You are here: Home // Editorial // Editorial: Muma corupţiei

Editorial: Muma corupţiei

Dumitru TudorDacă banul este tatăl corupţiei, muma ei este politica. Nu există mariaj mai fericit în lume, iar în bătătura României “cuplul” a petrecut şi se va mai bucura nu de luni, ci de ani de zile de miere. Pentru că aşa e la noi. Politica nu-ţi vinde „farmecul” pe degeaba, mai ales că puţini sunt cei ce pot să-i facă avansuri şi să profite de ce îşi doresc. Politichia dâmboviţeană dar şi cea de prin judeţe este un nesecat izvor de corupţie. Nimic nu se mişcă în afara ei şi s-a ajuns până acolo încât şi anumite acte normative se dau pentru favorizarea celor care ştiu să facă frumos şi să contribuie la creşterea nivelului de trai al binefăcătorilor.

Să luăm numai cazul omletelor guvernamentale. Este vorba de cunoscutele O.G. –uri şi O.U.G.-uri. Unele dintre ele nici macar nu au fost publicate, iar conţinutul altora, cu adrese precise, s-au lansat pe piaţă cu focurile de artificii de rigoare. Românii le-au privit cu gura cascată, ca să afle, ulterior, că încă unul a mai dat lovitura. Pe gratis?  Ne îndoim. A dar şi el şpaga de rigoare pentru a avea deschisă calea acumulării de capital privat din bani publici.

Sper că nu aţi uitat cum un fost ministru de Justiţie a scos, pentru o vreme, din Codul Penal, bancruta frauduloasă. Prietenii ştiu de ce. După ce s-au pus la adăpost, infracţiunea şi-a reluat locul între coperţile Codului menţionat. Chipurile, sub presiunea reprezentanţilor U.E. Şi vă asigurăm că nu a făcut-o din mărinimie.

Asta se întâmplă acolo sus, unde se mai aruncă adesea câte o perdea de fum colorat. În teritoriu, cum le place şefilor de la Bucureşti să spună, lucrurile sunt mult mai clare. Mai ales în oraşele mici, aşa cum este şi Severinul. Când începe vermuiala pentru ciolan, înscrierea pe listă se face după principiul comunist, pe care ei îl urăsc atâta, rămas la stadiul”visului de aur al omenirii”: de la fiecare dupa capacitate, fiecăruia după nevoile… partidului. Pricepeţi că este vorba de capacitatea financiară şi nu de competenţă. Pe baza ei se stabileşte ordinea pe liste, iar viitorii aleşi nu sunt proşti să rămână cu investiţia nerecuperată. Fac şi ei favoruri mai mari ori mai mici. Că pot, fiindcă sunt în funcţie. Sunt doar două exemple care explică de ce corupţia se ţine de poala mumii ei: politica.

Dumitru TUDOR

Tags: editorial, muma coruptiei

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.