You are here: Home // Detectivi // Detectivii… pe urmele copiilor bogaţi !

Detectivii… pe urmele copiilor bogaţi !

În ultima vreme, agenţiile de detectivi particulari au devenit o afacere bunicică, numarul de contracte crescând de la an la an. Patronii unor firme de detectivi care au fost acreditate de poliţie au realizat un soi de top al clienţilor. În fruntea acestuia se află soţii şi soţiile care-şi suspectează de infidelitate partenerii de viaţă.

Pe locul doi, firmele care banuiesc că unii dintre angajaţi vor să plece la concurenţă cu baza de date a societăţii. Următoarea poziţie este ocupată de străinii care-şi petrec puţin timp în România şi care au iubiţi sau iubite aici. Iar pe locul patru se află parinţii înstăriţi care vor să ştie în ce fel de cercuri se învârt copiii lor.

Înaintea filajului, consiliere matrimonială

“Când vine la noi un soţ care are suspiciuni, încerc să-i fac întâi o consiliere matrimonială. Îi explic că, dacă nu mai are încredere în partenerul de viaţă, relaţia este ca şi pierdută”, ne-a declarat unul dintre detectivii particulari. “De cele mai multe ori, clienţii nu renunţă, preferând să vadă probele încriminatoare.

Nu neapărat ca să obţină motive de divorţ, ci ca să-şi renegocieze poziţia în cuplu. Tarifele detectivilor particulari nu sunt chiar atât de descurajatoare pentru cineva care ţine morţiş să ştie ce face partenerul de viaţă. O oră de urmărire costă 10 euro, iar o urmărire completă, finalizată cu raport scris şi probe, ajunge între 500 şi 1500 de euro”, în funcţie de complexitatea cazului şi perioada de timp afectată realizării acestuia.

Probe de infidelitate sau spionaj

Un alt detectiv, ne-a spus că la serviciile detectivilor particulari apelează, în primul rând, persoanele care îşi suspectează soţii sau soţiile de infidelitate, pe locul doi plasându-se diverse firme. “Avem contracte cu societăţi care vor garanţii asupra fidelităţii angajaţilor. E vorba de firme imobiliare, societăţi de brokeraj, bănci.

Toate firmele pe care le-am avut cliente au capital mixt, străinii fiind obişnuiţi din ţările lor cu această practică”, ne-a declarat detectivul. Patronul firmei de detectivi a adăugat că mulţi manageri se tem că subalternii lor să nu plece cu bazele de date la firme concurente.
Acesta ne-a mai spus că pe poziţia următoare în topul cererilor de urmărire se află cetăţenii străini, care întreţin diverse femei şi care, odată plecaţi în ţara de origine, vor să ştie ce fac acestea în lipsa lor. La fel procedează şi mulţi dintre românii care muncesc în străinatate.
În ultimul timp, au început să apară şi cereri din partea părinţilor care au pus pe primul loc cariera, au afaceri de succes, iar acum vor să afle în ce anturaj se învârt copiii lor.  Moda urmăririi copiilor de bani gata a apărut de doar câţiva ani, imediat după scandalurile legate de consumul de droguri în care au fost implicate odraslele unor VIP-uri din Capitală.

Tehnicile sunt păstrate secrete

Patronii firmelor de detectivi nu au vrut să ne dezvăluie tehnicile pe care le folosesc detectivii pentru a-şi duce la îndeplinire misiunea. “Metodele noastre sunt secrete, dar vă asigurăm ca sunt perfect legale.

Un singur lucru vă pot spune, că, indiferent cine şi cu ce problemă vine la el, sarcina detectivului este să intuiască în primul rând oportunităţile de a obţine informaţii şi portiţa prin care se poate strecura în casa celui vizat, dacă este vorba de un caz de infidelitate”.

Colaboratorii agenţiei, pensionarii SRI şi MAI

Până nu au existat norme de aplicare a Legii detectivilor, firma a preferat să lucreze cu colaboratori. La fel procedeaza şi în prezent. “Există destui pensionari din sistem, adică din MAI sau SRI, cu care colaborăm foarte bine”. Înaintea fiecărui caz semnăm cu aceştia un contract de confidenţialitate.

Întrucât ca detectiv particular mă fac părtaş la problema clientului, devin complicele lui. Până acum nu am prevăzut vreo sumă în eventualitatea în care confidenţialitatea nu ar fi pastrată, ci am specificat ca voi suporta consecinţele legale care decurg din încălcarea contractului”.

Au existat şi cazuri în care cei urmăriţi şi-au dat seama că sunt filaţi, iar detectivii au fost nevoiţi să renunţe o vreme la supravegherea acelei persoane.

 

Detectivul de serviciu

 

Tags: activitati detectivi

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.