You are here: Home // Justitie // Închisoare cu executare pentru doi preşedinţi de secţii de votare la referendumul din 2012

Închisoare cu executare pentru doi preşedinţi de secţii de votare la referendumul din 2012

Preşedinţii a două secţii de votare din judeţul Mehedinţi, de la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu, au fost condamnaţi la închisoare cu executare, iar doi membri ai unor secţii de votare au primit pedepse cu suspendare, potrivit deciziilor anunţate, ieri, de magistraţii Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin. Unul dintre cei condamnaţi a spus în sala de judecată, evident supărat pe decizia instanţei: „Îl aşteptăm şi pe domnul Dragnea, că din cauza lui facem acum puşcărie!“.
Sentinţa de ieri nu este una definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova.
Liviu Cătălin Bondoc, preşedinte al Secţiei de votare nr. 63 din Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar Dumitru Mirea, preşedinte al Secţiei 170 din localitatea mehedinţeană Gârla Mare, a fost condamnat la doi ani şi şapte luni de închisoare cu executare.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul Liviu Cătălin Bondoc a întocmit în fals mai multe documente ale biroului electoral, respectiv procesul-verbal privind rezultatele referendumului şi lista electorală suplimentară, urmată de introducerea unui număr de buletine de vot (375 buletine) egal cu cel al persoanelor înscrise în fals în această listă. Procurorii au mai arătat că Dumitru Mirea, în calitate de preşedinte al secţiei de votare, a întocmit în fals mai multe documente. În acest mod, în raport cu cele 1.391 de persoane care s-au prezentat la vot, au fost introduse în urnă în mod fraudulos 127 de buletine de vot. Magistraţii au pronunţat, în acelaşi dosar, sentinţe şi pentru Gheorghiţa Burgu şi Manuela Micu, membre ale Secţiei de votare nr. 70 din Orşova. Cele două au fost condamnate la un an de închisoare, cu suspendare.
Voturi „măsluite” la ordin
Simona Preduţ, inculpată în Dosarul „Referendumului“, a declarat vineri, 28 februarie, în faţa judecătorilor instanţei supreme că li s-a spus să prezinte liste cu persoanele care nu se află în ţară şi să completeze datele şi CNP-urile acestora la votul pentru demiterea preşedintelui. Ea a mai povestit că la finalul zilei s-a constatat că voturile din urnă sunt mai multe decât persoanele care au votat, prin urmare cineva de la secţia de votare a semnat pentru a fi totul egal. „Nu ştiu cine a falsificat, că nu eu sau Marius Preduţ, sau Constanţa Triţă, care se afla la masa preşedintelui. Eu nu am observat când s-au introdus voturi suplimentare în urnă”, a mai spus Simona Preduţ. Soţul acesteia, Marius Preduţ, condamnat cu suspendare pentru fraudă electorală, a spus în cadrul aceleiaşi audieri că  în ziua referendumului, împreună cu soţia sa s-au deplasat la persoanele care se aflau pe o listă tipărită, primită de la Costinel Diţă, şi acolo unde nu găseau pe nimeni acasă, votau pentru ei. La sfârşitul lunii ianuarie, instanţa supremă i-a condamnat pe soţii Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, după ce şi-au recunoscut vinovăţia în Dosarul „Fraudă la referendum”, şi a dispus anularea a opt voturi falsificate, din lista de votare a Secţiei 105 din Piatra Olt.
Liviu Dragnea, „peştele” cel mare
Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 Dosarul „Fraudă la referendum”, în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane. Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea „a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.
Detectivul de serviciu                                                              Preluat din ziarul Puterea

Tags: lista presedinti referendum, frauda electorala, liviu catalin bondoc justitie

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.