You are here: Home // Dezvaluiri, Justitie // Rasturnare de situatie in dosarul comisarului Traian Berbeceanu

Rasturnare de situatie in dosarul comisarului Traian Berbeceanu

        Un martor a schimbat declaratiile

 

Răsturnare de situatie în dosarul comisarului Traian Berbeceanu, după ce un martor a schimbat declaratiile! La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, timp de mai bine de şase ore, Cristian Litera a fost audiat în calitate de martor în dosarul comisarului Traian Berbeceanu.

Acesta a trebuit să le spună magistraţilor, cu lux de amănunte, despre firul evenimentelor care au dus la implicarea sa în acest dosar, dar şi despre relaţia pe care a avut-o cu poliţistul. Asta pentru că, una dintre acuzaţiile care i se aduc lui Berbeceanu, este că în calitatea de poliţist, l-ar fi protejat pe Litera de răspunderea în faţa legii, pentru infracţiunile pe care le-a comis în trecut.

Totul a plecat de la momentul în care Cristian Litera a fost arestat preventiv de procurorii DIICOT, în 2013, fiind acuzat de constituire de grup infracţional organizat. În perioada în care se afla în spatele gratiilor, acesta a dat declaraţii, care mai apoi au fost folosite împotriva lui Berbeceanu. Doar că, la scurt timp, după ce procurorii DNA au declanşat urmărirea penală faţă de Mureşan, Cean şi Muntean, cunoscuţi ca anchetatorii lui Berbeceanu, Litera a fost din nou audiat. De această dată, declaraţiile au avut alt conţinut, interlopul negând orice ipoteză conform căreia ar fi fost protejat de Berbeceanu.

Aceleaşi lucruri le-a declarat şi ieri în faţa magistraţilor de la ÎCCJ. Bărbatul le-a spus judecătorilor care a fost motivul pentru care a dat declaraţiile împotriva lui Berbeceanu, afirmând că a fost condiţionat cu libertatea soţiei sale, care a fost şi ea arestată. Litera a spus că a fost pus să semneze declaraţii al căror conţinut nu-l cunoştea, iar dacă ar fi refuzat, soţia sa, nevinovată fiind, ar mai fi petrecut o lună în arest preventiv. „Am spus doar adevărul, exact cum s-au întâmplat lucrurile, nici judecătorilor nu le-a venit să creadă cele auzite”, a afirmat Litera.

Audierile în dosarul Berbeceanu vor continua în data de 13 mai, scrie presa locală.

Sursa: Internet

Detectivul de serviciu  

 

Tags: berbeceanu traian

Leave a Reply

Current month ye@r day *


Primim informaţii despre cazuri de corupţie şi despre nedreptăţi flagrante, tolerate sau muşamalizate de reprezentanţii instituţiilor statului. Trimiteţi-le la adresele de email: tdumitru @email.ro sau ag_tudor@yahoo.com, ori va prezentati cu ele la sediul Agentiei din str. Maresal Averescu, nr. 30, numai dupa ce stabilim contactul la tel: 0744.881.694. De restul se vor ocupa detectivii noştri.


Copyright © 2013 Detectivul Online. All rights reserved.