You are here: Home // Actualitate, Eveniment // Profetiile lui George Maior despre fenomenul coruptiei

Profetiile lui George Maior despre fenomenul coruptiei

Atacurile la independenţa magistraţilor şi a SRI şi sistemele politice corupte pun securitatea naţională în pericol. Anul trecut, SRI a făcut peste 1.000 de sesizări către procurorii DNA.Profeţiile făcute de unii cu privire la corupţie şi la încetinirea activităţii DNA nu s-au adeverit. Acesta a fost mesajul pe care şeful SRI, George Maior, l-a transmis auditoriului prezent în sală la şedinţa de bilanţ a DNA pe 2013. Plecând de la rezultatele concrete ale colaborării instituţiei pe care o conduce cu procurorii anticorupţie, Maior a transmis şi propriile viziuni în vederea apărării statului de drept:

Pot apărea revolte ale populaţiei din cauza unui sistem profund corupt, care aduce prejudicii imense economiei şi pune în pericol siguranţa naţională: “Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Este o ameninţare pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate şi frustrări şi, prin aceasta, securitatea naţională a statului este ameninţată. Priviţi şi la regiune, priviţi în jur, unii au observat acest lucru – revolte ale populaţiilor datorate şi unor sisteme profund corupte”.

DNA va tura motoarele în lupta cu corupţia: “S-a făcut un progres cantitativ şi calitativ, anul trecut, în activitatea acestei instituţii”.

Presiunile publice nu vor intimida SRI: “Şi nici procurorii nu trebuie să se lase intimidaţi de presiunile care se fac asupra lor. Cred că avem forţa instituţională – bazată şi pe resursa umană foarte bună şi pe concepţia profesională şi neutră asupra activităţii noastre – să rezistăm acestor tipuri de presiuni şi chiar să nu ne plângem de ele. Anul trecut, SRI a transmis peste 1.000 de informări către DNA, care cred că au ajutat foarte mult activitatea acestei instituţii pe linia combaterii corupţiei”.

4. Va urma un bilanţ DNA şi mai bun: “Emit această proiecţie luând în considerare deja ceea ce s-a făcut în primele luni ale anului. Respectăm această instituţie, respectăm independenţa ei şi cred că are un rol vital în evoluţia statului român spre modernitate, forţă şi un exemplu în această regiune complicată a Europei”.

Autor:  Virgil Burlă    EVZ.ro   Sursa: Internet

Detectivul de serviciu

Tags: fenomenul coruptiei

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.