You are here: Home // Detectivi // PRIETENI DE FAMILIE… CLEPTOMANI!

PRIETENI DE FAMILIE… CLEPTOMANI!

 

În cadrul Agenţiei de detectivi Tudor, am rezolvat multe cazuri. Unul dintre acestea însă, mi s-a părut foarte interesant. Într-una din seri vine o cunoştinţă mai veche, o fostă colegă din liceu să-mi facă o vizită. Discutăm de toate, dar simţeam că nu venise pentru a depăna amintiri. O simt că are trac şi nu ştie cum să înceapă. În asemenea situaţii, clientul trebuie luat lejer şi cu dibăcie. Trebuie să-i creezi o atmosferă de intimitate, necesară spovedaniei. Mi-am dat seama că ceva deosebit s-a întâmplat, dar nu ştiam de ce venise la mine. În familie, ştiam că atmosfera este bună, dar… şi surpriza pică. Are probleme cu soţul. Care era natura lor? În ultima perioadă îşi făcuseră nişte prieteni de familie, oameni cu studii, ca şi ei de altfel. Se simţeau bine împreună, însă, de la un timp, sesizează când ea, când soţul, că dispar diverse obiecte din casă. Încep să se bănuiască unul pe celălalt. Apoi, chiar se acuză pe direct. Fiecare susţine că nu este vinovat. Atunci, suspiciunea trece asupra fetei lor. Dacă ea înstrăinează lucrurile din casă? Discută cu fata pe rând. Dar, nimic. Neagă şi se comportă ca un copil nevinovat. Nu ştiu ce să mai creadă. În familie tensiunea creşte. În perioada ce se scurge de la apariţia motivului de ceartă, mai dispar obiecte. Soţiei, îi încolţeşte o idee. Dar dacă? Pare a fi posibil! Îi este frică să-i spună soţului despre bănuiala apărută. Atunci se hotărăşte să mă caute pentru a mă consulta. Din discuţii şi experinţa căpătată de-a lungul anilor de judiciarist, realizez că bănuiala ei este argumentată. Dar cum dovedim?  Soţul nu ar suporta fără probe o asemenea discuţie. Respectă prea mult familia prietenă pentru a deschide o asemenea discuţie. O învăţ ce are de făcut. Înţelege şi plecă. Aştept rezultatul experimentului. Poate mai nerăbdător decât ea. După câteva săptămâni, mă invită cu familia pe la ei. Toţi trei erau, nu veseli, dar parcă uşuraţi într-un fel. Scăpaseră se pare, de starea tensionată care-i apăsase până atunci. O las în pace, nu zic nimic. Ştiam că o să explodeze. Începe.

- Nu mă întrebi nimic, ce s-a întâmplat !?

- Nu.

- De ce ?

- Pentru că ştiu.

- De unde ? 

- Şi un copil şi-ar da seama, după comportamentul tău. Ceilalţi asistau la discuţie şi nu pricepeau nimic.

- L-a luat, îi zic!

- Da, la prima vizită după ce am venit la tine, a dispărut imediat. Apoi la câteva zile a venit şi mi s-a plâns că nu ştie ce are pe mâini, întrucât sunt negre de parcă ar fi spart nuci verzi. Nu se ia cu nici un fel de de detergent. (reclamanta era farmacistă, n.a.) Îmi cere părerea cu ce s-ar putea curăţa.

- Draga mea, cred că ai pus mâna pe ce nu trebuia. După vreo zece zile va dispărea sigur. Şi am schimbat subiectul.

A roşit, a îngălbenit şi peste puţin timp s-a scuzat că trebuie să plece. Nu a mai trecut de atunci pe la noi. Nu i-am spus soţului, pentru că nu m-ar fi crezut. Te-am chemat să audă de la tine. Va suporta şocul mai uşor.

I-am explicat soţului ei, jocul nostru. Îl înţelege. Tace şi se încruntă. Îi pare rău că a pierdut nişte prieteni. Şi se înţelegeau de minune. Pacat!

 

            Dumitru TUDOR

 

P.S.  Complici, mi-au fost colegii de la criminalistică. Ei mi-au dat o soluţie specială, cu care am “prelucrat” un bibelou extrem de frumos şi valoros. Restul l-aţi aflat. 

Tags: cleptomani, copii cleptomani, prieteni de familie

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.