You are here: Home // Servicii secrete // DESPRE MUNCA DE INFORMAŢII

DESPRE MUNCA DE INFORMAŢII

CĂTRE AMABILUL CITITOR 

(mesaj din partea redacţiei)


Aşa cum am promis, începînd cu acest număr inaugurăm rubrica menită a vă informa şi forma în domeniul activităţilor de informaţii şi contrainformaţii pentru liniştea, sănătatea, confortul dumneavoastră, a celor dragi de acasă şi de oriunde.

Materialele ce le publicăm sunt rezultatul experienţei unor profesionişti ai informaţiilor şi a analizelor făcute de conoscători ai acestor sensibile domenii de activitate.

Preţiosule cititor, sîntem siguri că ai remarcat că suntem înconjuraţi de spioni pe care desigur îi vei fi remarcat. Din momentul în care vedem lumina zilei, dacă nu chiar de cînd suntem în pântecele mamelor noastre, toţi vor să afle totul despre noi. Nici măcar nu ne-am născut că deja ne spionează cu ecograful şi ne ascultă cu stetoscopul în încercarea de a ne stabili sexul, dacă suntem gemeni şi dacă ne vom bucura de o sănătate de fier. Ca să nu mai vorbim de  întrebările insistente cu privire la numele ce ne va fi dat. Nici n-am putut încă să protestăm ca am fost aduşi pe lume că deja ne şi analizează sîngele, ne măsoară organismul, ne cântaresc, găsesc asemănări, fac previziuni, în baza primelor informaţii culese despre noi, ce fel de caracter vom avea şi ce meserie vom exercita.

Gandac spion - insecta cyborg

De câte ori în viaţă ne-au cerut datele elementare de cunoaştere personală? Câte chestionare a trebuit să completăm? Câte certificate a trebuit să prezentăm? Este greu de calculat pentru a putea răspunde.

La şcoală ne supun în mod neîntrerupt la cele mai diverse categorii de întrebări, în tentative de a descoperi ce anume cunoaştem, dacă cunoştinţele sunt temeinice sau superficiale, dacă suntem mai buni în probleme umaniste sau în matematici şi dacă agresivitatea noastră faţă de colegul de bancă, care ne pîndeşte pentru a copia tema este un indiciu asupra unui caracter pervers.

Şi dacă în zilele noastre este tot mai greu să angajezi portărese şi menajere, rămân totuşi în  plină activitate de spionaj perechea de pensionari de la primul etaj, mătuşica de la etajul 4, poştaşul, vânzătorul de ziare din colţ şi vânzătorul de la aprozarul de peste drum. Şi rudele? Sunt adevaraţi agenţi secreţi infiltraţi în familie şi chiar dacă mimează că lucrează în intresul membrilor acesteia, în realitate îşi desfasoară activitatea în favoarea prietenilor, cunoştinţelor şi întregii populaţii.

Soţia şi fii ne spionează continuu (evident pentru binele nostru) , la fel fac şi medicul şi cel mai drag prieten al nostru. Şeful de birou ne urmăreşte, colegii ne supraveghează, subordonaţii ne controlează, egalii în grad ne observă. Nu putem să facem un pas, să spunem un cuvânt, să aruncăm o privire că totul se înregistrează, cataloghează, arhivează, raportează şi păstrează pentru a fi folosit ulterior.

Nici chiar la sfârşitul săptămânii nu putem să ne sustragem supravegherii duşmanului. Să nu ne facem iluzii că este suficient să stăm acasă sau să ne retragem la ţară ori să plecam în voiaj. Chiar şi în mulţime vom fi remarcaţi, fotografiaţi iar dacă din nefericire ni se întîmplă să fim martori, chiar ca simpli spectatori, într-o situaţie cât decât demnă de atenţie, ne vom găsi aruncaţi în prima pagină şi indicaţi publicului ca principali responsabili.

Nu vom muri liniştiţi, dimpotrivă, în clipa marii treceri se va intensifica culegerea de informaţii despre noi. După trecerea la cele veşnice vor fi numeroşi aceia care ne vor croi biografia (adesea înflorită cu date total subiective) şi o vor comunica altora. Şi nu este totul. Spionii, obstinându-se să culeagă de la noi şi despre noi cît mai multe informaţii, le şi transmit în cantităţi enorme, susţinînd că o fac în interesul nostru fără nici un beneficiu personal.

Suntem cuprinşi, îngropaţi, tăvăliţi într-o avalanşă de informaţii. Informaţii false dar care par a fi autentice, adevarate dar inteligent contrafacute ca să pară false şi altele încă parţial false şi parţial adevarate, totul potrivit unei tehnici asa-zis de dezinformare, realizată să ne facă să credem , să dorim, să gândim şi să hotărâm în sensul dorit de cei care au interesul să ne influenţeze.

Ne spun din când în când cum trebuie să ne îmbrăcăm, ce să mâncăm, ce să bem, unde să ne petrecem vacanţele, cum trebuie să cheltuim puţinii bani cîştigaţi cu sudoare, pe cine trebuie să votăm, ca şi cum am fi nişte sărmani imbecili. Şi atunci? Atunci trebuie să ne apărăm şi ne felicităm împreună cu dumneavoastră pentru că aţi hotărît să o faceţi.

Citind cu atenţie publicaţia noastră aţi investit eficient capitalul cel mai de preţ – timpul  ! Dacă veţi citi cu atenţie articolele noastre veţi fi în sfârşit în măsură să vă sustrageţi supravegherii duşmanului şi dezinformării sale. Şi nu numai atât. Puteţi chiar, la rândul dumneavoastră să-l luaţi sub control dacă veţi aprofunda tehnicile de apărare.

Într-o lume de spioni, un bun contraspion, dacă nu prinde un spion în plus, pierde foarte mult.

Trebuie să reţinem că tot ce vom scrie noi se adresează în primul rînd cititorilor, deoarece amabilele cititoare au prea puţine de învăţat în acest domeniu. Mai mult, ele pot contribui , datorită calitaţilor femeieşti, la antrenarea practică a cititorilor. Lor le datorăm, în orice caz, cea mai vie recunoştinţă.

 

Detectivul de serviciu

Tags: servicii secrete

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.