You are here: Home // Actualitate, Detectivi // Cum putem recupera un telefon pierdut sau furat

Cum putem recupera un telefon pierdut sau furat

Atât telefoanele cu Android, cât şi cele cu iOS pot fi depistate rapid cu ajutorul câtorva aplicaţii Android Device Manager, Lost Mode, Google Maps, Team Viewer, toate pot oferi posibilitatea de a găsi telefonul pierdut sau furat

 

Din păcate, destul de mulţi posesori de telefoane au parte de ghinionul de a le pierde sau de a le fi furate.
În era dispozitivelor inteligente lucrurile sunt însă ceva mai simple, iar depistarea lor este mult mai uşoară, dacă posesorul vrea neapărat să-şi recupereze telefonul pierdut sau furat. Pentru astfel de situaţii, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm a prezentat câteva opţiuni de recuperare a telefonului, atât cu ajutorul aplicaţiilor de urmărire, cât şi pe baza informaţiilor oferite de dispozitiv.
„În cazul telefoanelor Android, cea mai simplă metodă de a vizualiza locaţia dispozitivului şi informaţiile de pe acesta este utilizarea sistemului Android Device Manager. Este necesară înregistrarea prealabilă pe site-ul dedicat, apoi din cadrul meniului oferit, dispozitivul poate fi şters sau blocat, poate fi urmărit pe hărţile Google Maps – în caz de furt – şi se poate da comanda să sune la volum maxim pentru 5 minute, pentru a putea fi localizat mai repede, în cazul în care a fost rătăcit”, a explicat Bogdan Beleiu – ThePhoneGeeks.
O altă variantă ar fi utilizarea Android Lost, care se poate instala şi fără a avea acces la telefon. Aplicaţia poate fi instalată din Play Store, din contul Google cu care este sincronizat dispozitivul, după care se trimite un SMS pe telefonul în cauză, cu textul „androidlost register”. Astfel, aplicaţia se activează automat şi poate realiza fotografii cu camera telefonului şi permite citirea SMS-urilor primite, fără ca utilizatorul să ştie acest lucru.
De asemenea, istoricul Google Maps poate oferi poziţia exactă a dispozitivului, chiar dacă această funcţie este dezactivată. După accesarea sistemului Google Maps, se alege din calendar data curentă şi ultima oră la care dispozitivul a fost recunoscut, după care pe hartă vor apărea locaţiile şi chiar traseul parcurs de telefonul pierdut sau furat.

Ce soluţii sunt pe iOS?

Utilizatorii iOS au la dispoziţie funcţia Lost Mode, care permite utilizatorului să blocheze dispozitivul cu o parolă, în cazul în care acesta este dispărut, pentru a proteja datele de pe telefon. O altă variantă utilă este aplicaţia Find My iPhone, care necesită o conexiune la Internet prin Wi-Fi sau date mobile. „Există şi aplicaţii prin care utilizatorii îşi pot accesa telefonul remote, precum TeamViewer: Remote Control, Splashtop 2 Remote Desktop sau Jump Desktop, care au un sistem ce se instalează pe desktop şi telefon şi permite controlul unuia prin intermediul celuilalt. Toate cele 3 aplicaţii menţionate sunt disponibile atât pentru Android cât şi pentru iOS”, a mai precizat Bogdan Beleiu.
Este important de ştiut şi faptul că în momentul în care telefonul este închis sau nu are cartelă SIM, acesta nu va putea fi localizat. Totuşi, dată fiind nevoia de a naviga pe Internet, cu siguranţă telefonul va fi conectat în cele din urmă la o reţea Wi-Fi, moment în care va putea fi blocat de către sistemul activat de utilizator.

 
Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 19 Ianuarie 2015.
Detectivul de serviciu

Tags: cum se instaleaza android lost?, cum pot gasi telefonul pierdut, inregistrare prin sms android lost, telefon furat, instalare android lost

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.