You are here: Home // Actualitate, Dezvaluiri // PRIM-PROCURORUL DE LA ORŞOVA A FOST TRIMIS IN JUDECATA ALATURI DE UN COMISAR SEF DE POLITIE SI DOI AFACERISTI

PRIM-PROCURORUL DE LA ORŞOVA A FOST TRIMIS IN JUDECATA ALATURI DE UN COMISAR SEF DE POLITIE SI DOI AFACERISTI

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită, alături de un comisar şef de la IPJ Mehedinţi şi doi oameni de afaceri, anunţă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2011-2012, inculpata procurorul Carmen Sîrboiu a pretins şi primit de la afaceristul severinean Sorinel Duducea materiale de construcţie întrebuinţate la lucrări efectuate pe terenul pe care magistratul îl are la adresa de domiciliu şi pentru lucrări pe alt teren al magistratului, situat pe malul Dunării, unde s-a construit o casă de vacanţă.

 
În schimbul promisiunii procurorul urma să intervină în favoarea lui Sorinel Duducea, zis „Regele asfaltului în Mehedinţi”, astfel încât faţă de firme ale omului de afaceri să nu fie constatate infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Duducea este trimis în judecată pentru aceleaşi fapte de către procurorii DIICOT Mehedinţi.
În acest dosar, Sorinel Duducea a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

 
În perioada 18 martie 2013-20 martie 2014, Carmen Sîrboiu a pretins şi primit de la omul de afaceri orşovean Constantin Popescu efectuarea de lucrări de amenajare (curăţenie şi grădinărit) a curţii comune aferente celor două vile ale magistratului, situate în Drobeta Turnu-Severin şi a acceptat promisiunea aceluiaşi om de afaceri, de obţinere, în concesiune, a unui teren pe malul Dunării, aflat în proprietatea Primăriei Orşova. De asemenea, a primit de la acelaşi om de afaceri 225 de răsaduri de flori ornamentale de grădină. „Magistratul a pretins şi primit foloasele menţionate în legătură cu îndeplinirea atribuţiile de serviciu, într-un dosar penal constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova, la data de 18.03.2014, în care inculpata a supravegheat efectuarea urmăririi penale”, se arată într-un comunicat de presă al DNA. Constantin Popescu a fost trimis în judecată acum  pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Situaţia fostului lider PSD Orşova se complică având în vedere că el se află în arest la domiciliu la Drobeta Turnu Severin, fiind judecat în acelaşi megadosar de corupţie cu baronul de Mehedinţi, Adrian Duicu.

 
În perioada 2011-2012, Carmen Sîrboiu, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, în legătură cu un dosar aflat în lucru la acel parchet, a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin infirmarea repetată a 4 soluţii succesive de neîncepere a urmăririi penale dispuse de procuror din subordine şi prin sesizarea instanţei civile, în numele Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, pentru anularea unui titlu de proprietate. Aceste acte au fost îndeplinite de magistrat în scopul obţinerii de către o persoană, prin hotărâre judecătorească civilă, o suprafaţă de teren cât mai mare din masa succesorală, în dauna altor comoştenitori. Cu toate acestea, instanţele de judecată nu au dispus anularea titlului de proprietate, neluând în considerare ilegalităţile comise de inculpată în legătură cu dosarul penal respectiv.
La data de 11 martie 2014, în municipiul Orşova, poliţiştul Ionuţ Liviu Fişter, la instigarea lui Carmen Sîrboiu, a accesat baza de date pentru evidenţa persoanelor, cu privire la o anumită persoană. În aceeaşi zi, Fişter Liviu-Ionuţ a verificat acea persoană şi în baza de date de evidenţă auto. Informaţiile pe care Fişter Liviu-Ionuţ le-a obţinut, fără legătură cu legala îndeplinire a atribuţiilor de serviciu, le-a furnizat în aceeaşi zi prim-procurorului Sîrboiu. Scopul obţinerii şi furnizării acestor informaţii a fost personal, strict pentru a servi intereselor lui Sîrboiu Carmen şi fiicei mai mari a acesteia, fără legătură cu menirea accesării bazelor de date puse la dispoziţia organelor cu atribuţii în prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

 
La data de 11 martie 2014, acelaşi Fişter Liviu-Ionuţ, şeful Formaţii rutiere din cadrul Poliţiei Oraşului Orşova, în contextul în care efectua urmărirea penală    într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, a consemnat date neconforme adevărului, într-un proces verbal de verificare a unui autoturism, în sensul că autovehicul nu figura ca fiind radiat, deşi rezultatul a două verificări efectuate atestau că autovehiculul figura ca fiind radiat din circulaţie din data de 6 martie 2014. Ulterior, la data de 26.05.2014, la finalizarea urmăririi penale, prin referatul întocmit, inculpatul a propus clasarea cauzei. Astfel, autoturismul neînmatriculat a fost lăsat în circulaţie, în mod nelegal, şi s-a evitat măsura suspendării permisului de conducere pentru autorul infracţiunii rutiere. Ionuţ Fişter, subofiţer de poliţie, şef al Formaţiunii Rutiere din cadrul Poliţiei municipiului Orşova, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, fals intelectual şi abuz în serviciu, în scopul obţinerii, pentru sine ori pentru altul, a unor foloase necuvenite.

 
În luna octombrie 2012, comisarul şef de poliţie Ion Ianoşi, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, a pretins şi primit de la omul de afaceri Sorinel Duducea materiale de construcţii în valoare de 10.508, 88 lei (două uşi de garaj cu acţionare electrică, precum şi accesoriile necesare montării acestora), toate necesare modificării garajului pe care ofiţerul de poliţie îl are pe un teren din municipiul Orşova. Bunurile remise, în valoare de 10.508, 88 lei, au fost plătite de Sorinel Duducea, prin firma sa SC VIA VITA CONSTRUCŢII SRL, firmei de la care au fost achiziţionate bunurile menţionate.
Comisarul şef de poliţie Ion Ianoşi, şef al Serviciului de Investigaţii Fraude din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită,
În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii, în limita sumei de 10.508, 88 lei, asupra unei teren aflat în coproprietatea lui Ion Ianoşi în limita sumei de 55.228 lei, asupra unui teren aflat în coproprietatea lui Carmen Sîrboiu.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

 
Articol preluat din ziarul Adevarul, avand ca autor jurnalista de investigatii Corina Macavei
Detectivul de serviciu

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.