You are here: Home // Actualitate, Dezvaluiri // POLITICHIA, INAMICUL PUBLIC NUMARUL 1 AL ROMÂNILOR

POLITICHIA, INAMICUL PUBLIC NUMARUL 1 AL ROMÂNILOR

…..de vedere!!!
,,poţi să prosteşti unii oameni tot timpul şi toţi oamenii un timp dar nu poţi să prosteşti toţi oamenii tot timpul” (Abraham Lincoln)

 

Se consumară şi alegerile ,,europarlamentare” cu rezultatele cunoscute şi, de altfel previzibile, motiv pentru care apelez la răbdarea dumneavoastră pentru analizarea acestui punct de vedere.
După pierderea exclusivităţii pe scena României de către Partidul Unic am sperat în explozia înţelepciunii proverbiale a romanilor care, se vor alinia unor doctrine politice consacrate, vor face politică în cabinete iar trebile ŢĂRII vor fi gospodărite de cei ce se pricep, politica neurmînd a se face în fabrici, în instituţii şi pe ogoare. Mare dezamăgire!

 
Oamenii s-au aliniat puzderiei de partide cu ori fără statute dar, cu certitudine conducîndu-se după doctrine tulburi, perorînd fără excepţie lozinci de stînga în timp ce oficial se declarau de dreapta, incitînd la discordie etnică, religioasă, profesionl-intelectuală, genealogica etc. Singura IDEOLOGIE care-i stăpîneşte pe politicienii post decembrişti este cea a INTERESULUI MATERIAL COMUN sau popular numită ,,a ciolanului”. Aceasta făcea şi desfăcea alianţe. Nimic altceva! După ce erau aleşi în varii funcţii, iubiţii noştri politicieni uitau cu desăvîrşire de cele promise gloatelor care-i slugărise în vreun fel pentru a ocupa ,,foncţia”, apoi nici că te mai puteai apropia de ei să le vorbeşti, să te plîngi ori, doamne fereşte, să le ceri socoteală. Am auzit, de-a lungul acestor chinuitori şi blestemaţi 24 ani, din partea multor emanaţi ,,păi cum să nu facem guvernul din oamenii noştri politici că altfel, folosind tehnocraţii , nu putem pune în practică programul nostru de guvernare”. Nimic mai fals! Numai specialistul, pus la locul lui (potrivit) va reuşi să conducă, să organizeze eficient domeniul ce i s-a încredinţat. Multe nenorociri s-au abătut asupra ŢĂRII MELE din pricina miniştrilor, secretarilor de stat, directorilor generali şi altor incompetenţi cocoţaţi ori instalaţi în diverse jilţuri. Bunăoară , un bun prieten specialist desăvîrşit în domeniul său, actualmente bine apreciat şi, evident plătit pe măsură în Singapore, în anul 2000 a calculat că de ar fi fost folosite sumele obţinute din taxa de drum inclusă în preţul carburantului la pompă în condiţiile în care toate autovehiculele înmatriculate în România ar fi alimentat zilnic 4 l puteau fi construiţi anual 60 km de autostradă. Apoi, o bună parte  din inundaţiile care au avut loc în ţară s-au datorat colmatării lucrărilor de hidroamelioraţii şi îmbunatăţiri funciare asupra cărora nu s-a mai intervenit din 1990 deşi anual au fost alocate bugete consistente, din păcate deturnate spre teşcherelele de partid şi încăpatoare buzunare particulare purtate de mahării mari şi mici.
În ultimii 24 de ani ŢARA MEA şi POPORUL MEU au fost trataţi cu dispreţ de politicieni, măsurile luate, mereu le-au fost întotdeuna defavorabile atît la nivel individual cît şi colectiv sub imperiul unor motive de cele mai multe ori false şi întotdeuna subiective. Boala generalizată pe fiinţa NAŢIEI ROMÂNE s-a instalat  în momentul  schimbării regimului politic cînd ,,emanaţii revoluţiei”, în pofida oricăror reguli în materie , au instaurat vidul legislativ, au suspendat toate actele fireşti de conducere a tuturor instituţiilor statului, au tăiat centura de siguranţă a STATULUI creind conştient condiţiile de declanşare a procesului de jefuire a avuţiei naţionale şi destructurarea ţării.

Ioan  MIHUŢ

Tags: politichia

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.