You are here: Home // Uncategorized // INTERVIU cu Şeful Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Mehedinţi

INTERVIU cu Şeful Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Mehedinţi

                                    

                                                    Comisar şef de poliţie BOBÎRSC PANTILICĂ

Absolvent al   Academiei de Poliţie ,,Al.Ioan Cuza,, Bucuresti, anul 1990, comisarul şef Bobîrsc Pantilică şi-a început cariera la Poliţia Municipiului Dr.Tr.Severin, ca ofiţer de investigaţii criminale. A ocupat funcţia de şef birou al acestei structuri la Poliţia Municipiului,iar mai tarziu funcţia de şef serviciu al aceleiasi structuri a  I.P.J Mehedinţi. Din anul 2010 a trecut, prin transfer în  funcţia de Şef Serviciu de Politie Transporturi Mehedinţi.

1.Domnule comisar şef, care este principalul obiect de activitate al serviciului pe care îl conduceţi?
Constat că îmi cunoasteţi CV-ul! În cei 3 ani de când conduc S.J.P.T.Mehedinţi m-am confruntat cu un domeniu nou care, însă, nu este cu mult diferit de ceea ce ştiam din activitatea anterioară. Activitatea serviciului este mai complexă, întrucât cuprinde atribuţiuni din toate domeniile poliţiei, respectiv: investigaţii criminale, investigaţii fraude, ordine publică, poliţie rutieră etc.

2.În acest context, care sunt infracţiunile cu care vă confruntaţi şi din acestea care sunt cele mai frecvente?
Suntem sesizaţi şi constatăm fapte antisociale comise pe raza de competenţă din toate domeniile, dar frecvent suntem confruntaţi cu furturile de componente ale infrastructurii feroviare şi a vagoanelor, motivate de faptul că majoritatea acestora conţin materiale feroase sau altfel de materiale reciclabile, care atrag infractorii.

3.Aceste furturi nu pun în pericol siguranţa transporturilor?
Evident că da, însa noi nu putem trata inconştienţa unor persoane care nu realizează gravitatea faptelor comise şi riscul la care expun, în primul rând, transporturile de călători, dar de
fiecare dată când am fost sesizaţi de comiterea acestor furturi,  împreună cu factorii responsabili din S.N.C.F.R, am luat măsuri imediate de limitare şi de eliminare a riscurilor.

4. Poliţia Româna, întocmeşte, periodic, clasamente ale formaţiunilor. Care este locul pe care îl ocupă S.J.P.T. Mehedinţi în ierarhia structurii naţionale de profil?
Poliţia Transporturi la nivel naţional este structurată pe 8 secţii regionale şi un serviciu maritim. S.R.PT.Craiova, din a cărui structură facem parte şi noi, ocupă de mai mult timp locul 1 în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor, iar S.J.P.T.Mehedinţi, în ultimii 3 ani, s-a situat între primele 3 structuri judeţene ale acestei secţii, cu bune rezultate în constatarea infracţiunilor de natură economică, dar şi prin neînregistrarea unor infracţiuni grave sau cu moduri deosebite de operare în domeniul judiciar.

5.Domnule comisar şef, aţi spus că activitatea este diversificată în toate domeniile poliţiei . Ce greutăţi întâmpinaţi în ceea ce priveşte personalul sau dotarea tehnico-materială?
În ultimii ani, au fost reduse posturi şi din Poliţia Transporturi, iar în prezent  pe raza judeţului Mehedinţi sunt încadrati 32 de politişti, pe ambele segmente ale poliţiei transporturi, feroviare si navale. Consider că, din punct de vedere al resurselor umane, serviciul este subdimensionat, ceea ce ne obligă la eforturi suplimentare.
Referitor la dotarea tehnică, aceasta este asigurată de către I.PJ Mehedinţi şi nu sunt probleme în ceea ce priveşte tehnica IT, însă dotarea cu autovehicule de serviciu este deficitară, atât din punct de vedere numeric, cât şi a stării tehnice.
6.Ce v-aţi propus pentru perioada următoare, în funcţie şi de priorităţile Poliţiei Române?
Asa cum am arătat, Poliţia Transporturi, ca parte integrantă a Poliţiei Române, urmăreşte priorităţile stabilite periodic la nivel central, iar pe viitor  am garanţia că S.J.P.T Mehedinţi   va obţine rezultate care îl vor menţine pe locurile fruntaşe pe care s-a situat şi în ultima perioadă.

A consemnat:   Detectivul de serviciu

Tags: ce nr are sefu ala mare al politie, cu ce se ocupa politia transporturilor, politia tr sevetin investigatii briminale, pantilica politie, serviciul judetean de politie transporturi navale, politia economica mehedinti, sefu politie dr tr severin, politia transporturi mehedinti, sefii de post ipj mh, ipj mh

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.