You are here: Home // Actualitate, Coltul teparului // Marele afacerist Izvoranu băgat în corzi

Marele afacerist Izvoranu băgat în corzi

Se strânge laţul

Băiatul de casă al pedeliştilor care au condus mineritul şi energia din Gorj, afaceristul Constantin Izvoranu, cel care a câştigat o sumedenie de licitaţii îndeosebi la SNLO, este anchetat de autorităţile cu responsabilităţi în protecţia mediului din judeţul Mehedinţi deoarece s-ar face vinovat de inundaţiile care au afectat flora, fauna şi gospodăriile a numeroşi localnici. Firma lui Izvoranu, Alpha Construct Sistem, a executat lucrări neconforme care au dus la erodarea malurilor, lucru care a generat fenomenul de inundaţii a aproximativ 300 hectare de terenuri agricole. Lucrările lui Izvoranu la unităţile din CEO, au făcut şi ele obiectul unei verificări la Gorj.

Izvoranu dă ţepe şi la  mehedinţeni

În zonele riverane râului Coşuştea – Ilovăţ, Şişeşti şi Corcova, din judeţul Mehedinţi, autorităţile cu responsabilităţi în protecţia mediului au demarat o anchetă în vederea identificării cauzelor care au condus la distrugerea faunei şi florei şi au pus în pericol gospodăriile oamenilor în urma implementării unui proiect de regularizare a respectivului curs de apă. Beneficiarul investiţiei este Administraţia Bazinală de Apă Jiu, iar constructor a fost firma mehedinţeană Alpha Construct Sistem care, conform constatărilor ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, s-a abătut de la proiectul tehnic şi a executat lucrări neconforme care au dus la erodarea malurilor, lucru care a generat fenomenul de inundaţii a aproximativ 300 hectare de terenuri agricole.

Izvoranu s-a disculpat
Pentru lucrările de îndiguire s-au alocat aproximativ un milion de euro, sumă provenită de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Din păcate, în loc să se regularizeze albia râului Coşuştea şi să se consolideze malurile, acolo s-a produs un dezastru. Apa s-a revărsat peste maluri, le-a rupt, punând astfel în pericol gospodăriile localnicilor.
În acest context, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice efectuează cercetări în sectorul afectat al râului Coşuştea pentru a stabili cine anume se face vinovat de această situaţie, mai ales că administratorul firmei de construcţii s-a disculpat şi a afirmat că el a respectat documentaţia tehnică.

Lucrările afaceristului verificate şi la CEO
În octombrie anul trecut, echipa de control trimisă de premierul Victor Ponta a cerut spre verificare şi contractele încheiate cu firma lui Constantin Izvoranu, SC Alpha Construct Severin. Printr-o adresă, corpul de control al prim-ministrului a solicitat absolut toate documentele legate de aceste contracte, însemnând ordine de plată, facturi, situaţii de lucrări, proceduri de achiziţii din 2009 şi până în prezent. Deocamdată nu se cunoaşte rezultatul anchetei dar se ştie că existau suspiciuni legate de calitatea lucrărilor în cauză.
Autor: A. Stoica- Gorjeanul

Preluat de Detectivul de serviciu

 

Tags: isvoranu constantin, despre constantin izvoranu, constantin isvoranu, izvoranu co, constantin izvoranu severin, izvoranu, constantin izvoranu, izvoranu severin, constantin izvoranu mehedinti, izvoranu mehedinti

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.