You are here: Home // Detectivi // Isi vede casa din orice colt al lumii

Isi vede casa din orice colt al lumii

Oriunde s-ar afla in lume, Dan Buciu, 40 de ani, nu trebuie decat sa tasteze o adresa de Internet pe telefonul sau performant pentru a arunca o privire prin ‘gospodaria’ sa, din Pipera. ‘Prima oara cand s-a uitat la camere, era in vizita la niste prieteni. A vrut sa le arate cum merge sistemul si prima imagine i-a lasat fara replica. Oamenii de la intretinere se balaceau in piscina sa. I-a concediat prin Internet, pentru ca aceste camere au si difuzor, si microfon’, ne-a zis Radu Cristea, omul care monteaza camerele Mobotix.Sunt aduse din Germania, iar pretul lor variaza intre 700 si 1.300 de euro. Camerele Mobotix nu seamana deloc cu camerele obisnuite de supraveghere, aducand mai degraba cu un mini-semafor. Randamentul lor insa e maxim, daca tinem cont ca rezolutia este de 3 megapixeli, adica e comparabila cu cea a unui aparat de fotografiat care surprinde imagini cu detalii fidele, si ca poate filma in intuneric. ? Nu e folosita neaparat pentru securitate, cat pentru supraveghere. Cand ai un copil lasat singur acasa sau o echipa de muncitori care lenevesc in loc sa lucreze, pur si simplu intri pe un site dedicat pe Internet, te inregistrezi cu datele personale si poti sa observi tot ce ai in cadru’, ne-a spus Radu Cristea, directorul general al Lantec, firma care aduce camerele Mobotix in Romania.


Dan Buciu, 40 de ani, e unul din posesorii unui astfel de sistem. ‘Mi s-a parut util. Pot accesa camerele de pe laptop sau telefon. Nu trebuie decat sa intru pe Internet. La ultima deplasare, in Finlanda, imi priveam copilul cum se joaca prin curtea casei. Daca sunt in casa si ma uit la televizor si cineva vine la poarta, programul e intrerupt si e cuplata imaginea cu persoana venita in vizita’, ne-a explicat Dan.

Cand este instalat, sistemul de camere nu trebuie cuplat decat la un cablu de date care asigura alimentarea si conexiunea de Internet. ‘Imaginile sunt stocate pe un server care nu e in casa proprietarului, deci imaginile sunt in siguranta. Procesorul de imagine este conceput in asa fel incat nu poate fi ars din cauza luminii puternice care bate direct in obiectiv. In acest fel, nici hotii care folosesc lasere nu pot strica camera’, ne-a explicat Radu Cristea.
Detectivul de serviciu

Tags: camere de supraveghere, se strica o camera de supraveghere cu laser

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.