You are here: Home // Actualitate // Ochiul dracului i-a dirijat pe unii primari spre tribunal şi spre puşcărie

Ochiul dracului i-a dirijat pe unii primari spre tribunal şi spre puşcărie

 

România este singura ţară din fostul bloc estic în care s-a legiferat principiul „restituţio in integrum”, atât în ceea ce priveşte pamânturile, cât şi imobilele naţionalizate. De la „restituţio in integrum” şi până la corupţie in integrum nu a fost nici măcar un pas. Pentru că totul fusese aranjat cu grijă. Viermele corupţiei şi-a făcut… viză de flotant la mai toate nivelele instituţionale ale statului. Şi cei care avea dreptul şi cei care nu  aveau  nici un temei legal ca să revendice ceva „au contribuit” şi s-au ales cu ce şi-au dorit. În această filatură…financiară, primarii au  rol de şefi de secţie, dar şi de beneficiari ai unor atenţii  care nu sînt… doar scame. Doi primari mehedinţeni, Dumitru Drăghici, de la Brezniţa de Ocol , şi Horia Balica, de la Izvorul Bîrzii, au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie. Al treilea, Gheorghe Băzăvan, primarul de  Malovăţ, bate drumurile Tribunalului Mehedinţi, în stare de arest.

Dumitru Drăghici s-a autoîmproprietărit !

Lui Drăghici i s-a tras de la instanţă! A vrut omul să legifereze un abuz prin… dreaptă judecată. Dacă tot i se mai zice aşezării… Brînza de Ocol, de ce nu ar ocoli şi el legea ? A pus ochii pe două hectare de teren în intravilanul Severinului. Şi-a croit omul o adeverinţă, pe care semnat-o, şi cum comisia locală de fond funciar nu vroia să-l pună în posesie, pentru că suprafaţa nu figura în registrul agricol, şi cu ea în buzunarul de la lavaliera de primar iscusit i-a chemat în judecată pe membrii comisiei respective. El era căuzaş, chiar dacă prin lege deţinea funcţia de preşedinte al acestei structuri. Prin sentinţa civilă nr. 1790/ 2005 Judecătoria Drobeta Turnu- Severin a dispus reconstituirea dreptului de proprietate pe cele 2 hectare. Dumitru Drăghici a măritat terenul, contra a 1.800.000 de euro, iar noul proprietar l-a vîndut pentru construirea unui hipermarket. Pînă la urmă, primarul de la Brezniţa de Ocol a fost cadorisit tot de o instanţă, Curtea de Apel Craiova, cu o perioadă de odihnă, fără libertate, de 2 ani şi 6 luni, pentru fals intelectual şi uz de fals. Totodată, s-a menţinut sechestrul asigurator pe o parte dintre multele bunuri mobile şi imobile pe care le deţine, i s-a confiscat suma de 960.042 de euro, iar Primăriei Drobeta Turnu- Severin trebuie să-i restituie 493.562 de lei, ca daune materiale.

Corupţia izvorăşte şi la Izvorul Bîrzii

Horia Balica, primarul de la Izvorul Bîrzii, a încercat şi el, ca mulţi alţii, o repliere politică. A făcut-o, dar nu i-a fost de nici un ajutor. Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi interzicerea unor drepturi. Sentinţele nu sunt definitive, cei condamnaţi avînd dreptul la recurs.

Se pare că instanţele de judecată au început să ţină cont şi de ierarhii, dacă punem la socoteală seninţele cu suspendare sau achitarea în cazurile a trei persoane din dosarul Drăghici. Pentru că ,dacă subordonaţii  de prin primării nu semnează aşa cum le cere şeful imediat li se pune semaforul profesional… pe roşu. A doua zi când vin la servici, le spune… vigilentul de la poartă că pentru ei instituţia s-a mutat de acolo. Cam la asta ar trebui să se refere unii dintre Şefii din administraţia publică din Mehedinţi atunci cînd îşi dau.. video cu părerea despre astfel de cazuri de corupţie. Ştiu ei de ce!

Ochiul dracului l-a vrăjit şi pe primarul comunei Malovăţ

Cînd ajung unii la un anumit standard de viaţă uită că banu-i ochiul dracului. A păţit-o şi Gheorghe Băzăvan, primarul comunei Malovăţ. A vrut să ia şi el o şpagă acolo, de numai 20.000 de euro, pentru un serviciu pe care ştia că nu poate să-l facă. Din grabă electorală,  Gheorghe Băzăvan  şi- a pus în plan amenajarea unor drumuri comunale greu accesibile. În acest scop, a atribuit unei firme de construcţii 3 contracte, cu toate că ştia că sunt lovite de nulitate, iar recepţia lucrărilor nu se putea face. S-au pus la bătaie 506.000 lei. Pentru a achita banii executantului lucrării, primarele de Malovăţ a cerut o atenţie. O nimica toată- 20.000 de euro. A fost prins cîdn mângâia nu cu privirea, ci cu mîna…ochiul dracului şi a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinţe deosebit de grave, şi luare de mită. Acum, a luat drumul tribunalului Mejhedinţi, în stare de arest.

Cine urmează ?

În Mehedinţi, s-au comis multe abuzuri, mai ales la reconstituirea drepturilor de proprietate asupra pământului.. La unii terenul a intrat la apă, la alţii s-a întins precum cauciucul. În situaţia în care cei care aplică legea în această ţară se vor apuca de măsurat proprietăţile unora, le garantez că vor găsi foarte mulţi… ochiometrişti. Deci, cine urmează ? Lista rămâne deschisă.

Detectivul Nae

Tags: dracu la judecata online, primari condamnati

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.