You are here: Home // Dezvaluiri // Japonezii Sumitomo si “Costica fifty-fifty”

Japonezii Sumitomo si “Costica fifty-fifty”

Bursa Zvonurilor se bucură enorm ori de câte ori aude că investitorii străini deschid fabrici în România. Aşa s-a bucurat şi când a aflat că în Mehedinţi, judeţul baronului arestat Adrian Duicu, mai precis la Turnu Severin, japonezii de la Sumitomo Electric Bordnetze vor investi sume mari de bani într-o fabrică de produs componente electrice. Practic, conform spuselor reprezentantului Sumitomo, managerul Traiana Tomiuc, japonezii vor da de lucru la mehedinţeni. Apoi, după ce ştirea s-a “upgradat”, Bursa Zvonurilor s-a întristat. De ce? Vă spunem mai jos.

Cum era de aşteptat, primarul Constantin Gherghe, zis şi „Costică fifty-fifty”, s-a băgat în seamă. Edilul escroc, aşa cum au demonstrat procurorii, a înţeles că trebuie să revină în atenţia opinei publice mehedinţene în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. De ce? Ca să nu fie arestat împreună cu prietenii săi, avocatul Sorin Crudiu şi omul de afaceri Costi Isvoranu, „Costică fifty-fifty” trebuie să aducă voturi multe candidatului partidului condus de Elena Udrea. Aşa se face că în doar câteva zile primarul Severinului, Constantin Gherghe, zis şi „Costică fifty-fifty”, a participat la două evenimente “majore” prin care speră să revină în inimile severinenilor.

În primul rând, graţie unei organizaţii prezentă în 27 de ţări, care numără peste 5.000 de membri, Ordo Equestris Vini Europae, Gherghe a participat la înfiinţarea Legatului Cavaleresc Severin. Evenimentul a fost deschis de o paradă, a fost continuat cu jurămintele noilor cavaleri şi finalizat cu o petrecere viticolă într-o locaţie secretă. Printre juraţii vinului s-au numărat primarul Severinului, Constantin Gherghe, avocatul Sorin Crudiu, omul de afaceri Valeriu Oprea, medicul ortoped Igor Pucalev, comisarul-şef de poliţie Ion Văidianu, Vlad Adrian Danciu, Victor Ghenea, Constantin Iftimie, Ştefănel Sorin Ticuţi etc.

În al doilea rând, după ce a jurat credinţă vinului, „Costică fifty-fifty” a trecut la afaceri oneroase de strângere de fonduri. L-a contactat pe evazionistul Costi Isvoranu, cel care în timp ce era arestat l-a turnat procurorilor pe baronul Adrian Duicu, şi l-a “invitat” să pună la dipoziţia japonezilor de la Sumitomo una dintre halele pe care le deţine la CELROM unde Costi este patron. Isvoranu a înţeles imediat unde bate primarul Severinului şi a fost de acord cu propunerea lui „Costică fifty-fifty” – doar vin alegerile prezidenţiale unde donaţiile sunt la mare căutare, iar banii nu au miros de… sushi!

Bursa Zvonurilor lansează un set de întrebări: De ce japonezii de la Sumitomo nu au cumpărat un teren pe care să-şi construiască o hală şi să nu fie nevoiţi să facă afaceri cu infractori binecunoscuţi în Mehedinţi? De ce au preferat să încheie contracte cu un evazionist arestat de procurori, Costi Isvoranu, prieten la cataramă cu escrocul politic „Costică fifty-fifty”? Oare managerul Traiana Tomiuc nu ştie unde vor ajunge o bună parte din banii japonezilor? Sau acesta este şi scopul mascat al afacerii? Punem aceste întrebări, deoarece japonezii de la Sumitomo vor primi o serie de facilităţi pentru a deschide făbricuţa din incinta CELROM. Iar primarul Gherghe este cunoscut de toată lumea că nu se scoală din pat dacă nu îi pică ceva consistent – conform poreclei sale „Costică fifty-fifty”.

Articol preluat din ziarul Puterea

Detectivul de serviciu

Tags: investitia japoneza in mehedinti

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.