You are here: Home // Actualitate // Felix face prozeliţi

Felix face prozeliţi

Încă un tepar de pe internet a fost prins de politisti. Vindea pielea ursului din pădure.

Nici nu s-a terminat ancheta „Felix” a DIICOT Mehedinţi, că iată IGPR-ul de data aceasta ne anunţă că a reţinut un individ din Ilfov, urmând să-l duca în faţa instanţei cu propunerea de arestare.
Individul, mai copt decât cel de la Severin, are în jur de 36 de ani, şi-a făcut un site de vânzări online prin care a dat sfoară în ţară ca el are de vânzare tot felul de produse electronice la preţuri de omoară concurenţa. Suficient de tentant încât să puna „botu” tot felul de indivizi dornici de chilipiruri. Bun psiholog, afaceristul nostru cerea jumătate din preţ în avans, restul urmând să fie plătit la primirea mărfii, dată care corespundea cu cea de la paştele cailor.
Aşa că chilipirgii noştri au rămas cu buzele umflate şi cu banii luaţi. A mai lipsit doar o fază ca să se încadreze în zicala românească: Şi…bătut şi cu banii luaţi. Vreo 16 dintre fraieriţi nu s-au împăcat cu situaţia şi au depus plângeri la poliţie. Fiind de prin mai multe judeţe, că doar nu aţi fi vrut să fie toţi din Caracal, a intrat pe fir chiar IGPR-ul.
Pentru identificarea suspectului, poliţiştii au făcut o percheziţie în judeţul Ilfov, la locuinţa acestuia, de unde au ridicat două laptop-uri, trei telefoane mobile şi cinci cartele telefonice, medii de stocare a datelor, carduri bancare şi înscrisuri ce pot constitui mijloace de probă, mai arată IGPR.
Bărbatul este suspectat că, începând din septembrie 2012, ar fi postat anunţuri de comercializare a unor bunuri electronice (laptop-uri, telefoane mobile, cartele telefonice prepay) pe site-uri de comerţ online. În urma acestora, el ar fi fost contactat telefonic de cumpărători pe care i-ar fi convins să-i achite un avans sau întreaga contravaloare a bunurilor.
Banii erau trimişi în conturi deschise pe numele său, însă bunurile ce făceau obiectul tranzacţiei nu ar mai fi fost livrate cumpărătorilor. Imediat după depunere, suspectul ar fi ridicat banii de la bancomat, schimbând imediat anunţurile şi numerele de telefon utilizate şi găsind noi victime de pe teritoriul întregii ţări, mai spun anchetatorii.
Până în prezent, valoarea prejudiciului cauzat este de peste 30.000 de lei şi probabil va creşte vertiginos dupa ce şi alţi fraieriţi vor auzi că „prietenul” lor a fost arestat pentru înşelăciune.


Recomandările celor de la I.G.P.R.


“Folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. Plătiţi pentru marfă după ce vă asiguraţi că a-ţi primit ce aţi comandat”, mai recomandă oamenii legii.

Detectivul de serviciu

Tags: tepar prin internet

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.