You are here: Home // Actualitate, Dezvaluiri // Neamul prost

Neamul prost

“Când o să aflu , în ce calitate am fost audiat, o să-ţi spun şi ţie!”

 

Nicolae Micşoniu şi soţia acestuia au fost lăsaţi în libertate după ce au fost audiaţi toată noaptea de procurorii DIICOT Mehedinţi, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 10 milioane de euro. Întrebat în ce calitate a fost audiat în acest dosar, Micşoniu a avut un răspuns pe măsura tupeului de care dă dovadă în fiecare zi de când se află la conducerea Poliţiei Locale: “Când o să aflu bă, în ce calitate am fost audiat, o să-ţi spun şi ţie!”

Acesta este un apropiat al primarului muncipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, dar nu numai al lui, ci al tuturor acelora care sunt la putere indiferent de partid şi-i pot da contracte grase. La iniţiativa primarului Gherghe, Poliţia Locală din Drobeta Turnu Severin are la dispoziţie lunar 6.100 litri de carburanţi pentru autoturismele aparţinând instituţiei, o cantitate enorm de mare achitată din bani publici.. Primarul Gherghe a propus ca cele 17 autoturisme aparţinând acestei instituţii să aibă fiecare la dispoziţie lunar câte 350 de litri de carburanţi. În plus, Touaregul cu care circulă Micşoniu, are la dispoziţie o jumătate de tonă în fiecare lună. Şi asta în timp ce un poliţist local primeşte un salariu de mizerie, un salariu umilitor pentru un funcţionar care trebuie să aplice legea în oraş. Dintr-un simplu sergent angajat la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, de unde a fost dat afară după comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, acesta a devenit patronul unei firme de pază din Turnu Severin. După ce a plecat din Jandarmerie, Micşoniu a fost luat ca asociat într-o firmă de pază, asociatul său fiind şeful de cabinet al unui deputat ţărănist de la vremea aceea, după care s-au despărţit şi a înfiinţat firma de pază “Vigilent Security”. Ulterior, a devenit şeful Poliţiei Locale şi între timp a absolvit şi multe facultăţi la apelul de seară, pe repede înainte. Firma de pază, administrată de soţia acestuia, a câştigat ani de-a rândul cele mai importante contracte cu statul. Dar el nu a avut nici o contribuţie! Numai din contractul cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (aflată acum în insolvenţă), firma familiei Micşoniu câştiga anual un milion de euro. Sigur că nu-i rămâneau lui toţi banii, întrucât trebuia să cotizeze la rândul lui celui care-l ajuta să ia contracte pe bandă rulantă.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi şi Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Bucureşti, Ploieşti şi Timişoara au efectuat joi un număr de 85 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mehedinţi, Gorj, Dolj, Dâmboviţa, Hunedoara şi Timiş în cadrul unei acţiuni vizând destructurare unei grupări infracţionale organizate specializată în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

Tags: nicolae micsoniu, nicolae micsoniu a fost angajat

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.