You are here: Home // Diaspora // Povestile românilor de pretutindeni !

Povestile românilor de pretutindeni !

Ai o poveste interesantă pe care vrei să o spui tuturor? Ai o informatie care poate ajuta comunitatea din Romania? Ai aflat lucruri nebănuite, despre personaje publice sau despre cei care ne înconjoară? Dă-ne de stire iar noi vom publica povestea!

Citeste cele câteva reguli de mai jos iar apoi trimite un e-mail la adresa:  tdumitru@email.ro

Reguli de auto-disciplină:

1. Sunt admise următoarele tipuri de texte: povesti de viată, informatii despre functionarii ambasadelor si consulatelor României, informatii despre politicienii care intră în contact cu românii din diaspora, informatii despre personaje din cadrul comunitătii (acei români care beneficiază de vizibilitate în rândul conationalilor nostri , care sunt prezenti în viata comunitătii), cazuri sociale deosebite, cazuri de abuz sau malpraxis, plângeri susținute cu dovezi incontestabile, informatii despre clerul Episcopiei Ortodoxe Române (conduită, cazuri sau situatii speciale).

2. Păstrati informatia cât mai curată, cu cât mai putine presupuneri, judecăti de valoare sau concluzii personale, cu exceptia situatiei în care acestea rezultă direct din fapte dovedite.

3. Cu scopul facilitării sortării, la începutul fiecărui text (indiferent de natura acestuia) va exista unul dintre marcajele următoare:

- SURSĂ SIGURĂ: atunci când informatiile din text sunt sustinute cu dovezi fizice (documente, înregistrări audio sau video, sentinte judecătoretti – chiar dacă nu sunt definitive si irevocabile);
- SURSĂ BUNĂ: atunci când informatiile trimise se bazează pe mărturii de la fata locului, la prima mână, iar afirmatiile pot fi verificate din trei surse credibile si independente una de alta;
- INFORMATIE BUNĂ: atunci când există o informatie verificabilă prin încrucisarea mai multor surse, chiar dacă nu sunt absolut de încredere sau cunoscute complet;
- BÂRFĂ: atunci când, în baza unor conjuncturi sau fapte observate, fără a avea neapărat dovezi, se deduc anumite informatii sau consecinte ale unor actiuni;
- FANTEZIE: când continutul textului nu poate fi dovedit concret în niciun fel iar conexiunile, concluziile si informatiile au ca unică sursă autorul.

4. Indiferent de natura textului, a informatiei, a modalitătii în care aceasta este stucturată, scrisă sau divulgată, confidentialitatea di protejarea sursei reprezintă o prioritate absolută. Nimic nu va fi publicat fără acordul scris al autorului. Drepturile intelectuale, morale si comerciale (acolo unde există un acord scris în acest sens) rămân ale autorului, cu exceptia cazurilor în care acesta renuntă la ele în mod explicit sau decide modificarea acestora.

 

Detectivul

 

Tags: normede transmitere a informatiilor

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.