You are here: Home // Actualitate // Descinderi de amploare la Mehedinţi. Procurorii au facut percheziţii la sediul APIA, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Descinderi de amploare la Mehedinţi. Procurorii au facut percheziţii la sediul APIA, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Mai multe percheziţii s-au desfăşurat, zilele trecute la sediul APIA Mehedinţi şi la domiciliile unor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene. Surse apropiate cazului au declarat pentru Agerpres că procurorii DNA caută să identifice probe referitoare la directoarea instituţiei, Loredana Gherasimescu, suspectată că ar fi aprobat ilegal plata unor sume de bani unor agricultori în baza unor dosare fictive.

Anchetatorii au stabilit în urma unor denunţuri că în afacerea cu bani europeni sunt amestecaţi şi câţiva oameni de afaceri şi medici veterinari din judeţul Mehedinţi.

Potrivit aceloraşi surse, peroanele la care s-au făcut descinderi şi anumiţi funcţionari ai APIA Mehedinţi au fost conduşi pentru audieri la DNA.

Ancheta vizează obţinerea de fonduri europene, fără să existe îndeplinite condiţiile. Practic fermierii mutau animalele dintr-o fermă în alta deoarece nu aveau în toate animale pentru care luau bani, susţin sursele citate.
Primarul oraşului Baia de Aramă, vizat de DNA

Primarul oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărintu, este cercetat de procurorii DNA în cazul fraudelor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mehedinţi, fiind suspectat că ar fi beneficiat ilegal de subvenţii agricole, infomează Hotnews.

Conform unor sesizări, membrii familiei acestuia au încasat nejustificat plăti pentru deţinerea fictivă a 2.000 de capete de animale.

În aceasta anchetă sunt vizaţi mai mulţi funcţionari de la APIA Mehedinţi care au avut responsabilitatea verificării documentelor şi a efectivelor de animale în baza carora s-au încasat subvenţiile agricole în perioada 2012-2014, relatează sursa citată.

Sursa: Internet
Detectivul de serviciu

Tags: dosar gherasimescu, dna apia mehedinti, procurori dna apia mh

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.