You are here: Home // Dezvaluiri // Diversiuni revoluţionare de Mehedinţi în decembrie 1989 (II)

Diversiuni revoluţionare de Mehedinţi în decembrie 1989 (II)

Diversiunile revoluţionare din decembrie 1989 nu puteau ocoli Mehedinţiul. Balconul, ochi de revoluţionari, nu a lipsit nici la noi. Aşa cum se întâmpla în întreaga ţară, nişte nenorociţi de „teorişti” îşi puseseră în gând şi în trăgaciul armelor să menţină sistemul socialist în România. Lupta antiteroristă era dirijată, prin Televiziunea naţională, de Tică Brateş şi generalul rezervist Nicolae Militaru, străin de interesele României şi îngropat, culmea, în pamântul acesteia, care le transmiteau „teroriştilor” să-şi mute cortul, pentru că veneau peste ei trupe ale armatei. Care, bineînţeles, că nu găseau inamicul. Inamic ce işi dirija focul din alte locuri şi de pe alte coordonate. Diversiunea „teroriştii” a avut ecou şi la Drobeta Turnu- Severin.

Vin elicopterele !

Din balconul fostului sediu al PCR Mehedinţi, Palatul administrativ, cum îi zice astăzi, s-a vestit venirea unor elicoptere cu terorişti, chitiţi să taie avântul revoluţionar şi pe cei ce îl purtau. Imediat, în Piaţa drapelului de astăzi s-a făcut… curat.  Unii dintre cei prezenţi acolo s-au retras la adăpostul copacilor, iar alţii au luat drumurile către case. În interior, îmbulzeală mare. Ceartă şi înjurături cât cuprinde. Oamenii se îngehsuiau la lift, alţii îşi dădeau coate pe scări, iar câţiva îşi căutau scăparea prin ungherele de pe hol ori în birourile opuse celor aflate spre stradă. Elicopterele nu s-au văzut, aşa cum nu s-au găsit armele scoase pe geam, chipurile, la etajul patru, cu toate că revoluţionarii au verificat tot ce se putea.

Bomba… cu pendulă din trenul rapid Bucureşti-Timişoara

Gara din Drobeta Turnu- Severin devenise un loc preferat de diversiune. „Teroriştii” pusesesră o bombă în trenul rapid Bucreşti – Timişoara. Ca să fie credibilă, informaţia livrată preciza şi locul în care fusese amplasat dispozitivul ucigaş. La capătul unui vagon, în locul în care erau aşezate instinctoarele. Numai că românul devenise luptător… vigilent. Un el sau o ea a auzit, la oprirea trenului în gara severineană, ticăitul ceasului de la bombă! Probabil că inamicii îi puseseră o pendulă. Mai mult, se spunea că vagonul respectiv fusese decuplat şi tras pe linie moartă pentru dezamorsarea bombei. De unde ! Trenul a staţionat exact cât avea în program şi şi-a continuat, în garnitură completă, drumul spre capitala Banatului.

Căldărarii… terorişti

Nu a fost bombă în gara din Severin, dar tot acolo au apărut căldărarii…terorişti. Ăştia, conform informaţiilor noilor şefi locali ai… democraţiei, aveau automate Kalaşnikov cu pat rabatibil ascunse în căldările pe care le purtau, după obicei, pe spate. Mai mult, se ştia că au fost prinşi. Ca şi în cazul bombei s-a dovedit că unii aveau imaginaţia bogată sau aveau o misiune. Nu mai vorbim de…  nemernicii care se apucaseră să dea cu puşcociul prin Pădurea Crihala, fără voie de la membrii Consiliului Judeţean al Frontului Salvării Naţional ! Au fost şi ei doar nişte umbre în ecuaţia marii manipulări naţionale.

Cu ce ne- am ales ?

Hoţie ca-n codru, miliardari de carton gudronat, prăjit la soare, cu sărăcie şi şomaj şi doar cu dreptul de a ne striga în drum, din când în când, nemuţumirile. Dar mai tango, că vin jandarmii profesionişti şi te gâdilă cu bastonul la…cochilie. Cei care au căzut în decembrie 1989 sunt readuşi în amintire doar la comemorările evenimentelor de la sfârşitul acelui an, iar urmaşii celor pieriţi atunci ca şi cei rămaşi cu beteşuguri pe viaţă îşi duc traiul aşa cum pot sau cum se descurcă. În schimb, s-a împlinit visul lui Ceauşescu despre revoluţionarii de profesie. Ei o duc bine, doar pentru că dau din gură. Asta e tot. Cu asta ne-am ales.

Nae Detectivul

P.S   Ar mai fi de aflat răspunsul la o întrebare, pe care pot să-l dea cei care lucrau atunci la Securitatea Mehedinţi. Cine erau cei 17 indivizi, îmbrăcaţi civil, care au ieşit pe poarta din spate în ziua de 22 decembrie 1989 ? Ca element ajutător le spunem că unul dintre ei, îmbrăcat într-un pardesiu gri, tranzita prin faţa celor aflaţi în faţa Palatului administrativ şi îi îndemna la proteste suţinute, dar paşnice.

Tags: revolutie 1989 bucuresti, poze revolutie 89, poze revolutie 1989, detectivul mehedinti, detectivul online mehedinti, revolutie mehedinti

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.