You are here: Home // Actualitate // Nedreapta plecare a lui Costică Ştefănescu

Nedreapta plecare a lui Costică Ştefănescu

Costica StefanescuObosit, după atîtea antrenamente şi după multele meciuri jucate în competiţiile interne şi internaţionale, cu echipele de club ori cu naţionala şi chinuit de nemeritate suferinţe trupeşti, Costică Ştefănescu, fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal a României a plecat să se odihnească. Cam devreme. La numai 62 de ani.
Şi-a început cariera la Steaua, dar a cunoscut adevăratat glorie la Craiova, acolo unde Titi Teaşcă i-a găsit locul potrivit, în centrul apărării, în trupa Universităţii, echipa fanion a Olteniei şi a fotbalului românesc al  acelor vremuri. A cîştigat cu oltenii 3 campionate şi a izbîndit în 5 cupe ale României, de 4 ori cu Universitatea şi o dată cu Steaua şi  a strîns 66 de selecţii în reprezentativa tricoloră.Peste tot, pe unde a jucat ori a antrenat, Costică Ştefănescu şi-a respectat coechipierii, elevii şi pe împătimiţii jocului cu balonul rotund. Nu a sufocat pe nimeni cu sfaturi şi nu a făcut caz de performanţele lui. Ştia că dacă te baţi prea mult cu pumnul în piept ţi se scutură floarea de la butonieră. Nu a dat prilej de bîrfă nici pe teren nici în afara lui. S-a retras la vreme, de la FCM Braşov, ocolind, astfel, capcanele pe care vîrsta i le poate întinde unui sportiv de performanţă. Şi-a încercat norocul ca antrenor pe la mai multe echipe din ţară şi din străinătate, dar a rămas acelaşi om modest şi cumpătat la vorbă. Când viaţa nu i-a mai oferit decît durere, Costică Ştefănescu a plecat lasând doar amintiri în sufletele celor care l-au iubit.. Dumnezeu să-l odihnească în pace !

 
Detectivul sportiv

Tags: butulescu

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.