You are here: Home // Justitie // Curtea de Apel Craiova, depou pentru DNA şi DIICOT

Curtea de Apel Craiova, depou pentru DNA şi DIICOT

 

Două dintre cazurile ajunse pe rolul Curţii de Apel Craiova fac dovada că instituţia este un depou  pentru DNA şi DIICOT. Soluţiile propuse de procurori sunt sistematic infirmate. Nici măcar flagrantul nu este un motiv temeinic pentru arestarea celor care intră în conflict cu Codul penal.

Avocatul Bălănescu Dan, de la Baroul Mehedinţi şi poliţistul Chiriac Valentin, de la Serviciul rutier Mehedinţi au pus-o şi ei de un alişveriş. Că ştiţi cum… e „renumeraţie după buget mică (…)” Au cerut  de la un actor dintr-o piesă poliţistă cu subiect rutier vreo 5.000 de lei, cu promisiunea fermă că, la schimb, rolul acestuia va fi schimbat printr-un simplu apel la poliţistul care distribuia rolurile. Zis şi făcut. Au primit un avans de 1.500 de lei, iar atunci când trebuia să primească şi restul s-au proptit în… flagrant. După 24 de ore de meditaţii şi de scris la memorii, avocatul Bălănescu Dan şi poliţistul Chiriac Valentin au fost obligaţi să facă o vizită la Curtea de Apel Craiova, acolo unde magistraţii urmau să stabilească dacă le taie din porţia de libertate scenică sau nu. A fost într-adevăr doar o vizită, pentru că judecătorii i-au lăsat în libertate,  dar i-au osândit, crunt de tot, la tăcere şi la plimbări pe trasee stabilite. Cei doi nu au voie să părăsească ţara vreme de 30 de zile, până pe 26 decembrie, după care îşi pot petrece, probabil, Revelionul peste graniţă. Mai mult, în răutatea lor, judecătorii olteni le-au impus „să nu se apropie”  de Stoica Cosmin, cel care i-a livrat procurorilor DNA, şi de martorii audiaţi în cauză, şi să nu vorbească,  nici direct, nici pe ocolite, cu aceştia sau între ei. Nu a fost stabilită distanţa… de apropiere sau de depărtare şi nici dacă au voie să-şi trimită… vorbe cu mîinile pâlnie la gură. Dacă nici la flagrant nu se dispune arestarea atunci când ? Răspunsul e simplu. La Curtea de apel Craiova, măsura arestării se impune cât mai rar şi doar în cazul fraierilor. Aşa cum s-a întâmplat cu ceva timp în urmă, când din cei 12 aşa-zis oameni de afaceri din Mehedinţi, care şi-au strîns caşcavalul din „sponsorizarea” generoasă a giranţilor statului, au rămas după gratii doar cei a căror faţă nu era pe placul… organilor de partid şi de stat ! Cele două cazuri şi nu numai, probează ceea ce vă spuneam.

Curtea de apel Craiova este depou pentru DNA şi DIICOT.

Detectivul Nae

Tags: curtea de apel craiova

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.