You are here: Home // Actualitate, Eveniment // Guvernul regionalizează Ambulanţa

Guvernul regionalizează Ambulanţa

O parte a posturilor administrative din serviciile de ambulanţă judeţene vor fi desfiinţate

ambulanteServiciile judeţene de Ambulanţă vor fi desfiinţate şi transformate în 7 servicii regionale de Ambulanţă, conform unei hotărâri de guvern promovată de Ministerul Sanătaţii şi aprobată de premierul Victor Ponta. Vor fi înfiinţate şapte servicii regionale de Ambulanţă, ai caror directori vor fi subordonaţi direct Ministerului Sănătăţii. Fiecare dintre aceşti directori va avea în subordine Ambulanţa din cel mult şase judeţe.

Vor exista şapte servicii regionale de Ambulanţă: Mehedinţiul va apartine de regiunea:
• Sud Vest, cu sediul la Craiova, avand în subordine serviciile de ambulanţă din Mehedinţi, Vălcea, Olt şi Gorj;
Serviciile Judeţene de Ambulanţă vor fi desfiinţate şi trecute, fără personalitate juridică, în subordinea Serviciilor Regionale de Ambulanţă. Aceste foste servicii judeţene vor fi conduse de directori medicali, fiind obligatoriu ca aceştia să fie absolvenţi ai unei Facultăţi de Medicină.

O parte din posturile administrative, tehnice şi economice ale serviciilor de ambulanţă judeţene rămase fără personalitate juridica vor fi desfiinţate. Toti medicii şi asistenţii medicali din serviciile de ambulanţă îşi vor păstra posturile.

Finanţarea serviciilor regionale de Ambulanţă va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii, dar şi prin venituri proprii din donaţii, sponsorizari sau asigurarea asistenţei medicale la manifestări sportive efectuate la cerere, contra cost, sau la cererea unor societăţi de asigurare private. Se interzice încheierea unor contracte cu societăţi de asigurări private pentru asistenţa medicală de urgenţă, consultaţii de urgenţă la domiciliu sau transport medical.

Ministerul Sănătăţii susţine că regionalizarea serviciilor de Ambulanţă este necesară întrucât separarea acestora pe judeţe duce la disfuncţionalităţi grave în zone apropiate geografic dar din judeţe diferite. Astfel, apar adesea cazuri în care, din cauza lipsei unei ambulanţe disponibile din judeţ, intervenţia de urgenţă întârzie în anumite zone deşi la distanţe mici există ambulanţe libere, dar dintr-un judeţ limitrof.

În contextul regionalizării, ambulanţele dintr-o anumită regiune vor putea efectua intervenţii de urgenţă şi în afara limitei lor administrative, pe principiul celei mai apropiate maşini.

Sursa: HotNews.ro – Internet

Tags: ambulanta

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.