You are here: Home // Actualitate, Dezvaluiri // Focul dragostei şi clemenţa autorităţilor l-au transformat în piroman

Focul dragostei şi clemenţa autorităţilor l-au transformat în piroman

Protest

Aproape 20 de cetăţeni din comuna Tîmna au organizat un protest la care şi- au exprimat nemulţumirile legate de activitatea sau mai bine zis de inactivitatea unor poliţişti şi procurori, care „rezolvă” în dorul lelii problemele pe care li le fac călcătorii de lege. Printre ei s-a aflat şi Doinel Lăeş, care îşi caută dreptatea de multă vreme. Cu toate demersurile făcute, familia Lăeş este obligată sa facă faţă, cu propriile mijloace, acţiunilor unui anume Dan Ştefan, ins care s-a aflat şi se află în ceartă cu legea.

protest2Necazurile familiei Lăeş, din comuna Tîmna, au început în anul 2008, atunci când Tatiana, asistentă la Dispensarul medical din localitate, l-a cunoscut pe un anume Dan Ştefan, din satul Bibăn, comuna Pădina Mare, judeţul Mehedinţi. Bărbatul s- a prezentat ca fiind liber de contract marital şi între doi s-a astabilit o relaţie de amiciţie.Omul chiar avea planuri mari pentru Tatiana, pe care vroia să o ducă în Italia,acolo unde îi oferea de lucru în meseria ei. Fata a condiţionat plecarea de…încheierea căsătoriei, dar proaspătul amorez i-a spus că nu a primit hotărârea de divorţ. Lucrurile s-au complicat în preajma Anului Nou, când femeia a luat legătura cu „fosta” nevastă a lui Dan Ştefan, de la care a aflat că nici măcar nu fusese înaintată acţiunea de divorţ.

Şantaj, ameninţări şi tentative de lipsire de libertate

În aceste împrejurări, Tatiana a rupt relaţia cu Dan Ştefan, însă acesta a trecut la şantaj şi ameninţări. Făcea caz de nişte fotogafii indecente aranjate pe calculator, cu care spera că o va face pe fosta iubită să revină la gînduri mai bune. Poliţiştii din comună au fost sesizaţi, dar au considerat că este vorba doar de o „ceartă între iubiţi”. Între timp, iubăreţul interesat a arendat un teren în aproierea gospodăriei familiei Lăeş, de unde îşi supraveghea… inamicii. A fost surprins de capul familiei cînd trăgea cu ochiometrul pe geam şi au avut primul conflict, tatăl Tatianei lovind cu piciorul autoturismul în care se retrăsese Ştefan. Au urmat nişte încercări de a introduce cu forţa în maşină pe fost iubită. Două s-au întâmplat în comună, iar una pe drumul de întoarcere de la Drobeta Turnu- Severin. Fata venise la oraş pentru aşi rezolva unele probleme. Maşina în care se afla a fost urmărită ca-n filme de Dan Ştefan. A vrut să o urce din nou cu forţa în autoturimul lui, dar au intervenit câţiva taximetrişti, care l-au obligat să-şi schimbe planurile. În cele din urmă, şi-a pus în practică şi ameninţările care vizau incendierea gospodăriei.

N. U. P sau „ Nu Urmăriţi Piromanul !”

Imediat, seara, după incidentul aplanat de taximetrişti, îndrăgostitul s-a transformat în piroman. Doinel Lăeş susţine că i-a incendiat baza furajeră, folosindu-se pentru deplasare şi fugă de la locul faptei de un Mercedes argintiu, cu numărul MH-04- PNG. Urmează şi alte focuri, la rastelul de butelii pe care familia Lăeş îl avea sun contract de distribuţie încărcături de aragaz, din nou la baza furajeră, fiind afectate şi furajele unui alt consătean, şi la stupina uni cetăţean din Prunişor, a cărui fiică era martor în dosarul de lipsire de libertate. Întâmplător sau nu, când s-au produs aceste evenimente, au fost martori care l-au văzut prin apropiere pe Dan Ştefan. La toate aceste dosare, cât şi la un altul de furt, poliţiştii au propus neînceperea urmăririi penale, soluţie acceptată de procurori. În aceste condiţii, Neînceperea Urmării Penale (NUP) se traduce în viziunea păgubitului Doinel Lăeş şi a celor care se aşteaptă să fie apăraţi de cei care trebuie să impună domnia legii în „Nu Urmăriţi Piromanul !” .

Protest pentru dreptate

Acestea sunt motivele pentru care, împreună cu alţi cetăţeni din zonă, Doinel Lăeş a participat  un protest, la care şi-au exprimat nemulţumirile faţă de modul facil în care cei puşi să aplice legea au tratat necazurile pe care i le pricinuieşte Dan Ştefan. Nu cred că protestul va avea ecou, deoarece a fost aprobat să se desfăşoare într-un loc aproape ascuns, pentru că, după spusele unui guru politic al judeţului, într-un alt context, în Mehedinţi nu există nemulţumiri şi, evident, nici oameni nemulţumiţi. Deocamdată, familia Lăeş speră şi aşteaptă ca poliţia şi procuratura să se apuce de dreaptă judecată, iar cei vinovaţi să-şi primească „recompensa” pentru faptele lor.
(va urma)

Detectivul Nae

Tags: comuna timna mh, protest

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.