You are here: Home // Dezvaluiri, Eveniment // PRIMARUL NANDI COVLEA INITIAL A FOST REŢINUT

PRIMARUL NANDI COVLEA INITIAL A FOST REŢINUT

Primarul comunei mehedinţene Prunişor, Nandi Covlea a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, în urma audierilor în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste şase milioane de lei.
Edilul social democrat a fost scos din sediul DIICOT marţi seara, în jurul orei 19.20, având cătuşe şi fiind introdus în arestul IPJ Mehedinţi.
Totodată până marţi la ora 19.20 fuseseră audiate şapte persoane ridicate în urma percheziţiilor din Mehedinţi, Gorj şi Timiş, alte două persoane fiind reţinute împreună cu primarul din Prunişor.
Procurorii urmează să audieze alte 15 persoane suspecte ca făcând parte din gruparea specializată în evaziune fiscală.
ASCENSIUNEA PRIMARULUI PSD ACUZAT DE EVAZIUNE FISCALĂ: DE LA OSPĂTAR LA TREI MANDATE DE PRIMAR ÎN PRUNIŞOR
Primarul PSD al comunei mehedinţene Prunişor a fost ridicat marţi dimineaţa, în urma percheziţiilor care au avut loc la locuinţa sa din Prunişor, acesta urmând să fie audiat în cursul zilei la DIICOT Mehedinţi, în dosarul de evaziune fiscală  cu un prejudiciu de două milioane de euro.

 

 

Nandi Covlea deţine în localitatea Prunişor un domeniu impresionant: o vilă cu 11 camere, mai multe piscine şi chiar o capelă de rugăciuni. Oamenii legii i-au percheziţionat casa, de unde au ridicat mai multe documente, dar şi autoturismul de lux.

Văzând autoturismele mascaţilor la poarta casei primarului, un localnic din Prunişor a ţinut să spună toate necazurile pe care le-a avut de-a lungul anilor cu primarul PSD-ist, care în opinia sa a instituit “dictatura” la Primăria din Prunişor.
“Acest om nu avea voie să candideze, a fost foarte rău, n-a făcut nimic, a băgat banii de zece ori”, spune cu năduf bărbatul.
Nandi Covlea este la al treilea mandat de primar şi ocupă funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Mehedinţi, fiind considerat unul din primarii de bază, cu state vechi în PSD Mehedinţi.

 

Înainte de 1989, Nandi Covlea a lucrat ca ospătar la restaurantul “Marinarul” din Drobeta Turnu Severin. După  1990, Covlea a avut succes în afaceri ridicând un restaurant chiar în apropierea amplasamentului fostului restaurant “Marinarul” din Portul Turnu Severin. Restaurantul “Perla Dunării” l-a vândut apoi Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin pentru o sumă uriaşă, fiind considerată la vremea respectivă o afacere imobiliară de succes. Căpitănia Zonală Drobeta Turnu Severin şi-a amenajat în acest imobil sediul, recompartimentând încăperile.
Cu banii obţinuţi din această tranzacţie, Covlea şi-a ridicat un motel pe Dealul Balota. În 2004 a obţinut primul mandat de primar din partea PSD-ului la Prunişor şi de atunci nimeni nu a mai putut să-l ridice din această funcţie. Prosperitatea primarului pesedist s-a datorat în principal firmei de construcţii LORI COM, SRL, administrată de soţia sa, Elena Covlea, care de-a lungul anilor a derulat mai multe contracte pe bani publici, multe din ele cu alte primării din judeţ, conduse tot de primari PSD.

 

La referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din vara anului 2012, Nandi Covlea a fost protagonistul unui mare scandal după ce sub ochi membrilor din comisia de votare acesta a băgat în urna de vot 25 de voturi. Pentru fapta sa a fost răsplătit de conducerea PSD Mehedinţi cu funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, alături de alţi primari “destoinici” ai PSD-ului. De altfel, şi acum, la alegerile europarlamentare a fost lăudat pentru scorul bun obţinut la Prunişor.
Preluat din publicatia Informatia de Severin de catre
Detectivul se serviciu

 
A doua zi
PRIMARUL DE LA PRUNIŞOR, A FOST PUS IN  LIBERTATE SUB CONTROL JUDICIAR

Primarul comunei Prunişor şi alte şase persoane, acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani în valoare de 6 milioane de lei, au fost lăsate în libertate miercuri seară sub control judiciar de către magistraţii Tribunalului Judeţean Mehedinţi.

 

Primarul comunei Prunişor şi alte şase persoane, membre ale grupării infracţionale organizate specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, reţinuţi marţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT Mehedinţi au fost prezentaţi miercuri Tribunalului Judeţean Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
După ore lungi de dezbateri, magistraţii Tribunalului Judeţean Mehedinţi au deliberat, împotriva celor şase suspecţi fiind luată măsura preventivă de liberare sub control judiciar.
„S-a luat măsura preventivă cea a controlului judiciar. În prezent dispoziţiile procedurale sunt mult mai largi şi mult mai stricte vizavi de măsura restrictivă a arestării preventive. Acuzaţiile au fost de evaziune fiscală, constituire de grup infracţional şi spălare de bani”, a precizat avocatul Sorin Crudiu de la Baroul Mehedinţi.
După pronunţarea hotărârii, primarul PSD din Prunişor, Nandi Covlea, a declarat că decizia este una „corectă”.
„Este o decizie corectă, v-am spus că am încredere în justiţie, şi-au făcut datoria şi suntem liberi”, a spus Nandi Covlea. Surse din cadrul anchetatorilor spun că din prejudiciul total de 6 milioane de lei stabilit în acest dosar, circa 2,5 milioane de lei s-ar imputa exclusiv primarului din Prunişor. Despre prejudiciul creat Covlea a declarat următoarele:  „Dacă spun poliţiştii trebuie să fie şi adevărat?E important ce spune instanţa în urma analizei dosarelor”-
Procurorii  DIICOT –  Biroul  Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Gorj, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Timişoara au desfăşurat marţi  22 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mehedinţi, Timiş şi Gorj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că liderii grupării au identificat agenţi economici interesaţi să-şi diminueze ilegal baza impozabilă prin înregistrarea în documentele contabile a unor operaţiuni comerciale nereale, după care, prin firmele controlate de către ei prin interpuşi au emis facturi aferente operaţiunilor fictive derulate cu societăţile comerciale respective.
Corina Macavei    

Preluat din publicatia Informatia de Severin de catre
Detectivul se serviciu

Tags: primar nandi covlea, mehedinti covlea nandi, nr de tel de la primarul nandi, nandi covlea retinut, covlea nandi, nandi covlea, elena covlea, lori com srl evaziune, restaurant perla balota

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.