You are here: Home // Detectivi // Detectivii…de C.V.- uri !

Detectivii…de C.V.- uri !

detectivii de cv-uriVerificarea C.V.-ului este o practică importată din vest. Procedeul se numeste background screening  şi ajută firmele serioase să angajeze oameni valoroşi şi nu impostori.
Aşa că, aveţi grijă ce spune-ţi  la interviul de recrutare. Au aparut detectivii de C.V.-uri, care îţi demontează toate minciunile.  Minciuna are picioare scurte, iar cei care îşi umflă C.V.-ul cu titluri nemeritate au toate şansele să fie prinşi. De curând în România, companiile mari şi serioase care fac angajări au început să apeleze la “detectivii profesionali”. Cu numai câteva sute de euro, află totul despre un potenţialul angajat: studiile, activitatea profesională şi profilul social de pe internet.
Peste 80 % dintre C.V.-urile depuse pentru angajare în România, conţin informaţii eronate sau mincinoase, potrivit specialiştilor în recrutare. De ce? Pentru că în zilele noastre, oricine îşi poate fabrica un titlu universitar. Aparatura de pe piaţa este capabilă să falsifice şi monezi care sunt extrem de securizate, dar nişte banale diplome de facultate. Ca să nu mai vorbesc de simpluţele diplome de cursuri care nu au nici cel mai mic semn de securizare.
De exemplu, dacă Inspectoratele şcolare ar verifica dosarele care sunt depuse de profesori pentru a obţine salariul sau gradaţia de merit, ar rămâne uimiţi cam cât la sută dintre diplomele  din dosare sunt false.
Dar de ce să mai facă ei acest lucru când de-a lungul anilor au procedat la fel.
Se poate absolvi orice facultate, pentru numai 400 de lei, de pe o zi pe alta, cu promisiunea că diploma falsă va fi atat de bine făcută, încât directorul firmei pentru care urmează să se angajeze nu o să-şi dea seama niciodată. Asta dacă nu cumva intră pe mâna celor care sunt plătiti să verifice trecutul angajaţilor.

“Sunăm la universităţile din C.V. ca să vedem dacă persoana respectivă chiar are acele studii, verificăm dacă perioadele în care se spune că ar fi lucrat la anumite companii corespund sau nu cu realitatea, iar la cererea angajatorului şi cu acordul angajatului ne uităm la comportamentul de pe site-urile de socializare”.
Surprinzător este faptul că cei care vizeaza posturi de management au tendinţa să mintă mai mult în C.V.-uri decât angajaţii necalificaţi (38% omisiuni manageri, comparativ cu 22% omisiuni necalificaţi). O să mai treacă mult timp până când patronii adevăraţi vor trece la măsuri serioase pentru a-şi recruta salariaţi voloroşi şi nu impostori învătaţi să trişeze de la BAC.
Iar dacă Ministerul Învăţământului ar dori cu adevărat să facă curăţenie în propria ogradă, să verifice serios tot felul de diplome, cursuri, articole, depuse în dosarele de înaintare în grad. Ar rămâne fără jumătate din cadre.

 
Detectivul de serviciu

Tags: detectivi de cv-uri

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.