You are here: Home // Editorial // Editorial Corupţia…ca fatalitate!

Editorial Corupţia…ca fatalitate!

 

Dumitru TudorÎntre cuvintele cele mai des folosite în ultima vreme se află CORUPŢIA. Din păcate, utilizarea excesivă i-a cam alterat semnificaţia. Şi totuşi…, corupţia este un mijloc sau o stare de fapt? Reprezentând o adevărată oglindă a coeficientului de moralitate şi dezechilibru într-o societate, corupţia este un fenomen social distrugător implicând un abuz de putere în scopul obţinerii de avantaje materiale sau alte foloase, acţionând conform principiului “îţi dau ca să-mi dai” ! şi se desfăşoară în condiţii de clandestinătate şi confidenţialitate.

Fenomenul corupţiei, este calificat ca o veritabilă maladie a unui organism social bolnav. Este un atribut exclusiv al activităţii funcţionarilor publici în sensul cel mai general al acestui termen, adică al celor care primesc salariile de la stat.

În afara corupţiei mărunte, întâlnită la tot pasul, se distinge corupţia din sfera crimei organizate.

Aceasta este capabilă să submineze structurile instituţionale, realizarea reformei economice, creşterea nivelului de trai al populaţiei. Starea de criză pe care o produce şi pe care, din păcate, cetăţenii o resimt, are un efect demoralizator, determinând polarizarea societăţii în săraci, tot mai mulţi în ultimul timp, şi bogaţi, sau în curs de a se îmbogăţi, printre care se numără şi cei favorizaţi de putere, folosind ca principală metodă de îmbogăţire, CORUPŢIA.

Pe un asemenea climat, când pentru săraci numai un spirit justiţiar îi mai bucură, ne mirăm de ce extremismul are atâţia aderenţi!

 

Dumitru TUDOR

Tags: coruptia ca fenomen social

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.