You are here: Home // Detectivi // Detectiv … zoo !

Detectiv … zoo !

 

Urăsc soarele dimineaţa… parcă mă pălmuieşte cu drag numai ca să-mi strice bună dispoziţia… îmi arunc picioarele jos din pat şi-mi ascund capul între palme să mai fur câteva secunde de somn. A trecut o veşnicie. Cu puţin efort mă ridic şi plec agale către bucătărie unde mă aşteaptă expresorul. Mi-e tare drag şi nu trece zi fără să nu-l pun la lucru. Butonul mare şi roşu face minuni, doar îl apăs şi aud cum ingineria începe să planteze, să ude, să culeagă, să prăjească şi să macine cafeaua. De fapt, e doar în imaginaţia mea asta, dar măcar mă scuteşte pe mine de o muncă în plus. Mă aşez liniştit la claviatura laptopului în aburii cafelei. Citesc presa şi mă frapeaza ştirile mondene. Sunt total lipsit de interes, dar măcar am cu ce să-mi asortez cafeaua. Gândurile îmi sunt spulberate de un sunet iritant venit dinspre măsuţa din hol. Ridic telefonul şi răspund suav cu vocea răguşită şi iritată:
- Da…

- Vă salut, Mihai Bendeac la telefon, deranjez ?
- Cu tot respectul vă spun că deja aţi făcut-o, dar dacă tot sunt aici… despre ce e vorba?
- Îmi cer scuze, este vorba despre un câine, mai exact despre căţelul meu… a dispărut de câteva zile şi nu reuşim să-i dăm de urmă. Parcă a intrat în pământ.
- Domnule Bendeac, nu mă înţelegeţi greşit, dar singurele animale pierdute pe care le caut sunt oamenii… de câini se ocupă… veterinarul, hingherul… nu detectivul… mă-nţelegeţi?
- Ştiu, dar cineva v-a recomandat ca fiind un detectiv de prima clasă şi câinele era foarte important pentru noi.
- Nu-mi spuneţi, vă făcea cumpărăturile şi curat în casă?
- Nu domnule, făcea parte din familie.
- Ştiţi că puteţi fi acuzat de zoofilie cu această declaraţie, nu?
- Domnule, eu vorbesc serios.
- Exact de asta îmi era frică!
- Hai totuşi să fim rezonabili şi să discutăm concret, spuneţi-mi un preţ!
- E nouă dimineaţa, eu nu gândesc la ora asta. Îmi pare rău pentru câinele dumneavoastră dar chiar n-am de gând să mă apuc să scotocesc tufişuri după o potaie plecată instinctiv să se descarce de hormoni cu vreo căţea în călduri, o zi plăcută!
Arunc telefonul în speranţa că reuşesc să-l sparg şi să tacă definitiv…

Detectiv   Ciupy

Sursa:  Internet

Tags: detectiv animale pierdute, detectivi

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.