You are here: Home // Actualitate, Dezvaluiri // Primarul din Godeanu si o functionara de la APIA Mehedinti, cercetati de procurorii DNA pentru subventii ilegale

Primarul din Godeanu si o functionara de la APIA Mehedinti, cercetati de procurorii DNA pentru subventii ilegale

Cercetările sunt făcute de procurorii DNA Craiova. Un consilier principal din cadrul APIA Mehedinţi a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova pentru complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi pentru complicitate la înşelăciune.

 

 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 28 iulie 2015, în cazul unui consilier principal în cadrul APIA – CJ Mehedinţi, Nuţica Gîdea,  pentru săvârşirea, în formă continuată, a următoarelor infracţiuni: complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (5 acte materiale), complicitate la înşelăciune (5 acte materiale), instigare la infracţiunea de fals intelectual (6 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (3 acte materiale) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (21 acte materiale). De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar faţă de Ion Gheorgheci, primar al comunei Godeanu, judeţul Mehedinţi, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 27 iulie 2015, pentru săvârşirea, în formă continuată, a următoarelor infracţiuni:  folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de europene (5 acte materiale), înşelăciune (5 acte materiale), fals intelectual (11 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (21 acte materiale) şi uz de fals (3 acte materiale).

 

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2009-2013, Gîdea Nuţica, prin întocmirea de documente şi furnizarea de informaţii, a înlesnit obţinerea, de către Gheorgheci Ion, de la APIA-Centrul Judeţean Mehedinţi, de fonduri nerambursabile în numele tatălui acestuia din urmă, în valoare de peste 1.450.000 lei din bugetul Uniunii Europene şi din bugetul naţional, pentru o suprafaţă de 198 de hectare. Din fondurile obţinute nelegal, aproximativ 500.000 lei ar fi revenit funcţionarului APIA, Gîdea Nuţica. “În perioada 2009-2013, în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile de la APIA, inculpata Gîdea Nuţica l-a determinat pe Gheorgheci Ion să întocmească în fals o serie de înscrisuri (adeverinţe şi tabele). Pe adeverinţele ce poartă ştampila Primăriei comunei Godeanu şi depuse de Gheorgheci Ion în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile, inculpata a făcut menţiuni nereale şi l-a determinat pe acesta să întocmească registrul agricol pentru perioada 2010-2014, document ţinut în paralel şi care conţine menţiuni necorespunzătoare adevărului, în vederea justificării suprafeţelor de teren pentru care au fost solicitate fonduri nerambursabile pe nedrept”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

 

În anul 2014, cu ocazia efectuării de verificări de către APIA – Direcţia antifraudă control intern şi supracontrol, funcţionara de la APIA Mehedinţi l-a determinat şi ajutat pe Gheorgheci Ion să întocmească 16 înscrisuri intitulate Declaraţie şi 5 înscrisuri intitulate Chitanţă, acte depuse ulterior la APIA. Documentele respective sunt scrise de mână, din acestea reieşind că un număr de 5, respectiv 16 persoane i-ar fi vândut ori încredinţat utilizarea unor suprafeţe de teren, pe o perioadă nedeterminată. Nuţica Gîdea urmează să fie prezentată la cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile, la Tribunalul Dolj. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii Mehedinţi.

Sursa: Internet, ziarul Adevarul online, autor Corina Macavei

Detectivul de serviciu

Tags: coruptie la apia mehedinti, obtinere ilegala subventie apia

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.