You are here: Home // Dezvaluiri // De răsul curcilor. Primar fără primărie!

De răsul curcilor. Primar fără primărie!

 

De la început trebuie să spunem că o primărie nu este jucăria unui primar debil. Face contracte, le semnează, apoi semnează şi recepţia lucrărilor, iar la final nu mai plăteşte.   De ce ? Pentru că aşa vrea „muşchiul” lui. Că nu i-a plăcut lucrarea, dar a semnat recepţia fără obiecţiuni, că este prea scumpă, dar a semnat contractul. Şi uite aşa găseşte el, primarul, deşteptul satului, motiv după motiv să-şi bată joc de firmele care i-au executat lucrări prin sat, ca de exemplu, îngrădirea cimitirului prin care se plimbau oile şi curcile consătenilor vecini.

Primaria Darvari

Stai şi te găndeşti ca un om normal la cap. Băi frate, primarul ăsta este prost sau se preface! Noi, am spune şi una şi alta.  Adicătelea, este prost că tot satul ştie câte clase are şi care a fost ocupaţia lui de bază înainte de 1989, dar şi se preface că nu-i convine. Ce, de fapt nu-i convine? Mărimea comisionului de la parandărăt. Vezi cazul Băzăvan.

Şi uite că se mai găseşte câte un administrator care nu vrea să întoarcă parandărătul.  Îl dă în judecată, îl căştigă pe prostan, pentru că nu are cu ce se apăra, întrucât semnase ca “primarul” toate hârtiile, apoi pentru că nu vrea să plătească, îl execută silit. Îi ia mai întâi Loganul  din dotare. Şi ce dacă, are maşina lui, mai bengoasă decât un amărât de Logan. Apoi îi ia buldoexcavatorul, dar în prima fază îl scapă aducând cetăţenii pe care-i pune să se revolte, de faţă cu presa, ca să arate lumii ce nemernic este executorul. Prinde un respiro şi ascunde buldoexcavatorul sub o căpiţă de paie, cum făceau pătulenii cu tanchetele după război şi scapă neexecutat.

“Nemernicul” de executor nu se lasă deloc şi vine cu tupeu de borfaş chitit tocmai pe a mândreţe de primărie. Pac, şi o scoate la licitaţie. Junele primar, încolţit, fuge direct la Prefectură cu jalba în proţap:

-   Aoleou, domnule Prefect, ce mă fac, că veniră să-mi ia mândreţe de primărie!

- Bă primarule, am auzit că ai avocată o puşcăriabilă, care mai băgă un primar la beci, ba şi pe ea pe lângă a mândreţe de primar.  Ia vezi măi Vasile, nu cumva o păţeşti şi tu la fel?  

          - Aoleou, dom Prefect, scuipă-n săn, că fusei pe acolo şi ştiu cum este!

-                      - Atunci, vezi că este o lege care ar zice că bandiţii ăştia de executori n-ar avea voie să vândă sediul primăriei, ca e domeniu public.

           - Aoleou, domnule Prefect, am îmbulinat-o rău de tot, că a mea nu este băgată în domeniul public. Că nu făcurăm actele la timp. De, eu de drag că ieşii primar, am uitat de chestiile astea de legalitate şi m-am gândit că primăria o conduc eu aşa după capul meu. Că nu sunt prost daca-m ieşit primar, nu?

- Bă, nu ştiu cum faci, da vezi că nu ai nici post de poliţie, că i-aţi dat foc anul trecut, şi staţi în gazdă, iar primăria să nu o muţi în grajdul CAP-ului!

-   Mă duc la dl. Dragnea să cer bani, că grajdul este părăsit şi de nelocuit. Să mor dacă nu trec şi la PSD, pe chestia asta. Bani să-mi dea că eu am problemă mare cu primăria. Şi nu de alta, dar sunt rău de tot la beţie şi dacă executorul ăăsta… mă mai şicanează… fac moarte de om.

 

Morala:    Nu ştim ce se va întâmpla peste 15 zile cu primăria. Că zău, executorul ăla înalt şi cu mustăcioară, e cam negru în cerul gurii, o vinde şi gata. Om trăi şi om vedea.  Că doară Caracalul este colea aproape de noi, iar prostia se întinde repede, ca pirul.

 

Detectiv Ciupy

Tags: primaria darvari

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.