You are here: Home // Investigatii, Justitie // Membrii unei grupări infracţionale specializate în furturi de buzunare în Paris, arestaţi în România

Membrii unei grupări infracţionale specializate în furturi de buzunare în Paris, arestaţi în România

DIICOT a informat că două persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare infracţională specializată în comiterea de furturi din buzunare în Paris au fost arestate în România. Cei doi trimiteau în ţara noastră bunurile şi valorile sustrase din zonele turistice ale capitalei Franţei.

 
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – serviciile teritoriale Iaşi şi Cluj, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Iaşi şi Cluj, au efectuat patru percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare infracţională organizată, specializată în furturi din buzunare, care ar fi acţionat în zonele turistice din Paris.
Potrivit sursei citate, pe lângă percheziţiile domiciliare, au fost puse în executare şi două mandate europene de arestare. Două persoane urmează astfel să fie predate autorităţilor franceze.
Operaţiunile autorităţilor române au fost făcute ca urmare a solicitării autorităţilor judiciare franceze.


Sura citată precizează că autorităţile judiciare franceze desfăşoară o investigaţie cu privire la un grup infracţional organizat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tăinuire şi ultraj contra persoanelor însărcinate cu efectuarea de misiuni de interes public.
Prejudiciul în acest caz este estimat la 570.000 de euro.
Potrivit materialului probatoriu administrat de autorităţile judiciare franceze rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada august 2012 – decembrie 2013, membrii grupării, acţionând în diferite zone turistice ale Parisului au săvârşit peste 200 de infracţiuni de furt, profitând de neatenţia victimelor, în special turişti.
După comiterea furturilor, bunurile şi valorile sustrase erau colectate de liderii grupării şi trimise în România.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din Poliţia Română.

 
Detectivul de serviciu

Tags: furturi din buzunare

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.