You are here: Home // Actualitate // Detectivii au identificat o noua metoda prin care se fenteaza Biroul de credit bancar

Detectivii au identificat o noua metoda prin care se fenteaza Biroul de credit bancar

Înfiinţat la iniţiativa sectorului bancar românesc, Biroul de Credit reprezintă un sistem prin care sunt furnizate informaţii reale, actualizate şi consistente referitoare la persoane fizice care au contractat credite de la bănci sau societăţi financiare, au achiziţionat un produs în sistem leasing sau au fost asigurate împotriva riscului de neplată de o societate de asigurări. În Biroul de Credit intră cei care au restante si nu si-au plătit datoriile către bănci. Sistemul Biroului de Credit a fost creat pentru ca băncile să transmită zilnic, în format electronic, informaţii referitoare la debitori cu restanţe la plată mai mari de 30 de zile, la persoanele care au săvârşit o infracţiune sau contravenţie în relaţia directă cu un participant si declaraţii cu inadvertenţe si cu date neconforme cu realitatea. Persoana care intră în Biroul de Credit nu mai poate accesa un credit la o altă bancă, fiind o perioadă în atenţia instituţiilor bancare. Din această entitate fac parte toate băncile din România şi atunci când au o problemă cu un client se adresează Biroului de Credit.

Şpagă la angajatul băncii

Însă şi acest sistem de control al celor care pot frauda sistemul bancar poate fi ocolit. Foarte simplu, cu ajutorul unui om de încredere care evident trebuie „remunerat” pentru efort. Conform unor surse, dacă un cetăţean oarecare a fost introdus în Biroul de Credit de o bancă pentru faptul că nu şi-a plătit ratele poate scăpa şi, cu ajutorul unui prieten, îşi poate curăţa întreg „cazierul”. Pentru o anumita sumă de bani (un procent), care poate varia în funcţie de mărimea creditului, un angajat al băncii unde a fost contractat creditul are puterea să cureţe întreg cazierul, având acces direct la Biroul de Credit. Numai că această operaţiune presupune şi un risc, deoarece vorbim de o infracţiune care presupune remiterea ilegală a unei sume de bani, sub formă de şpagă unui angajat al unei bănci pentru a comite o ilegalitate. Şi cum instituţiile statului au urechile ciulite, acţiunea se poate termina la răcoare.
Sursa: Internet ; scris de Cătălin Andrei

Tags: biroul de credite, spaga la angajatul bancii

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.