You are here: Home // Editorial // Editorial: Facturi fierbinţi, anchete îngheţate la Termocentrala Halînga

Editorial: Facturi fierbinţi, anchete îngheţate la Termocentrala Halînga

 

Severinenii au primit facturile de căldură şi apă caldă. Sumele le-au opărit buzunarele. Hoţiile… politice, aranjate de-a lungul timpului, la această componentă a Regiei Autonome de Activităţi Nucleare (RAAN) , nu pot fi acoperite decât prin mâna băgată straşnic şi până la fund în buzunarele consumatorilor casnici. În timp, s-au făcut anchete cu zurgălăi, doar la cei care au păgubit… instant Termocentrala. Restul, care au  aderat la jaf şi au profitat, nu au fost întrebaţi de sănătate. Pentru că ăsta este stilul de lucru al structurilor specializate din parchet  sau din poliţie. Ca atare, avem facturi fierbinţi şi anchete îngheţate.

Percheziţie ca…”La Moşi”

Parteneriatul dintre cei ce aplică legea şi romii  de la Strehaia, care calcă pe lege, funcţionează ireproşabil. Altfel, cum şi-ar mai justifica unii posturile pe care stau comod în diverse structuri alte statului, menite să asigure, din toate punctele de  vedere, corectitudinea într-o comunitate mai mare sau mai mică ? Din când în când…organele statului dau iama prin bătăturile rromilor de la Strehaia, specializaţi în evaziune fiscală ori înşelătorie. Cu „lăutarii” după ei, cu cagularzi pe post de sperietori, dau cu spaima în cei vizaţi. Şi atât. Deoarece  rromii sunt de vină pentru toate belele, inşii care conlucrează cu ei la săvârşirea diverselor infracţiuni sunt feriţi de vizite inoportune şi de întrebări nelalocul lor. Pentru că ei au pus umărul serios la propăşirea  vertiginoasă a unor şefi sau şefuleţi de partide, aflaţi vremelnic, prin reprezentanţi, la cârma treburilor ţării. Aşa s-a întâmplat şi pe la mijlocul anului trecut.  O… trupă complexă, cu jurnalişti „martori oculari”, cu mascaţi şi cu specialişti în domeniu, s-a abătut pe la casele unor rromi din Strehaia. Totul a mers  ca „La Moşi”. Pirande cu fuste înflorate, cu blesteme în vârful limbilor şi cu agheasmă…producţie proprie, jurnalişti călare pe adevăr şi pe dreptate şi „oameni ai legii” mai hotărâţi ca niciodată să  dea un recital dintr-o  operă bufă, într-un singur act. A ieşit doar un spectacol şi atât, iar vina a căzut, în exclusivitate, cârca unor rromi. Mai departe nu s-a mers fiindcă de la Strehaia şi până la Halînga sau până la sediul RAAN drumul est lung şi obositor !

Pământ îmburuienat  în loc de cărbune

Poliţiştii şi procurorii mehedinţeni au aflat cum devine chestia cu pământul îmburuienat livrat de rromii de care fac vorbire pe post de combustibil a-ntâia! Ei ar fi  asigurat Termocentralei de la Halînga peste 37.000 de tone de şlam cărbunos, deşeu rezultat din arderea cărbunelui, şi amestec de praf de cărbune cu steril, pâmânt şi vegetaţie, cauzând un prejudiciu de 3.783.000 de lei. Şi cu asta organele statului au încercat să convingă naivii că şi-au făcut treaba. Ba mai mult, investigatorii s-au străduit să ne lămurească… tacit că rromii de la Strehaia au comis înşelăciune „cu de la sine voie, aiurea şi obraznici”. Şi-au mobilizat şatra şi au aruncat carbunele…în falş cu lopata, peste împrejmuirea depozitului de combustibil de la termocentrală. Nu i-a ajutat nimeni din conducerea de aici, nici analizele  mărfii nu s-au făcut… la sacoşă. Ba mai mult, au dat năvală la „financiar” şi şi-au luat banii. Aşa că pe la vârful Termocentralei nu există vinovaţi. Cât priveşte zecile de tone de cărbune dispărute, cu putere calorică leşinată, nu s-a aruncat pe piaţă nici o precizare.

Calendarul a fost pus la dospit

Cei care mai cred că lunile anului au 30, 31 de zile, ori cum este februarie 28 sau 29, fac parte dintre inadaptabili. La furt organizat şi nepedepsit. Până la Dumnezeu, te mănâncă sfinţii, zic nişte vorbe din popor. Parveniţii pe baza carnetului din partid au adaptat proverbul. Pentru că ei ştiu să se adapteze. Cum sfinţii din calendar sunt mulţi, deci nu mai pot propovădui credinţa, cinstea şi corectitudinea, calendarul a  fost pus la dospit. Pentru a încape în  acesta şi sfinţii  vii, cu statut de partid şi de stat ! Aşa se face că lunile anului s-au lungit în facturile de energie termică şi de apă caldă, cu 3- 4, iar  prin anumite zone din ţară chiar cu 5 zile. Ceea ce mă face să cred că este o acţiune concertată de a rupe buzunarele simplului cetăţean, cum zicea Piticul, ca să ia aminte pe cine votează la viitoarele campanii electorale. Cu dovezile la îndemână, procurorii şi poliţiştii mehedinţeni ne-au convins, deşi nu mai era cazul, că sesizarea  din oficiu le este şi le va fi necunoscută şi după zece postumităţi.

Întrebări, doar simple întrebări

Nu abuzez de Legea liberului acces la informaţiile de interes public. Dintr-un simplu motiv. Nu mă aştept la răspunsuri convingătoare. De aceea, pun doar nişte întrebări, simple întrebări.

1.Romii de la Strehaia nu au avut nici un complice atunci cînd au livrat şlam cărbunos şi pămînt în loc de cărbune la Termocentrala Halînga ?

2. Cei care au parafat… afacerea au  vină sau nu ?

3.Este adevărat că analizele la marfa care intră în depozitul de combustibil de la Halînga se fac la… sarsana ?

4. Din ce sursă se alimentează  acum cu cărbune Termocentrala de la Halînga şi cine sunt transportatorii ?

5. Sursa este tot din Serbia,  aceeaşi care a acoperit cartierul Crihala cu praf de cărbune calcaros  consumat copios la Halînga, cu câţiva ani în urmă ?

6. Ce culoar străbate prin Palatul Administrativ şi ce uşă deschide, când… vrea muşchii ei, sârboaica Marcovici ?

Sunt doar simple întrebări.  De moment, adevărul e doar unul singur. Facturi fierbinţi, anchete îngheţate la Termocentrala Halîna.

Dumitru TUDOR

Tags: factura de caldura, termocentrala halinga

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.