor fictive erau negociate telefonic. Într-o discuţie din data 5 aprilie 2011, Ion Mihai stabileşte preţul său. Se observă cum se negociază „comisionul” pentru o factură fictivă. În concret 12 milioane de lei pentru o factură de 127 de milioane, adică 9% din valoarea facturii, sumă primită de Mihai Ion pentru faptul că a completat o factură fictivă de 127.000.000 de lei. Ion Mihai: Mă cât e totalul? 200? Domn: Nu 127 de milioane. Ion Mihai: Îţi dau 110. Domn: Cât? Ion Mihai: 110 milioane. Domn: Nu merge. Să opresc 17 pentru atâta mă Mădăline? Ion Mihai: Data trecută ţi-ai oprit 25 pentru……îţi dau şi ţie 12 şi îmi dai şi mie 115….
Membrii grupării din Strehaia au atribuţii bine stabilite Paul Mihai, tatăl lui Mihai Gheorghe, zis Busuioc, şi bunicul lui Ion Mihai zis Mitea, care a înfiinţat în anul 2009 societatea SC Diner -Met SRL), cu sediul social în Strehaia, str. Republicii nr.231, et.1, împreună cu Mihai Ion, care a desfăşurat activităţi pe această societate şi, în calitate de persoană fizică, ,,vinde” fier vechi către societăţi. Claudia Mihai, fiica lui Mihai Gheorghe, zis Busuioc, şi sora lui Mihai Ion zis Mitea, care a înfiinţat la 12.10.2010, SC Mit –Liv Mega Trans SRL, cu sediul în Strehaia, str. Matei Basarab nr.45 (domiciliul comun al familiei Mihai implicată în grupul infracţional).
Din extrasele de cont rezultă că aceasta a retras personal în numerar peste 13.271.000 de lei (3.500.000 de euro), folosind documente justificative fictive. Mariţa Mihai, concubina lui Mihai Gheorghe, zis Busuioc, şi mama lui Mihai Ion, zis Mitea, care a înfiinţat la data de 09 februarie 2009, SC Auto Grec Construct SRL, împreună cu Mihai Ion având sediul social în Strehaia, Calea Severinului, nr.35 A şi punct de lucru în acelaşi oraş, str. Matei Basarab nr.102. Din adresa solicitată şi primită de la O.N.P.C.S.B., a rezultat că Mihai Mariţa a retras din conturile SC Mari şi Cristian SRL şi SC Auto Grec Construct SRL, SC Under Construct Grup SRL, sume provenite din încasări prin virament bancar de la SC General trust SRL şi SC Cellyro SRL Argeş, firme ce aparţin „Regelui Asfaltului” din Argeş, Cătălin Marian Spătaru.
Ofelia Frîncu, concubina lui Mihai Ion zis Mitea, fără societate comercială şi fără o sursă legală de venit, proprietară a imobilului de lux din Strehaia şi pe numele căreia sunt înmatriculate autoturismele Lexus RX 400 cu nr. MH-07-MIT şi VW Touareg MH-25-MAD, persoană care spală banii proveniţi din săvârşirea de infracţiuni de către ceilalţi membrii ai grupului.
La dosar există un document din care rezultă că a ,,vândut” fier vechi în calitate de persoană fizică, către SC Auto grec Construct SRL. Banii au fost investiţi într-un palat. Patru milioane de euro au investit doar în imobilul de lux de pe strada Matei Basarab nr.102 din Strehaia (proprietar Mihai Ofelia, concubina lui Mihai Ion) în autoturismele de lux de pe numele lui Mihai Ilie şi Frîncu Ofelia, în plata membrilor grupului, în stilul de viaţă “de huzur” (servitori în casă de naţionalitate română), cazări şi mese la hoteluri de lux şi cantităţi mari de aur. Imobilul este construit pe patru niveluri, având la demisol o cramă somptuoasă, are un candelabru adus din Siria ce cântăreşte peste 1,5 tone, are o grădină de aproximativ 1 ha cu piscină, foişoare şi fântână arteziană ce imită un munte, sală de fitness, etc.
Din discuţiile telefonice purtate la 25 martie 2011 ora 08.29 şi 09.29 între Mihai Ion şi membrii familiei sale rezultă că acesta este interesat de nişte oameni care să-i monteze gresia în cramă şi garaj şi de o macara care să-I monteze candelabrul de cristal de peste 1,5 tone.
Maşinile de lux ale clanului Ilie Mihai, fratele lui Mihai Gheorghe şi fiul lui Mihai Paul, persoană fără societate comercială şi fără o sursă legală de venit, cu o situaţie materială precară, pe numele căruia sunt înmatriculate autoturismele:Audi A3 cu nr.MH-77-ASI, BMW X6 cu nr. MH-11-XWM, Audi A4 MH-97-MTB, Audi A4, MH-03-XMP, Mercedes Benz clasa E MH-03-XAH şi care în perioada 2010-2011 a fost proprietar şi a înstrăinat autoturismele BMW X5 MH-01-MTB, Mercedes Benz CLS 350 MH-98-MTB (Mita lui Busuioc), două VW PASSAT cu nr.MH-04-MDI şi MH-11-GUW.
„Este clar că acesta spală banii proveniţi din săvârşirea de infracţiuni de către ceilalţi membri ai grupului”, arată procurorii DIICOT. Elena Mihai, concubina lui Mihai Ilie, administrator unic la SC Mari şi Cristian SRL, firmă care a emis facturi fictive şi de la care în prezent îşi fac ,,intrări” membrii grupului. Florin Mihai, fiul lui Ilie şi Elena, care la data de 26.07.2011 a înfiinţat SC Nykorext SRL, cu sediul în Drobeta Turnu Severin, (apartament de bloc), fără alte puncte de lucru, deşi are ca obiect de activitate comerţ cu metale şi minerale nu are un spaţiu adecvat unde să le depoziteze, firmă de pe care se emit facturi fictive în prezent. Are conturi deschise la Raiffeisen Piteşti, Banca Transilvania Hunedoara şi B.R.D. Hunedoara. Această firmă este cea pe care grupul îşi desfăşura activitatea infracţională (emitere de facturi fictive), în momnetul în care a început ancheta DIICOT.
Maria Băltac, cea care ţine evidenţa contabilă a acestor societăţi şi care asigură legătura dintre aceştia şi organele de control ale statului, sfătuindu-i pe membrii grupului ce documente “procausa” să întocmească astfel încât să dea un aspect de legalitate faptelor comise. Referitor la controalele efectuate de Garda Financiară se poartă următoarea discuţie între Mihai Ion şi Bîltac Maria, la 20 mai 2011, ora 12,51: Maria Băltac: Da, Ioane? Ion Mihai: Auzi, şefa ? Ce, plecară…..ce , plecară ceva din oraş. Aşa îmi zise. Maria Băltac: Nu. Ion Mihai: Poftim? Maria Băltac: La Gardă e pustiu. Şefii sunt în concediu, amândoi sunt plecaţi. Unul e la ţară…..doi la bara, al treilea…pleacă şi el acuma. Stai liniştit. Fănel Daniel Jianu, persoană împuternicită sa desfăşoare activităţi comerciale şi bancare în numele societăţilor susmenţionate, a ridicat în numerar conform extraselor de cont peste 39.626.000 lei (aprox. 9.000.000 euro).
Remus Marinel Moşoi, persoană împuternicită să desfăşoare activităţi comerciale şi bancare şi care în majoritatea cazurilor îl însoţeşte pe Jianu Fănel Daniel în deplasările din zona Ardealului, scrie facturi fictive, a ridicat în numerar peste 9.175.000 lei din conturile deschise de SC Mit Liv Megatrans SRL. Romeo-Vasile Turcu, persoană care îl însoţeşte în majoritatea cazurilor pe Mihai Ion în deplasările sale şi scrie facturi fictive. Acesta cunoaşte toate locurile şi persoanele frecventate, în multe cazuri fiind trimis să ducă facturi, ştampile, să care bani. Măndoiu Petre, zis nea Petrică, persoană care îl însoţeşte pe Busuioc şi care scrie facturile fiscale fictive emise pe firmele de mai sus.
O discuţie relevantă despre modul de operare şi rolul fiecăruia în cadrul grupului este cea din 16 mai 2011, ora 21.08, între Petre Măndoiu şi o doamnă. Petre Măndoiu: Ce faci puiu?? Doamna?: Ce să fac, te aştept. Petre Măndoiu: Ce să pui, mînca-ţi-aş limba mai am un carnet şi jumătate. Doamnă: Mă, mă laşi mă puiule. Petre Măndoiu: Pe cuvântul meu dacă te mint, că îmi vine să sar, da ce să fac mă, ce să facă Că şi ăla la fel îi topit Remu(Moşoi Remus Marinel), e terminat. Petre Măndoiu: Îţi spusei că am treabă, da nu ştiui că e atât e mult. Doamnă: Bine, gata, lasă. Petre Măndoiu: Că de atunci şi până acu făcui doua. Doamnă: Îhî, da. Că tu eşti contabil. Doamnă: Tu de ce să te superi,banii îţi merg, îţi faci treaba.

 
Facturi diverse

 
DIICOT arată că “Activitatea comercială” a societăţilor din Strehaia nu este canalizată pe un anumit produs, ele emit facturi al căror obiect îl constituie obiectul de activitate al firmei beneficiare. Spre exemplu “vând” cauciucuri, piese auto, materiale de construcţii, utilaje industriale, fier vechi sau “prestează servicii”, în funcţie de obiectul de activitate al beneficiarului. Deţinutul care preia firmele “problemă” După ce în intervalul 2008-2011 prin intermediul conturilor deschise la patru bănci comerciale au încasat peste 1.600 de miliarde (lei vechi), care au fost retraşi în numerar de membrii grupului infracţional, ,,speriaţi”, aceştia au trecut societăţile Under Construct SRL, Auto Grec SRL şi Diner-Met SRL pe numele lui Geonea Marin şi Argeşeanu Alin Daniel , făcând demersuri să înstrăineze şi Mit Liv SRL către Eliza Drîmboi, fiica lui Geonea Marin (În prezent Geonea Marin este persoană încarcerată în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, are în preocupări preluarea de firme cu” probleme “ contra unor sume de bani simbolice (la 26 iulie 2011 preluase 10 societăţi de la cetăţenii de etnie rromă din oraşul Strehaia).

 
Retrageri de milioane de euro

 
În perioada 2008-2011 membrii grupului, conform extraselor bancare, au retras în numerar următoarele sume de bani: Mihai Ion – peste 80.160.495 de lei ( 20 milioane euro). Jianu Fănel Daniel – peste 39.626.000 de lei (aproximativ 10 milioane de euro). Mihai Claudia-peste 13.271.675 de lei (aproximativ 3 milioane de euro). Moşoi Remus Marinel- peste 9.175.550 de lei (aproximativ 2,5 milioane euro).

 
Facturi pentru construcţia Poliţiei din Jimbolia

 
O altă grupare, ruptă din acest grup este coordonată de Ioan Mihai, zis „Mex” şi fraţii acestuia Nani Mihai, zis „Maco” şi Florin Mihai, zis „Rinichi”. Societăţile controlate de acesta, prin interpuşi, au construit şcoli, Poliţia şi Gara din Jimbolia, dar au vândut şi seminţe de dovleac, piese auto etc., în condiţiile în care firmele nu au nicio logistică pentru efectuarea reală a unor astfel de activităţi.
În perioada 2010-2012, prin conturile deschise la două bănci din România, au fost încasaţi aproximativ 100.000.000 lei de la un număr de 134 de firme beneficiare de facturi false, sume care au fost ridicate integral în numerar din conturi, nefiind plătit nici un furnizor de către firmele controlate de grupul infracţional.

 
Articol preluat din EVZ.
Detectivul de serviciu

Tags: tiganesti mehedinti, tiganii din strehaia, tigni strehai, penitenciarul drobeta turnu severin contact, oameni de afaceri evazionisti, mihaiu florin garda financiara, facturi fictive strehaia, diner met srl infintata, afacerile tiganilor de la strehaia, strehaia mafia

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.