You are here: Home // Detectivi // Detectivii… spioni pentru patroni!

Detectivii… spioni pentru patroni!

Administratorii firmelor  trec pe la detectivi înainte să facă o afacere. Cei deştepţi. Ceilalti vin dupa ce  îşi iau o ţeapă de toată frumuseţea. Criza economică i-a făcut pe oamenii de afaceri mai precauţi. Înainte de a-şi găsi un asociat sau de a încheia un contract cu o firmă, administratorii trec întâi pe la detectivii particulari. Pentru a nu fi înşelaţi sau a face o afacere neprofitabilă îşi verifică noii parteneri. La aceste servicii apelează mai nou şi firmele de leasing, dar şi tinerii care doresc să se căsătorească pentru a-şi verifica partenerii.

„Criza a oferit diverse oportunităţi de a munci. Am avut în special clienţi care au solicitat crearea unui profil a unui om de afaceri. Doreau să se asocieze cu o firmă şi au vrut să verificăm dacă noii parteneri sunt serioşi, cât timp pierd angajaţii la locul de muncă, dacă lucrează şi oameni la negru, dacă au probleme financiare”, a declarat detectivul Mihai Irimia. De asemenea, o serie de patroni din străinătate le-au cerut detectivilor particulari să verifice ce fac reprezentanţii sucursalelor din România.

„Am avut şi cazuri pe drepturi de autor. Un om de afaceri avea informaţii că marca sa este folosită de o altă firmă. În urma verificărilor bănuiala lui s-a confirmat”, a adăugat detectivul.

Reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri confirmă şi ei că multe firme au apelat la astfel de serviciu sau la sisteme de supraveghere pentru angajaţi. „Această metodă este o cheltuială suplimentară. Se alege această alternativă pentru că în România oamenii nu-şi fac treaba ca în străinătate. Fiecare vrea să înşele şi să fure. De aceea preferi să plăteşti un detectiv particular care să urmărească acest aspect. Am discutat şi cu oameni de afaceri care au recunoscut ca şi-au montat tot felul de sisteme care să le permită supravegherea angajaţilor”, a declarat Gheorghe Pleşu, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri.

Pe lângă oamenii de afaceri la detectivii particulari vin şi firmele de leasing. Societăţile apelează la aceste servicii când nu reuşesc să recupereze maşina de la persoana care  nu şi-a mai plătit ratele.

„În aceste cazuri se ia de la 3 până la 10% din valoarea maşinii, în funcţie de cât de complicat este cazul. Dacă de exemplu avem informaţii că maşina a fost vândută pe la Oradea, trebuie să faci verificări şi la faţa locului”.

Îşi verifică partenerii de viaţă

Detectivii au avut parte pe lângă clasicile cazuri de infidelitate şi ale verificărilor cerute de părinţi şi de situaţii inedite.

Au apelat la noi şi cupluri care sunt la început de drum. Unul dintre parteneri dorea o verificare a jumătăţii înainte de căsătorie sau a familiei din care provine aceasta”, a adăugat detectivul. Între 10 şi 30 de euro pe oră încasează detectivii pentru serviciile prestate.

Detectivul de serviciu

Tags: servicii detectivi

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.