You are here: Home // Editorial // Editorial: Jihadul împotriva corupţiei

Editorial: Jihadul împotriva corupţiei

Dumitru TudorStudiind datele statistice, am constatat că judeţul Mehedinţi se află pe locul 35 (din 41) la dezvoltare (P.I.B. pe cap de locuitor) şi pe locul doi la şomaj.Toţi economiştii cunosc formula: dezvoltare economică mică – şomaj mare – sărăcie multă, şi cu toţii ne întrebăm de ce am ajuns noi într-o asemenea
situaţie.

Cauze sunt multe: pornind de la incompetenţa celor care ne conduc (dar, paradoxal noi i-am ales, exceptându-i pe cei numiţi) şi terminând cu cauza cauzelor: CORUPŢIA. Dar ce are corupţia cu dezvoltarea economică, s-ar putea întreba o persoană mai puţin avizată. Răspunsul este simplu. Vin
investitorii la „organele abilitate” şi, în loc să fie încurajaţi prin oferirea de facilităţi, terenuri, aprobări rapide, etc., aleşii noştri întreabă înainte: Cât dai comision? Te duci la un funcţionar public, vrei să rezolvi o problemă, el nu are timp de tine (fără comision). Si s-a întins această plagă socială, numită mica corupţie, în toate sferele sociale, de a ajuns pănă la angajarea portarilor la şcoli.

A doua faţetă a corupţiei este carnetul de partid. Vrei să candidezi pe un post public scos la concurs, poţi să ai toate diplomele din lume şi experienţă zeci de ani, la final te întreabă: “Dar aviz de la partid aveţi”? „Nu nu am, eu nu sunt membru de partid, eu sunt un cetăţean care doreşte să candideze cinstit pe post, întrucât este un concurs public”. „Atunci… ne pare rău, noi îl avem pe dl.X care a lipit afişe în campanie şi ne-a mai şi sponsorizat”. Şi tot aşa peste tot, nu vă mai spun eu că ştiţi şi dumneavoastră la fel de bine ca şi mine.

M-am retras o perioadă din viaţa publică şi mi-am văzut de cariera mea universitară, crezând că este mai bine aşa. Dar corupţia m-a înconjurat şi m-a atacat chiar pe mine, în locul cel mai sensibil, locul de muncă. Al doilea semnal l-am primit de la fiul meu:„Tată, vezi că plec la facultate şi nu mă mai întorc în Tumu Severin. Aici nu poţi să-ţi găseşti un loc de muncă pe cinstite, ci numai pe pile. Iată până unde a ajuns corupţia. A intrat şi în casa mea. Abia acum m-am trezit din starea de letargie în care începusem să mă complac. “Gata, mi-am zis, aşa nu se mai poate! Trebuie trecut la luptã, pentru că nu mai merge.

Am hotărât să reactivez, Agenţia de Investigaţii Private şi “să dau din nou drumul” la ziarul pe care-l oprisem în urmă cu câţiva ani, . Ştiu că, supăraţi pe viaţă ca şi mine, mai sunt mulţi concetăţeni de-ai mei. Am stat de vorbã cu foşti colegi, poliţişti, procurori, inspectori de la Garda Financiarã şi aţii, din mai toate instituţiile cu atribuţii de control. I-am întrebat ce se întâmplă, de ce nu au informaţii, de ce dau voie să se întindă această plagă: corupţia. “Nu ne ajută nimeni să combatem corupţia, mi-au zis ei, nu primim informaţii, nu avem tehnica necesară atunci când ne trebuie, iar uneori, când avem şi una şi alta, ne este frică să dăm informaţiile deoarece riscăm să se întoarcă împotriva noastră. Le-am promis că mă voi alătura din nou lor şi-i voi ajuta să înceapă curăţenia morală. I-am promis şi fiului meu că, peste trei ani, până când va fi terminat doctoratul, va găsi un alt oraş, mult mai curat din punct de vedere moral.

În consecinţă, fac apel la foştii mei colegi, dar şi la cei activi, la procurorii cinstiţi (mai sunt încă destui),la inspectorii de la Garda Financiară, la toţi cei care au atribuţiuni de control, să ţină aproape de mine, pentru că le voi da “material” suficient pentru a-şi face meseria. Apelez şi la dumneavoastră, concetãţenii mei, cei care aţi fost loviţi de corupţie, care aveţi informaţii, care v-aţi săturat să tot daţi şpăgi şi comisioane, faceţi front comun cu mine sã împiedicăm extinderea acestei plãgi nenorocite numită corupţie. Aveţi telefonul meu, adresa mea de firmă, mă veţi găsi tot timpul prezent la datorie. Vă asigur că am mijloacele materiale şi tehnice necesare să transforme informaţiile în probe pentru anchetatori. Şi vă mai promit că mă voi ţine de anchetatori să finalizeze cazurile pe care le voi da spre rezolvare. Ajutaţi-mă să ridicãm câţiva “grei”, indiferent cine ar fi ei, şi o să vedeţi cã, pe principiul dominoului, or să cadă mulţi. Scăpând de ei ne vom face viaţa mai uşoară. În ceea ce mă priveşte, am declanşat “Jihadul împotriva corupţiei”

Dumitru TUDOR

Tags: lupta impotriva coruptiei

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.